Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinél hasonlóan leszarom...

Akinél hasonlóan leszarom típusúak a (férfi) családtagok, azok hogyan vészelik át a karácsonyt?

Figyelt kérdés
Sajnos nálunk mindig ez van. Anyám és én cipekedünk boltról boltra, főzünk, mosogatunk, közben a két bátyám csak heverészik és várja az ételt, amit általában meg sem köszönnek. Anyum szerintem eléggé tehet erről, mert elkényeztette őket, aztán már késő volt, amikor próbálta őket befogni. Egyik bátyám nála is lakik, munkanélküli, erről inkább nem is írok, a ház körüli munkát sem hajlandó elvégezni. Sokszor veszekedtem velük emiatt, nem érdekli őket. Másik bátyám meg vitt a családjának is ételt, anyum hajnalban kelt, hogy megfőzzön, annyit nem mondtak neki bikkmakk. Nem szoktam takarítani utánuk már, de ha most sem tenném, anyum karácsonya csak erről szólna, hogy főz-mosogat-pakol. Aztán kedden meg munka ismét. Érdekes a dolog, mert barátom is apa nélkül nőtt fel és ő mindig segít otthon az édesanyjának, és nem büdös neki a házimunka, a bátyja is szorgos ember. Őt nem kényeztették el. Van valaki hasonló helyzetben, hogyan oldja meg? Gondolom nem is kell kifejtenem, hogy a bátyáimmal alig van kapcsolatom, anyát is csak étel meg pénz miatt keresik.
2017. dec. 23. 20:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

48% nem, nem az evés ünnepe, de te csak kötekedni akarsz, látom megragadt a lényeget.

Igen eléggé mártír. Én mondtam már neki párszor, de nem elég erélyesen. Nem tudom néha azon agyalok, lehet neki tényleg így a jó.

Nekem nem.

Utazás nagyon jó ötlet.

56% Ennek mi köze a metoo-hoz? Milyen patkány? :D

2017. dec. 24. 00:02
 12/26 A kérdező kommentje:
[link] :)
2017. dec. 24. 00:06
 13/26 anonim ***** válasza:
90%
Azért lemérhető az acsarkodó barom morális értéke, hozzáállása a dolgokhoz, hogy még egy ilyen történetben is a nőket mocskolja.
2017. dec. 24. 00:15
 14/26 anonim ***** válasza:
83%
Szerencsére nálunk semmit nem kell 'átvészelni', mert mindenki kiveszi a részét a házimunkából (is) és ez nem csak a karácsonyi időszakra igaz, hanem egész évre.
2017. dec. 24. 00:20
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is hasonlo férjem fiaim vanak ép ezért napokba vesztem vele össze .

Nem fognak fiuk megváltozni ,gondolom apukád ilyen ,anyukádat probáld meg rávenni hogy ne csináljon semmit üljön le és pihizen .

2017. dec. 24. 05:53
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyád helyében pont telibeszranám a bátyóidat.

Esznek, amit találnak, vagy éhen döglenek, de hogy én ki nem szolgálnám őket, az is biztos.

Amíg anyád olyan ostoba, hogy ezt a dolgot fenntartja, meg is érdemli, egyébként.

2017. dec. 24. 13:02
 17/26 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem meg vicc ez az egész. Én és hasonló vagyok mint a bátyjáid, de nem tartom jogosnak se nálatok se itthon ezt a hisztit. Egyrészről, ezt nem miattunk csináljátok, hanem magatok miatt, vendégek miatt, ha léteznénk ha nem akkor is megkéne csinálni. Nekem ennek kicsit olyan szaga van ha szar másnak, akkor legyen szar nekem is. Itthon is folyton a vita megy, nekem őszintén foggalmam sincs mit kéne tennem, ha elkezdenék valahogy, akkor tuti jönne a kötözködés hogy miért most csinálom, előbb azt kell, előbb ezt kell, fel vannak spanolva, nem tudnak normálisan hozzászólni az emberhez és akkor már én is úgy vagyok hogy szarok az egészre. Bár őszintén, nem tudom miért nem lehet kibírni egy napot és megeröltetni magukat én elhiszem hogy nehéz, másnap meg nekem nehéz, nekem még sem áll abból a boldogságom hogy ilyenkor másra kivetítsem a nyomorom és pesztráljak mindenkit, főleg nem karácsonykor. Ha normálisan mondanák mit szeretnének, akkor nem lenne gond. De nem mondják normálisan, ha meg elvárják hogy tudjam mi a szarra gondolnak, hát kössz, nem fog menni.
2017. dec. 24. 13:25
 18/26 sanyinak ***** válasza:
83%

17-nek:

Azt hiszem, rég megfulladtatok volna kocsikban, ha a nők nem hisztiznek a családban :)

2017. dec. 24. 14:00
 19/26 anonim ***** válasza:
22%

A már nem otthon lakó fiú esetében, édesanyád, vagy te mondd meg neki, hogy nem vihet el kaját tőletek, mert az a tiétek, magatoknak csináltátok, ő tartsa el az saját családját.

Ha nálatok van, akkor hadd heverésszen, ő ott vendég tulajdonképpen, miért is kéne takarítania? Mondjuk bevásárolni segíthetne, cipelni a szatyrokat.

Attól is függ, mennyi időt tölt nálatok. Ha csak havonta néhány alkalommal pár órát, akkor nem kéne befogni dolgozni. De ilyenkor ne nagy vacsorát adjatok neki, átmegy mondjuk délután, estére menjen haza a saját családjához enni, nálatok meg egyen egy-két szelet kenyeret például.

Ha meg ebédre, vacsorára hívnátok át, netán egész napra, akkor ilyen alkalom ne legyen több, mint havi egy, így ez még kibírható.

2017. dec. 25. 14:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ami az otthon lakó, munkanélküli fiút illeti, kapja meg minden hónapban, vagy inkább csak heti egyszer, ez még jobb, az élelmezésére szánt összeget, és vásároljon be magának, főzzön meg magának, mosogasson el saját maga után.

A következő heti kajapénzt csak akkor kaphatja meg, ha elvégezte a takarítás rá eső részét.

2017. dec. 25. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!