Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Köze van a szüleimnak a...

Köze van a szüleimnak a szexuális életemhez?

Figyelt kérdés

Még kiskorú vagyok,de már élek szexuális életet, szerintem ez általánosságban így szokott lenni. Nyilván tudom milyen következményekkel járhat ez, próbálok minél komolyabban is állni hozzá. Nincs természetesen semmilyen problémám ezzel,a kapcsolatunkban a párommal jól megértjük egymást,összhangban vagyunk. Mennyi joguk van beleszólni a szülőknek ebbe? Van egyáltalán?

Kötelességünk beszélgetni/beszámolni erről vagy ez pont azért magánélet,hogy csak te foglalkozz vele és senki más?

Mi a véleményetek?

2017. dec. 19. 21:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
anya vagyok... ha tudom, hogy a lányomnak van egy komoly barátja, tisztába vagyok azzal is, hogy egy idő után szexuális kapcsolatuk is lesz... nem vagyok prúd, de én úgy gondolom, hogy ez az ő magánélete és nem kell beszámolnia nekem róla... természetesn ha nőgyógyászra-gyógyszerre van szüksége, örülnék ha szólna nekem, segítenék is, de azt semmiképp sem várnám el tőle, hogy beszámoljon a szexuális életéről...
2017. dec. 19. 21:36
 2/17 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem egy szülő dolga az, hogy a gyerekét felvilágosítsa, de azt nem hinném, hogy nekik kéne megszabni, hogy mikor szexeljen a gyerek. Az én szüleim is meg mondták egy ideig, hogy nem szexelhetek a barátommal, de úgy voltam, hogy na engem nem érdekel, én szeretem őt és én tudom, mikor szeretném vele. Hozzá tenném, én már nagykorú voltam, mikor első barátommal lefeküdtem, szóval én szűz voltam akkor. Nem bántam meg, és én semmit nem mondtam el a szülőknek, csak annyit amennyit kellett, hogy lefeküdtem vele és kész. Az már a ti felelősségetek, hogy védekeztek e. Egyébként semmi közük hozzá.
2017. dec. 19. 21:37
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

A gyereknevelésbe a gyerek párkapcsolatára való felkészítés is beletartozik. Beszélni a menstruációról, magömlésről, nemi betegségekről, tanácsot adni. Ezen felül kiskorúként a szülő felelőssége, hogy hol tartózkodsz és mit csinálsz, milyen emberekkel barátkozol. Nem véletlen, hogy ha valahol anyagi kárt csinálsz, azt a szülővel fizettetik meg. Ha a kapcsolatotokból gyermek foganna, az a szülőnek lenne teher, hiszen ti még iskolába jártok.

Tehát ha ti minden este alvás helyett hancúroztok, esetleg otthon sem vagy, mert a pároddal éled a nemi életet, akkor ehhez közük van. Az, hogy hogyan elégítitek ki egymást, az már magánügy.

2017. dec. 19. 21:39
 4/17 anonim ***** válasza:
57%

Arról, hogy élsz, kivel élsz nemi életet, meg hozzávetőlegesen mióta, jó, ha tudnak.

Ha már rég nem vagy szűz, és alkalmi kapcsolataid vannak, azokról nem feltétlen kell beszámolni, én legalábbis nem tenném.

Az, meg, hogy mi történik konkrétan ott benn a hálószobában, az csak rátok tartozik.

Ez az én véleményem.

Viszont...

Én ilyen tekintetben kicsit szabados vagyok, mármint simán, bárkivel, bárhol, bármikor megbeszélem efféle dolgokról az ismerősök közül, és nem zavar, ha ilyesmikről kérdeznének a szüleim, ha esetleg odajutnék, hogy lefekszem valakivel.

Meg én amúgy alapból elmondanám nekik, nem kéne belőlem foghúzóval kirángatni, az ő gyerekük vagyok, az felelősségük is, hogy mi történik velem, tudjanak mindenről idejében, úgy a legjobb, nekik is, nekem is.

