Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez mama-hotelnek számít?

Ez mama-hotelnek számít?

Figyelt kérdés

A gyerek 28 évesen a szüleivel lakik. Főz, most takarít, és a fizetése 10%-át leadja otthon, úgy hogy 200.000. Ft felett keres nettóban. Elvileg saját lakásra gyűjt, gyakorlatilag egyáltalán nincs kedve elköltözni otthonról. Nincs kiszolgálva, csak nagyon rosszul viseli a környezetváltozást és az idegen környezetet. Az első egyetemét azért hagyta ott, mert nem bírta az idegen várost, az idegen embereket, a kollégiumot, és inkább keresett valamit a városban.

Szóval alapvetően önálló, de képtelen elhagyni a komfortzónáját.

2017. dec. 22. 08:31
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Oké, akkor itt lesz az ideje, hogy egyes szám első személyben beszéljek.

Félév után otthagytam az egyetemet, majd következő félévben új szakot kezdtem el, itthon. Nem jártam bulizni, se másik városban, se otthon, csak dolgoztam diákmunkán és egyetemre jártam. Volt párkapcsolatom, nem is egy, nővel és férfival is, de a szexet nem szerettem senkivel. Családom valószínűleg nem lesz, mert szerintem aszexuális vagyok. Maximum egy másik aszexuálissal.

Mióta megvan a diplomám, dolgozom, a szüleimnél lakok, bevásárolok, főzök/mosok/takarítok, néha nemcsak magamra, hanem mindhármunkra.

És én attól is szorongok, ha másnál kell aludnom, vagy idegen alszik nálunk, arról nem is beszélve, hogy utazni se szeretek.

2017. dec. 22. 10:13
 22/40 anonim ***** válasza:
33%

1. keress szakembert, aki segít abban, hogy egyedül is tudj élni

2. semmilyen szinten nem fontos a szexuális életed abban, hogy felnőttként, önállóan élj

3. szép és jó, hogy szökőévben egyszer anyád ruháját is kimosod, de ezért nem jár érdemérem, állj a saját lábadra!

Maholnap 30 éves vagy! Mire vársz még? Kifogással mindenkinek tele van a szekrény! Attól még leszel 40 és 50 is, és ennyi volt az élet. Vége van. Nem kéne élni mielőtt meghalsz?

2017. dec. 22. 10:16
 23/40 A kérdező kommentje:

De miért kéne? Nincs pénzem saját lakásra... nem célszerűbb inkább gyűjteni rá?

És nem élőködöm a szüleimen.

Nem mondtam, hogy nem fogok elköltözni, hanem hogy nem akarok.

2017. dec. 22. 10:22
 24/40 anonim ***** válasza:
26%

"Volt párkapcsolatom, nem is egy, nővel és férfival is, de a szexet nem szerettem senkivel. Családom valószínűleg nem lesz, mert szerintem aszexuális vagyok."

Hány olyan párkapcsolatod volt, amelyikről komolyan úgy gondoltad, hogy életed végéig fog tartani? Gondolom, egy sem. Akkor meg ne aggass magadra ilyen címkéket 28 évesen, hogy aszexuális.

2017. dec. 22. 10:27
 25/40 A kérdező kommentje:
Az aszexualitás egy létező szexuális irányultság... LGBTQIA
2017. dec. 22. 10:31
 26/40 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező!

Ha TÉGED zavar, hogy nem vagy átlagos, a többség által nem elfogadott normák szerint élsz, akkor fordulj szakemberhez.

Ha nem zavar, akkor élj úgy, ahogy neked jó és ahogy ezt a közvetlen környezeted is elfogadja.

Semmilyen társadalmi konvenciónak nem kell megfelelned, ha egyébként képes vagy a saját világodban boldognak lenni!

Nem mindenkinek fontos a párkapcsolat, a szexualitás, egyedül is lehet teljes életet élni, mert az egyedüllét nem feltétlen jelent magányt is.

Ha nem görcsölsz ezeken a dolgokon, hanem elfogadod, hogy nálad más a fontossági sorrend, akkor rögtön rend lesz a lelkedben.

Viszont ameddig ilyen labilis és bizonytalan vagy, addig lehetőleg kerüld a Gyakorit, mert itt a teljesen rendben levő ember is 1 hét után lelki sérültté válik a 12-16 évesek "élettapasztalattal teli ítéletei" alapján.:)

2017. dec. 22. 10:31
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
Nem azt mondom, hogy nem létező, hanem azt, hogy ha még nem volt nagyon komoly, vagyis életed végéig tervezett kapcsolatod, akkor még nem tudhatod, hogy te ez a kategória vagy-e, főleg, ha még csak 28 éves vagy.
2017. dec. 22. 10:33
 28/40 anonim ***** válasza:
88%
Nem mindegy, hogy minek számít? És ha nem akar (még) elköteleződni, vagy egyáltalán nem akar kapcsolatot/gyerekeket?
2017. dec. 22. 10:33
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

"itt a teljesen rendben levő ember is 1 hét után lelki sérültté válik a 12-16 évesek "élettapasztalattal teli ítéletei" alapján.:)"

:DDD

2017. dec. 22. 10:34
 30/40 anonim ***** válasza:
0%

"Nem mindegy, hogy minek számít? És ha nem akar (még) elköteleződni, vagy egyáltalán nem akar kapcsolatot/gyerekeket?"

Ha már 28 évesen felcímkézi magát aszexuálisnak, akkor lemond arról a zárójeles még-ről, amit szerintem nagyon is fontos lenne megtartania ahhoz, hogy majd egyszer talán mégiscsak megtalálhassa élete párját. Ha meg nem, akkor nem, nem csak párkapcsolatban, gyerekekkel van élet. De 28 évesen még semmiről sincs lemaradva, úgyhogy lemondania sem kéne semmiről.

2017. dec. 22. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!