Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez mama-hotelnek számít?

Ez mama-hotelnek számít?

Figyelt kérdés

A gyerek 28 évesen a szüleivel lakik. Főz, most takarít, és a fizetése 10%-át leadja otthon, úgy hogy 200.000. Ft felett keres nettóban. Elvileg saját lakásra gyűjt, gyakorlatilag egyáltalán nincs kedve elköltözni otthonról. Nincs kiszolgálva, csak nagyon rosszul viseli a környezetváltozást és az idegen környezetet. Az első egyetemét azért hagyta ott, mert nem bírta az idegen várost, az idegen embereket, a kollégiumot, és inkább keresett valamit a városban.

Szóval alapvetően önálló, de képtelen elhagyni a komfortzónáját.

2017. dec. 22. 08:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
17%
mama hotel teljesen. Huu ad kb havi 20 ezer forintot..nagy dolog, a fél havi rezsirésze talán ki is jön belőle...én szégyellném ha 28 évesen még a szüleim tartanának el.
2017. dec. 22. 11:17
 32/40 anonim ***** válasza:
92%

Semmi baj nincsen vele, ha ez így neked és a szüleidnek is megfelel. Otthon élsz, dolgozol, ellátodbmagád és még pénzt is adsz haza, én ebben semmi kivetnivalót nem látok....az, hogy jelenleg nem akarsz elköltözni, szerintem érthető. Én is éltem otthon egy darabig felnőttként, a testvérem is úgy, hogy takarítottunk magunk után, viszont anyukánk főzött ránk és egy fillért nem adtunk haza mert a szüleink nem fogadták el (jobban élnek mint bárki a családban, semmi szükségük nincsen a mi pénzünkre). Ez egy tök jó időszak volt, végre több időnk volt otthon lenni és találkozni a szülőkkel és tudtunk spórolni is. Nem voltam gazdag, nem volt párkapcsolatom...hülye lettem volna egy néhány négyzetméteres lakásban nyomorogni másodmagammal (idegenekkel), ahol még félretenni sem tudtam volna, mikor hazaköltözhettem a saját családomhoz. Persze, így nem döngethettem a mellem, hogy “hu én már önálló vagyok és külön élek”, de hála istennek én nem erre izgulok és pont lesz@rom, hogy másoknak mi a véleménye...

Ugyhogy szerintem felesleges ilyenen vitatkozni, mert mindenkinek máshogyan alakul az élete.

2017. dec. 22. 11:47
 33/40 anonim ***** válasza:
34%

"Az első egyetemét azért hagyta ott, mert nem bírta az idegen várost, az idegen embereket, a kollégiumot, és inkább keresett valamit a városban."

Engem inkább ez aggasztana, nem az, hogy otthon élsz. Bekerülni egy egyetemre, ami a jövőm, amivel megalapozom az egész életemet és CSAK azért ott hagyni, mert nem bírom a környezetváltozást XD Ez nagyon beteg! vagy csak olyan szinten vagy elkényeztetve, kinyalva a segged, hogy minden mindegy, mert tudod, hogy úgy is jól fogsz kijönni belőle.

2017. dec. 22. 12:11
 34/40 anonim ***** válasza:
36%

Ha meg tudtad, hogy a lakóhelyeden is van egyetem, akkor nem értem miért nem oda mentél egyből, miért kellett elmenni egy másik városba Kukutyinba?! Tehát innentől fogva nincs is értelme a kérdésednek.

Otthon élsz mert gyűjtögetsz, saját lakást akarsz, tehát szándékodban áll elmenni, különélni csak egyenlőre nem tudod kivitelezni. Hol van itt a probléma?! XD

2017. dec. 22. 12:50
 35/40 anonim ***** válasza:
52%

Miért ne tudhatná, hogy kihez vonzódik, illetve kihez nem? Itt mindenki próbált homo is lenni, hogy tutira tudja, hogy hetero?

Kérdező, nem lesz ennek jó vége. Az aszexualitással semmi gond. Én is olyan lennék, mint te, csak nálam Anyukám látta. Mikor 21 voltam, vett nekem egy lakást (nem volt gazdag, csak extrém spórolós), és mondta, "ha nem költözöl el, soha nem leszel önálló".

Én sem szeretem a változást, de én imádok egyedül lenni.

2017. dec. 22. 12:58
 36/40 anonim ***** válasza:
0%

Ez bizony vastagon az jóbarát. "28 éves gyerek" na ezen felnevettem.

Meg ezek a rossz kifogások "idegennel megosztani.." mi? A csaj idegen akit qr vagy ki?

"Komfortzóna" = 20000ből megvan a lakhatás.

Mi ez a "gyerek" autista? Egy Adrian Monk vagy Esőember klón?

2017. dec. 22. 15:49
 37/40 anonim ***** válasza:
0%
Mama hotel ez is, csak nem az all inclusive fajtabol, mert a hazimunkaba besegiztesz. Ez csak olyan 1-2 *-os mamahotel.
2017. dec. 22. 16:08
 38/40 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ti hol éltek, de nálunk, egy 54 m2-es panelban, 40.000. Ft a rezsi.
2017. dec. 22. 18:32
 39/40 A kérdező kommentje:
Lány vagyok és nem szexelek, mert ASZEXUÁLIS vagyok. Párkapcsolatom nincs.
2017. dec. 22. 18:33
 40/40 A kérdező kommentje:
Valaki azt írta, hogy 20.000. Ft a félhavi rezsirészlet. Tehát három emberre a havi rezsi 120.000. Ft? Mivan? :O
2017. dec. 22. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!