Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Most töltöm be a 20-at, fél éve barátnőmmel élek, én dolgozom, ő tanul még.

Édesanyámnak új férje van, az előzővel se jöttem ki igazán.. mondhatni csak úgy éltünk egymás mellett. A mostan folyamatosan gyanúsít minket, hónapokig nem voltunk otthon közben olyanokat talált ki hogy mi loptunk tőle stb..

A lényeg hogy nem szívesen megyünk haza, pont az ilyen konfliktusokat kerülnénk el.

Ő az ünnepek alatt nem lesz otthon, anyám szeretné ha hazamennénk. Igazából vele sincs olyan mély kapcsolatunk.

Szerinte mindent máshogy kellett volna csinálnom, sulit,munkát stb..de ez pár hónaponta változik és egész mást mond, ellenkezőjét annak ami előtte volt. Ő egy ilyen megmondó ember.

Születésnapom is közeleg, ő ezt úgy gondolta hogy más rokonokéval egyben megtartjuk mint minden évben, mindent leszervezett mire mondtam neki hogy ez nem lesz jó mert én dolgozom és nem szeretném ha arról szólna az egész hétvégém hogy rohangálunk olyanokhoz akiket félévente látok,és velük közösön ünnepeljek.. erre felkapta a vizet hogy akkor nem lesz semmi a hétvégén, ő se megy sehova és hogy lefújja a nagy családi találkozóját.Mondtam neki hogy attól még a másik személy szülinapját tartsák meg, de én nem szeretném az enyémet. Én pihenni szeretnék és azokkal lenni akik tényleg fontosak és mindig mellettem állnak.

Jön a karácsony is, pár hetente azért hazaugrunk egy-két napra..ez arról szól hogy takarítunk mert ő kb egész nap otthon van és semmit nem csinál. Undorral megyek haza mert olyan kosz van sokszor.

Ebből is vita lett mert mondtam neki hogy a munka miatt maximum szentestére megyünk haza, a többi nap a barátnőmnél leszek. Erre is felkapta a vizet mert hogy a készre minek megyünk oda, ő úgy gondolta hogy majd mi mindent kitakarítunk.megfőzünk hogy neki semmi dolga ne legyen.Karácsonyra jön haza a férje is, igazból nem is ragaszkodott hozzá hogy tovább maradjunk, elég a szenteste mert akkor még nem lesz otthon.

Ti mit tennétek a helyemben?

2017. dec. 15. 09:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hív meg családi ebédre MAGÁHOZ, hogy te fogsz HELYETTE sütni, főzni, takarítani? :O akkor hívjátok meg ti magatokhoz és ezzel nem lesz pluszmunkátok. Így az új "apuka" sem tud gyanúsítani, hogy loptatok (már ha lesz ideje elmenni hozzátok. ha van eszed, úgy időzíted a meghívást, hogy ne legyen :) )
2017. dec. 15. 09:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

én többet oda nem mennék

minek? csak stresszel

2017. dec. 15. 09:54
 3/15 A kérdező kommentje:

Egyszer se jött még el hozzánk, többnyire ha mi kérjük valamire, vagy épp csak valamilyen kisebb segítség kéne ő pont nem ér rá.

Ha behívtuk akkor annyit mondott hogy siet haza és nem ér rá.

Ha épp a közelben volt és megkértük hogy vigyen el valahova mert ő épp kocsival volt akkor vagy nem ért rá vagy egész úton hallgattuk hogy nincs pénze benzinre stb.. közben meg szinte minden nap 40-50kilómétert kocsikázik..

2017. dec. 15. 09:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért hozakodj elő ezzel a meghívással! Nagy esély van arra, hogy el sem jön.
2017. dec. 15. 10:00
 5/15 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem jönne el mert aznapra jönne a család többi része is. De most egyáltalán nem bánnám ha kilógnánk a sorból. Szeretném ha ez a pár ünnep nem arról szólna hogy kényszerből azt tesszük amit mondanak.
2017. dec. 15. 10:03
 6/15 A kérdező kommentje:

Barátnőm most is felajánlotta hogy lemondja a munkát(diákmeló) és 22-én hazamegy segíteni, de erre is csak annyi választ kaptunk hogy te miért nem tudsz előbb jönni..23-án még dolgozom..este érek haza, nem szívesen mennék oda egyből, nem tudom kipihenni magam, legtöbbször napokig szenvedek az allergiám miatt mert azért por akad ott hiába megyünk haza néha-néha takarítani.

De mikor mondom neki hogy ekkor meg akkor mennénk akkor az nem jó mert hogy ő vár minket, és most neki akkor mindent le kell mondania meg át kell szerveznie.

2017. dec. 15. 10:15
 7/15 theradion ***** válasza:
100%
Én nagyon hosszú időn át tartó mérgező szülő-gyerek viszony után végül leráztam a bilincseket. Sokan fogják mondani neked is, hogy "mégis csak az anyád". Ne hallgass rájuk. Az itéljen meg, aki a te cipődben jár. Itt az ideje, hogy szabad emberként kialakítsd a saját életedet mert abból amit leírsz az jön át, hogy édesanyád egy horgony, amely ott tart és ott tartana amíg él ugyanabban a poshadt, hínáros pocsolyában, amelyben kontrollálni akar, érzelmileg zsarol és kihasznál. Húzd meg a vonalakat és ne légy a foglya. S ha emiatt megsértődik? Hát... ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Ne menj át hozzá. Boldog karácsonyt mindnyájatoknak!
2017. dec. 15. 10:35
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak. Ne ugrálj úgy, ahogy az anyád fütyül. A barátnőd sem fogja sokáig bírni ezt, és meg is értem. Nyugodtan közöld anyáddal, hogy TE mikor érsz rá. Ha megérti, megérti, ha nem, akkor idén nem kell kényszerből vele karácsonyoznod. Szerintem is mérgező szülőről van szó!
2017. dec. 15. 11:01
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Minek erőlteted ezt az egészet? Egyértelmű, hogy nem. Ezen mi kérdés?
2017. dec. 15. 12:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Én így nem mennék, az biztos. A többi rokonnal jóban vagy? Esetleg nem lehetne, hogy azt a közös szülinapot máskor, és nem anyádnál ünneplitek? És nem takarítanék, sütnék főznék helyette. Hívjátok meg 25-én vagy 26-án délután magatokhoz egy sütire/kávéra. Ha jön, jön, ha nem, nem.
2017. dec. 15. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!