15/L

2017. dec. 19. 21:40
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

*megbeszélek

*az ő felelősségük is

~Én meg szép lassan elfelejtek írni.:D~

2017. dec. 19. 21:48
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

Így sem lett jobb.:D

Na szóval: Bárkivel beszélek tök fesztelenül, normálisan szexről, akit ismerek.

Bocs, hogy teleoffololom a szekciót, csak zavar, hogy bénán írtam.:D

2017. dec. 19. 21:49
 7/17 anonim ***** válasza:
48%
Én úgy gondolom, hogy ha már vagy egy komolyabb kapcsolatod, akivel hosszútávra terveztek, akkor őt otthon illik bemutatni (kalandot vagy egy-két hetes ismertséget vagy bimbózó szerelmet, aminek még nagyon kérdéses a folytatása nem szükséges) és normális kapcsolatok esetében szerintem mindkét félben fel is merül az igény, hogy megismerjék egymást. Nyilván a szülők kíváncsiak, hogy ki is csavarta el a kislányuk fejét, kivel szokott mostanában beszélgetni, találkozgatni stb. és szerintem az ember alapvetően szeretné megismerni a párja szüleit, családját is. Szerintem az is egy alap dolog, hogy ha az ember több emberrel él együtt (akár családtag, akár lakótárs) akkor azért nagyjából tájékoztassa őket arról, hogy éppen mikor, kivel, hol találkozik. Nem engedélykérésről beszélek, hanem szimpla tájékoztatásról, hogy a másik ne aggódjon, ne keressen, ne tervezzen előre programot, ha te éppen már mást szerveztél stb. Az, hogy ezen felül még mit osztasz meg a szüleiddel az már rajtad és a kapcsolatotoktól függ. Ha szívesen mesélsz nekik a párodról vagy egy közös programotokról és ők is szívesen hallgatják, érdeklődőek vagy esetleg mondjuk tanácsra lenne szükséged egy párkapcsolati problémában és úgy érzed, hogy ők tudnak segíteni és megbízol bennük, akkor semmi akadálya, nyugodtan. Ugyanakkor szerintem már ezekbe sem vagy köteles beavatni őket, csak ha szeretnéd és az sem tartozik rájuk, hogy konkrétan milyen programokat szerveztek, éltek-e szexuális életet és az mégis hogyan néz ki, mikor, hol, hogyan stb., mert ez már a te magánügyed.
2017. dec. 19. 21:57
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem jól esett amikor a fiam elmondta, hogy megtörtént az első.Az is jól esett mikor óvszerre kért pénzt.És az is mikor elmesélte, hogy barátnője még nem akar vele "aludni" mert korainak tartja.

Úgy neveltem, hogy bármit elmondhat de én nem kérdezősködöm.

Meg volt idejében a felvilágosítás.

Amit ő úgy gondol megoszt velem és ez nekem elég.

2017. dec. 19. 22:07
 9/17 anonim ***** válasza:
36%
Ha egy normális kapcsolatod van, az oké, de egy szülő sem fog ahhoz asszitálni, hogy a gyerek hetente másokkal dugjon.
2017. dec. 19. 22:26
 10/17 anonim ***** válasza:
95%
Soha nem beszéltem meg a szüleimmel a szexuális életemet. Persze, tudták, hogy xy a barátom és épp szerelmes vagyok, de hogy mondjuk tegnap délután 4-kor szexeltünk a szobámban... Na ilyet elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy valaha is megosszam velük. Amúgy sok év múlva egy költözés kapcsán találtam egy naplót, amin ledöbbentem. Anyám hihetetlenül tapasztalatlan volt szexuális téren, olyanokat olvastam,hogy máig nem hiszem.el. Viszont roppant kellemetlen érzés ilyet megtudni. Szóval a szexről szülővel társalogni számomra tabu.
2017. dec. 19. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!