Ez mama-hotelnek számít?
A gyerek 28 évesen a szüleivel lakik. Főz, most takarít, és a fizetése 10%-át leadja otthon, úgy hogy 200.000. Ft felett keres nettóban. Elvileg saját lakásra gyűjt, gyakorlatilag egyáltalán nincs kedve elköltözni otthonról. Nincs kiszolgálva, csak nagyon rosszul viseli a környezetváltozást és az idegen környezetet. Az első egyetemét azért hagyta ott, mert nem bírta az idegen várost, az idegen embereket, a kollégiumot, és inkább keresett valamit a városban.
Szóval alapvetően önálló, de képtelen elhagyni a komfortzónáját.
A rezsirészedet illene leadni legalább, ami biztos több 20 ezernél. Én nem tartom mama-hotelnek, elvégre egy albérletben is ugyanúgy ellátnád magad, csak épp idegenekkel lennél, nem a családoddal.
Valamiért egyszerűen szégyen lett, hogy az ember felnőtt korban egyedülálló, de jól megvan otthon a szüleivel. Párkapcsolatod gondolom nincs, így ha otthon jól megfértek egymás mellett, szerintem hülye az, aki albérletre pénzt dob ki, hangoztatva, hogy ő milyen önálló, közben meg fel kell élnie a teljes fizetését.
Onnantól probléma ez a helyzet, ha lesz egy komolyabb kapcsolata és még úgy sem akar külön menni. Addig meg kit érdekel mások véleménye? Én is inkább rakok félre 70-90 ezret egy hónapban, mintsem egy 30 négyzetméteres lyukban nyomorogjak egyedül és épp kijöjjek a pénzemből. Akinek ez megéri, mert ő hű de felnőttnek érzi így magát meg önállónak, annak kedves egészségére.
Tiszteletben kéne tartani, hogy valaki él azzal a lehetőséggel, hogy tovább tudják támogatni a szülei, ha más nem, akkor a lakhatással és NEM szégyen élni ezzel.
Annyira felesleges itt 2 mondat után véleményt formálni!
Ahány ember, ahány család, ahány lakás, annyiféle élethelyzet
Én például egész élemben otthon éltem és nem azért mert egy hülyegyerek voltam, hanem mert így kellett cselekednem, az okokat most nem szeretném leírni, leírtam itt már egy párszor.
Közben vezettem a háztartást, főiskolát végeztem, férjhez mentem, gyerekeim születtek és slusszpoénként az egész család pénzét, - beleértve a szüleim nyugdíját is - én kezeltem, mindenki megelégedésére.
Akkor most mi van? "Mamahoteles" lennék?
Nem hiszem!
Egy egész család terhe volt a vállamon és a mai napig a jég hátán is megélek.
Huha, 20 ronggyal kiszúrja anyjáék szemét? De marha nagy segítség, mikor csak az ö rezsije legalább 30-35 és akkor még semmit nem evett.
Más: ha az én gyerekem valami kitalált indok miatt hagyná ott a sulit és héderelbe nálam még x évig (kb a haláláig ilyen mentalitással) nem lennék boldog és ultimátumot kapna.
Nem gyüjt lakásra, szimplán egyszerűbb neki otthon, de a rezsibe SEM száll be. Szánalmas...
Ha meg nem bir (bocs, AKAR) alkalmazkodni keressen pszichológust, aki helyre teszi.
A mamahotel az, amibe a gyerek felnőtt létére csak beleül, aztán várja, hogy elöl-hátul kiszolgálják. Ez gáz.
Aki főz, mos, takarít, és a szüleivel történt megállapodás alapján belead a közösbe az nem mamahotelezik, hanem "még otthon lakik a szüleivel". Na és?
"csak az ö rezsije legalább 30-35 és akkor még semmit nem evett"
Ez hogy jött ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!