Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja mindenki, hogy...

Miért mondja mindenki, hogy apa szerelmes belém?

Figyelt kérdés
Miért mondja azt anya a mamám papám is hogy apa szerelmes belém? Azt szokták neki mondani hogy ne bolondoljun belém ennyire, szerelmes a lányàba nem lehet vele beszélni,haggyjátok. Mindenki nevetgél ezen,de szerintem undorító. A szülő nem lehet szerelmes a gyerekébe mert az nem normális. Nem értem,hogy anya miért hozza fel mindennap szinte, hogy apa így úgy szeret engem. Ha vendégek vannak nálunk és én vagyok a téma akkor ez szóbakerül. Meg apja lánya szöveg megy. Anya rám sem hederít, csak a telefonjával van elfoglalva ha iskolából most is haza érek ő biztos a konyhàban főz valamit de nem kérdez tőlem semmit és sosem beszélgetünk. Apa visz hoz a suliba, ő jön el a szülői értekezeletekre, vele vettük meg a tanszereimet. A jegyeimet is megkérdezi, megkérdezi mi volt a suliban. Apa munka után ha jön értem együtt megyünk vásárolni,tankolni, és szoktunk menni kajálni is vagy elvisz moziba,körülnézünk a városban. Anya sose jött velünk. Hétvégén is otthon fekszik,gépezik, eszik a barátnőivel beszélget akiket mindig az otthonunkba fogad. Pedig apa hétvégen nem dolgozik, és anya sem. De csak apa az akivel elmegyünk kirándulni, sütögetünk, most készülünk a karácsonyra is és megvettük a fenyőfát, meg egységes díszeket. Amik ezüs világítók,meg ezüst gömbök. Apa választotta. Ami anyànak nem tetszett,mert túl egyhangú lesz, színes legyen a karácsonyfa. Közben meg el se jött velünk. Akkor ő is segíthetett volna. Így tényleg apával jobb,jó a kapcsolatom és szeretem őt. Anya mintha egy nem kedvelt osztály társam lenne olyan számomra. Mégis akkor miért mondja,hogy apa szerelmes belém? Meg a többi családtagom is. Apa meg nem mond erre semmit, csak ő is nevet. 13L
2017. dec. 18. 09:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem komolyan gondolják.

Ha valaki valakit vagy valamit nagyon kedvel, gyakran szokták rá azt mondani, hogy "bele van szerelmesedve". Nyilván nem azért, mert azt gondolják, hogy tényleg szerelmet érez iránta. Ez pusztán egyfajta kifejezés a nagy fokú szeretetre.

Meg talán kicsit irigykedik, hogy neked jobb a viszonyod vele, mint neki. Nyilván itt sem szerelemre gondol, hanem puszta emberi kötődésre.

2017. dec. 18. 09:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja értem és köszi neked egyes. Csak én már szóltam anyának,hogy ne mondjon ilyeneket,mert ez nem igaz és undorító. Nem is figyel rám, simán leggyintenek csak aztán mintha ott sem lennék beszélnek rólam tovább.
2017. dec. 18. 09:33
 3/14 A kérdező kommentje:
Anya nem irigyekedhet,mert nem kívánt gyerek vagyok. Apa miatt lettem megtartva és vagyok most itt. Anya nem akart engem és elakart vetetni.
2017. dec. 18. 09:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy ilyen Apukád van! Anyudrol egy csomó negatív dolgot írtál és őszintén ilyen Anyára mint a tied soha nem vágytam. Anno viszont mit meg nem adtam volna, hogy ilyen Apum legyen. Akivel közös programokat csinálunk stb. Ne zavarjon az, amit mondanak, mert ahogy fentebb írták, nem "olyan" szerelemről van itt szó. Pusztán van egy Apuka aki nagyon szereti a lányát és az Apa szerepét is maximálisan próbálja betölteni.
2017. dec. 18. 09:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak túloznak, mert egy szerelmes ffi szokta ennyire tutujgatni a nőt.

De ennyire zavar, akkor mond meg, hogy ne használják ezt a szót, mert undi. Ennyi...

2017. dec. 18. 09:55
 6/14 anonim ***** válasza:
49%

Az előző válaszolókkal egyetértve azt tanácsolnám neked, hogy ha elkezdi mondani a "Szerelmes beléd az apád"-at, kezdj azonnal fejhangon visítani minden alkalommal.

Anyád a harmadik alkalom után egycsapásra leszokik róla!

2017. dec. 18. 10:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

valóban irigykednek, mert egy szeretetteljes kapcsolat a mai világban mindennél nagyobb kincs. Mivel ezt ők is tudják, de ők nem tudják megvalósítani - ezért az irigység beszél belőlük gúnyos formában.

NE vedd fel - gondolj arra,, hogy sok nyelveben az angolban pl ugyanaz a szó a szeretet és a szerelem.

Csodálatos Apukád van, és ez nagy segítség lesz az életedben a szellemi utadon. Akik apa nélkül nőnek fel, nagyon nehéz terhet cipelnek.

2017. dec. 18. 10:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon betegek. A te feladatod a családban, hogy apádat ott tartsd, mert különben alighanem már rég lelépett volna, ami nem is csoda. A kretén hozzátartozóid azzal a kevés eszükkel megpróbálhatnának elgondolkodni, hány olyan család van, ahol az apuka "szerelmes" a gyerekeibe (magyarán: napi szinten megerőszakolja őket), és talán nem beszélnének ekkora ökörséget.
2017. dec. 18. 10:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi ez csak egy kifejezés, nem szó szerint kell érteni. Azt jelenti, hogy az apukádnak nagyon fontos vagy és szeret téged mint lányát.
2017. dec. 18. 10:40
 10/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell ebbe roßzat látni. Egy erősebb fokozata az Apai szeretetnek. Mutass egy olyan normális apát aki nem szerelmes a lányába. Én is az vagyok pedig csak 7éves. Bármit megteszek amit kér, BÁRMIT.
2017. dec. 18. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!