Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Most töltöm be a 20-at, fél éve barátnőmmel élek, én dolgozom, ő tanul még.

Édesanyámnak új férje van, az előzővel se jöttem ki igazán.. mondhatni csak úgy éltünk egymás mellett. A mostan folyamatosan gyanúsít minket, hónapokig nem voltunk otthon közben olyanokat talált ki hogy mi loptunk tőle stb..

A lényeg hogy nem szívesen megyünk haza, pont az ilyen konfliktusokat kerülnénk el.

Ő az ünnepek alatt nem lesz otthon, anyám szeretné ha hazamennénk. Igazából vele sincs olyan mély kapcsolatunk.

Szerinte mindent máshogy kellett volna csinálnom, sulit,munkát stb..de ez pár hónaponta változik és egész mást mond, ellenkezőjét annak ami előtte volt. Ő egy ilyen megmondó ember.

Születésnapom is közeleg, ő ezt úgy gondolta hogy más rokonokéval egyben megtartjuk mint minden évben, mindent leszervezett mire mondtam neki hogy ez nem lesz jó mert én dolgozom és nem szeretném ha arról szólna az egész hétvégém hogy rohangálunk olyanokhoz akiket félévente látok,és velük közösön ünnepeljek.. erre felkapta a vizet hogy akkor nem lesz semmi a hétvégén, ő se megy sehova és hogy lefújja a nagy családi találkozóját.Mondtam neki hogy attól még a másik személy szülinapját tartsák meg, de én nem szeretném az enyémet. Én pihenni szeretnék és azokkal lenni akik tényleg fontosak és mindig mellettem állnak.

Jön a karácsony is, pár hetente azért hazaugrunk egy-két napra..ez arról szól hogy takarítunk mert ő kb egész nap otthon van és semmit nem csinál. Undorral megyek haza mert olyan kosz van sokszor.

Ebből is vita lett mert mondtam neki hogy a munka miatt maximum szentestére megyünk haza, a többi nap a barátnőmnél leszek. Erre is felkapta a vizet mert hogy a készre minek megyünk oda, ő úgy gondolta hogy majd mi mindent kitakarítunk.megfőzünk hogy neki semmi dolga ne legyen.Karácsonyra jön haza a férje is, igazból nem is ragaszkodott hozzá hogy tovább maradjunk, elég a szenteste mert akkor még nem lesz otthon.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 15. 09:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A többi rokonnal nincs problémám, nagybátyáimmal jóban vagyok, de keveset találkozom velük, mamám elég hasonló anyámhoz, nagyon hasonló a felfogásuk.

Tavalyi karácsony pl abból állt hogy mindenkit kibeszéltek aki épp ott ült. Az egyikkel az volt a bajuk hogy messze költöztek, albérletbe és hogy szerintük ez hülyeség volt, a másiknak a munkahelyéről volt szó hogy alig van itthon.

Megjegyezném hogy elég sokra vitték mindketten, mostmár saját kocsik,lakás, rendes,jólfizető állás.(min nettó400)

Szóval teljesen értelmetlen az egész.

2017. dec. 15. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Bocsi de felnőtt emberek vagytok saját háztartást vezettek, dolgoztok. Ráadásul gyanítom a te válladon most több is van amíg a barátnőd tanul. Az anyukád meg a korodból ítélve még nem 90 éves, hogy rád legyen szorulva takarítás ühyb4n. Eszembe nem jutna az anyámnál takarítani amíg ő is meg tudja csinálni. Már nem ott laktok, így nem a ti dolgotok anyád lakásának a rendben tartása. A sajátotokat is épp elég idő kitakarítani iskola meg munka után. A születésnapod az rólad szól, akkor neked jár az, hogy jól érezd magad. Azt csináld aznap ami neked jól esik. Karácsonykor meg vacsorára szokás meghívni a vendégeket nem megcsináltatni velük az ünnepi menüt. Pláne ha nem jó a viszony. Egy jó hangulatú családban ahol mimdkét fél élvezi a közös főzőcskézést rendben van hogy együtt készítik az ünnepi menüt. De nálatok a napnál is világosabb, hogy anyád kijasználni próbál és nagyon nem veszi észre magát. A helyedben a szentestét is a párommal töleteném nem egy kényszer vendégségben feszengenék. Hátha ettől észhez tér. Mert ezt addig fogja csinálni amíg hagyod magad.
2017. dec. 15. 14:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kérdező, igazán nem akarlak megbántani. Az, hogy miképp viselkedsz a mérgező anyáddal, mennyire ugrálsz úgy, ahogy ő fütyül a saját döntésed, bár nyilván kihat a párkapcsolatodra is. No de az, hogy elnézed, hogy a kedvesed nálatok vakarja a koszt, már igazán vérlázító. Ha te erre kárhoztatod magad, az a te bajod, de ne vond már ebbe bele szerencsétlent. Tanul, diákmunkázik (de ha egyiket sem tenné sem az ő dolga) és még képes lenne a Te szüleidhez leutazni előtted, hogy rendbetegye a lakást, amit az élhetetlen, undok anyád összeretkez és te ezt hagynád is neki? Nem az a lényeg, hogy magától feajánlja, hanem hogy te ebbe hallgatólagosan beleegyezel avval, hogy elfogadod. Szerintem sürgősen fejezd be azt az egészet, mert lehet, hogy nem maholnap, de erre rámegy a kapcsolatod is előbb-utóbb, nem várhatod el valakitől, akit igazán szeretsz, hogy kiszolgálja a terrorista anyád igényeit, csak azért, mert te képtelen vagy a sarkadra állni. Itt már nem csak a szülinap, meg a karácsony a lényeg, hanem az, hogy alapjaiban kell megváltoztatnod a viszonyokat, ha már egyszer minimalizálni nem akarod. Pedig jóanyád megérdemelné vastagon, hogy csak szökőévben egyszer nyissátok rájuk az ajtót, de akkor is szigorúan vendégként és nem házicselédnek szegődve.
2017. dec. 15. 17:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem inkább az tűnt fel hogy te tartod el a barátnődet mert ő még tanul? Erre még hajlandó vagy lopni is tőlük? Nem semmi papucs vagy.
2017. dec. 17. 04:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen sajnálatra méltó anyukád, még ha ti nem is így látjátok, és biztosan ő sem.Valójában nincsen senkije, azért ragaszkodik ahhoz, hogy legalább egy évben egyszer együtt legyen veletek. Nem lehetne egy nappal hamarabb hazamenni és kitakarítani? Ha ő erre képtelen? Mert biztosan képtelen, különben megtenné. Vannak ilyen emberek, nem tudnak változtatni rajta. Valahogy legalább egy évben egyszer békülj meg vele, hogy olyan, amilyen, és legyél vele szenteste, pláne, ha akkor még nincs otthon a férje. Lehet, egész évre feltöltenéd a lelkét boldogsággal.
2017. dec. 17. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!