Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért így áll hozzá anyu az...

Miért így áll hozzá anyu az én életemhez?

Figyelt kérdés

Egy 9 éves kapcsolatom ment tönkre(az élettársam volt)

Egyszer már elváltam van 2 gyerkőcöm,akik tizenévesek.A gond az,hogy amikor elmondom neki a dolgokat a problémákat,(pl amikor elmondtamm neki,hogy elfogunk válni,még anno)akkor nem a segítőkézség bújik ki belőle,hanem a gonosz.Ezt úgy értem,hogy "csak szapulja" a volt párjaimat,ráadásul a gyerekek elött.Már többször kértem,Hogy úgy beszéljünk a dolgokról,hogy nem csak ocsmányságok folynak a szájából,mert erre így én nem vagyok kíváncsi,hiszen van elég problémám,és fájdalmam,ne nehezítse meg még ő is.Ilyenkor mindig megsértődik,és nekem ez nagyon kellemetlem.Ma is,mentem hozzájuk a gyerekekkel,és az első félóra így telt,nagyon ideges lettem,és mondtam neki ha nem fejezi be haza megyek a köv.vonattal.Nem szeretném megbántani,de hallgattni se szeretném ezeket a dolgokat évekik.Valami tanács?

2009. ápr. 12. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

jól tetted hogy a helyére tetted. nem szabad engedni föleg a gyerekek elött ne. gondolom ö ugy gondolja hogy téged ezzel vígasztal, vagy már a régen várt "düh" tör ki belöle.

de ezt ne engedd neki. és mondd meg hogy a te ex-ed semmi rosszat nem mondott a háta mögött, és semmivel sem bántotta meg. kérd meg rá, hogy tisztelje azokat az illetöket, mert ök is tisztelték öt.

2009. ápr. 12. 20:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy megmondtad neki. Tudnia kell, hogy te ezt nem szereted, nem esik jól hallani.
2009. ápr. 12. 20:42
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
hát ha ezzel ő segíteni akar akkor mindenképp ülj le vele négyszemközt és mondd meg neki hogy téged ez nagyon zavar és a gyerekeknek így nem mutat jó példát.
2009. ápr. 12. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is hasonló mint ahogy leírod a tiédet,én sokszor úgy érzem,hogy annak örül,ha én boldogtalan vagyok,nem úgy alakul az életem ahogy szeretném.Én is túl vagyok egy váláson,szerencsére azóta már 7 éve boldog házasságban élek,de sokszor mintha nem tetszene neki.Ha bedilizik szidja a férjem minden ok nélkül,de igazából semmi rosszat nem tud mondani rá,így nagyképűnek beképzeltnek nevezi.Nagyon bánt engem is,de sosem volt anya-lánya viszony köztünk,és sajnos nem is reménykedek,hogy ez már jó irányban változni fog.

Piszok vacak egy érzés,hogy ilyen az anyám.

2009. ápr. 12. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ő valószínűleg ilyen környezetben nevelkedett vagy ráragadt valahonnan és ezt már természetesnek veszi. Nagyon nehéz egy ember természetére befolyást gyakorolni főleg, ha ő nem akar megváltozni. Rengeteg olyan ember van, akik a problémákat sajnos csak szitkozódással reagálják le hiába nem tud ez semmit sem megoldani. Tanács: tudom, hogy az anyukád, de próbálj elhatárolódni tőle. Ha valami komoly dolog történik veled, ne mondd el neki feltétlenül, mert ez csak szitkozódást vált ki belőle, de segíteni nem fog. Mondd el egy másik bizalmasodnak a problémáidat. Ha nem hall arról, hogy mi történik, nem lesz min szitkozódnia. Magyarul nem kell mindenbe beavatni. Nehogy átragadjon a gyerekekre is, hogy hallják, hogy beszél az apjukról a nagymama.
2009. ápr. 12. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám, sőt elég sok ismerősöm is hasonlóan viselkedik...

Pl. egy pillanatra megharagszom a barátnőmre és elejtek egy "hát azért most tényleg nem értem a viselkedését..." mondatot és egyből lehordják mindennek és felhoznak ellene mindent. És ez nekem szörnyen rosszul esik, mert egyébként szeretem.

Szerintem azért áll így hozzá anyukád mert önző. Az enyém is az sokszor. És mert egyszerűen ilyen a természete, nem tudom, hogy mi tehet ilyenné egy embert, vagy honnan tanulhatja vagy mitől alakul ki, de sajnos megváltoztatni azt gondolom nem lehet már... el kell viselni, vagy állandóan rászólni, hogy vegye már észre magát.

Én sosem mondom senkinek, hogy "én megmondtam ez egy hülye!!" és hasonlók. Szerintem ez nagyon nem szép dolog akkor sem ha igaz. Kicsit bele kellene gondolni egyeseknek.

Sajnos azt hiszem nem sokat tehetsz ezügyben anyukáddal ha nem akar és eddig nem változott meg akkor már nem sok esély van rá. Mindig szólj rá, hogy viselkedjen vagy egyszer beszélgess el vele. Bár valószínűleg nem lehet mert egyből "támad" és veszekedés lesz belőle csak mint nálunk.. Azért minden jót és a gyerekek ne halljanak rosszat arról az emberről akit szeretnek egy olyan szájából akit szintén szeretnek. Az egyik legrosszabb érzés és nem tudják hova tenni és nem értik - és sajnos sosem felejtik el.

2009. ápr. 13. 04:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.Hát én azt hittem csak ő ilyen,és látom nem vagyok egyedül a problémával....

Megváltozni már men fog,ő már71 éves(én 39).mindent megpróbáltam már,ha sokáig nem mondtam el neki valamit,akkor az volt,hogy neki nincs senkije,se gyerekei,se családja,mert neki senki nem mondd semmit...Ha meg igen,ez a reakciója....

Ördögi kör......

2009. ápr. 13. 09:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, jól látom-e a Te anyud motivációját, de az enyém teljesen ugyanígy "segít" szidni a páromat- csak sokkal hangosabban, mint én.:)

Ezzel ő a maga módján azt akarja hangsúlyozni, hogy együtt érez velem. Oké, ez nem menti fel őket a viselkedésük alól, főleg nem a gyerekek előtt.

Én azt kérem tőle ilyenkor vénséges vén 36 éves fejemmel, hogy anyu, én csak feszültebb leszek most a hangos szavaktól. Ölelj meg, kérlek.

És megölel.

2009. ápr. 13. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!