Miért nem érti meg sok szülő, hogy nem tehet meg vele olyat a gyerekével, amit nem akar és nem a tulajdona?
Most nem arról beszélek, hogy megkéri, hogy menjen le a boltba, vagy pakolja össze a szobájat, vagy nem engedi, hogy kivarassa magát.
Hanem amikor rákényszerit komolyabb dolgokat, megüti és hasonlók.
Attól függ hogy érted, hogy "gyerek". Egy tini ügyeibe engedtessék már beleszólnom, hamár velem él, engedtessen már meg példát mutatni és saját hülyeségétől megóvni.
Viszont a külön élő, saját családot magáénak tudó felnőtt gyerekem dolgaira max, javaslatot tennék, de az ő dolga mit kezd azéletével.
Tehát, hogy értelmezzükazt, hogy "Gyerek"?
de most gondolj bele, valamennyire csak szigoruan kell fogni, különben visszafelesel/nem tanul.. Ha mindent megengednénk egy gyereknek, akkor kb semmit nem érne a szavunk. Hiába mondanád, hogy ne barátkozzon gyanus alakokkal, tudná, hogy ugysem lesz semmi következménye a részedröl.. sajnos kevés az olyan gyerek aki magátol veszi észre és tanulja meg.
az, mikor már tényleg terrorizálja a gyerekét, más téma. nekem a szomszédom volt ilyen, amit ö mondott annak ugy kellett lennie. Kiadta a kislánynak, hogy szo szerint tanulja meg a környezetismeret anyagot, addig ki sem jöhet a szobájábol. mint egy verset, ugy mondta vissza nekem. de azon is meglepödtem mikor náluk aludtam, és kértem tölük egy törölközöt, majd mikor a kislány nem találta a szekrényben és segitségért ment az anyjához, elverte, mert ez csak figyelmetlenség - persze utána kiderült, hogy mosásban volt amit keresett, és nem is az ö hibája volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!