Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért ilyen? Miért nem...

Anya miért ilyen? Miért nem enged el sehova? (És én mit tudnék tenni? )

Figyelt kérdés

Szooval anya olyan hogy szinte sehova nem enged el még a.barátnőmhöz sem enged.. szerintem azért csinálja mert szeretné megmutatni hogy neki hatalma van felettem, de ez így nagyon rossz. Kb minden programról én hiányzok mert nem engednek el.. ugyanez van a.bátyámmal aki 18 éves.. én egyébként jól tanulok (a város legjobb gimijében elsők közt vagyok az osztályban) és tesóm is. Illetve sokat segítünk otthon is..Mit tudnék tenni hogy engedjen el? Ja meg annyit h apa pedig mindig azt mondja mint anya, ő nem tudja meggyőzni.

Most pedig egyetlen dologra szeretnék csak menni de semmiaron nem akar elengedni (mindenkinek az a véleménye erről hogy jó dolog és tényleg az is, csak elvesz egy kicsit l, nem sokat a szabadidőből) priviben megírom ezt részletesebben.

Kérlek segítsetek nekem!

15/L

2017. dec. 10. 12:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%
Sehova nem enged? Iskolába sem enged járni?
2017. dec. 10. 13:24
 12/21 gömbicica ***** válasza:
26%

"...szerintem azért csinálja mert.."

szóval szerinted! És esetleg a szüleidet nem kérdezted, hogy miért is? Kicsinek tartanak, megbizhatatlan vagy, eljátszottad valamikor a bizalmukat..... ???

Azért légy őszinte! A mai világban annyi minden megtörténik, hogy egy szülő -főleg lánygyereket- joggal félt, esetenként talán tulfélt.

Ezért ne haragudj meg rájuk.

Nem az jelenti a menőséget, hogy szórakozni jársz, vagy nem jársz.

Annak idején én is küzdöttem, de idővel rájön az ember, hogy semmiről sem maradt le.

Az, hogy lelépsz, mint valaki ajánlotta, ez aztán nagy ökörség. 15 évesen hova bánatba mennél?

Légy szüleiddel őszinte, adj lehetőséget, hogy megismerje a barátaidat stb.

Bár most saját példám jut eszembe.

Fiam el-eljárt barátokkal (próbáltam volna meg visszatartani) akik között voltak idősebbek is.

Számtalanszor megkértem legyenek szivesek vigyázzanak rá, mert amikor nekiálltak inni, nem volt mérték :(

Persze!!! vigyázunk.

Aztán hajnaltájt mata részegen huzták fel a lépcsőn, és elintézték azzal, hogy én ezt nem értem, lazultak.

Gyerekem azóta is issza a levét ennek az iszákos bandának. Bár azt mondják senki sem rakta kezébe a poharat, ivott ő magától is :(

Szal rossz társaságba keveredni pillanatok müve :( kilépni, viszont szinte lehetetlen.

Örülj, hogy normális családod van.

2017. dec. 10. 13:36
 13/21 A kérdező kommentje:
Én nem bulizni szeretnék, meg inni.. hanem szimplán elmenni barátnőmhöz, esetleg ottaludni.. vagy cserkész programokra.. nem tudom ez miért olyan nqgy baj..ès a bizalmukat nem játszottam el , hogyan is tehettem volna hisz nincs rá lehetőségem se (meg persze nem is szeretném)
2017. dec. 10. 13:48
 14/21 anonim ***** válasza:
57%

több verzió van:

-az egyik hogy valami mást mondasz nekik és mégis az adott programra mész(de csak akkor ha tényleg veszélytelen programról van szó, mert ellenkező esetben ha bajba kerülsz nem tudják hol vagy)

-a másik, hogy koleszba mész

2017. dec. 10. 13:57
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem nagyon tudsz mit kezdeni velük. Egyetértek hogy ennyi idősen meg szerintem már fiatalabban is megérdemled hogy néha eljárogass a barátaiddal főleg úgy hogy értelmesnek tűnsz tehát nem hiszem hogy komoly bajai lehetnek veled a szüleidnek. Két verzióra tudok gondolni:1. Ülj le velük és minden hiszti nélkül felnőtt módjára próbáld meg megbeszélni velük 2. Lázadozz egy kicsit, persze tuti szobafogság meg bünti lenne belőle de legalább megmutatod hogy neked többre van igényed mint az otthon ülésre.
2017. dec. 10. 13:58
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

Nem, kedves utolsó nincs nomrális családja. Az ilyen gyerekek szoktak elkezdeni hazudni otthon, vagy ha nem akkor többnyire az egyetemen első évben szoktak "pótolni" mindent, amiből kimaradtak. Hogy végre lehetnek barátaik, hogy végre nem kell otthon ülniük folyamatosan és bármit megtennének, hogy ezt fenntartsák. A kérdezőnek nem normális családja van, hanem egy irányításmániás anyja.

Kérdező: az a gond, hogy nem tudsz mit tenni. Mi sem tudjuk meggyőzni a szüleidet. Még 3 évet ki kell bírnod, aztán lehetsz kolis, vagy ott tudod őket hagyni valahogy.

2017. dec. 10. 14:03
 17/21 anonim ***** válasza:
42%
16os nem értem hogy mikor mondtam hogy normális a családja? - az utolsó
2017. dec. 10. 14:07
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Gondoltam én is arra hogy koliba megyek de most kezdtem a gimit és én hülye 5 éves szakra jöttem.. tesóm érettségizik most ő elmegy . De akkor én egyedül maradok itt..

2017. dec. 10. 14:10
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Miből gondolod, hogy kollégiumba elengednének? Mért engednének, ha helyben van az iskola?

Uszítsd rájuk az osztályfőnöködet, a cserkészvezetőt, az osztálytársaid szüleit, és persze te is kérdezgesd folyamatosan, hogy miért nem. A sokszoros tűzerő hatására talán megunják, hogy folyton védekezniük kell. És nem kell neked olyan nagyon jókislánynak lenned, nyugodtan mondjál nemet te is házi kötelességekre, és ha nem tetszik nekik, nyugodtan mondd, hogy mert ők meg nem engednek el a barátaiddal. Nyugodtan legyél durcás, te is haragudhatsz a szülőkre, nemcsak ők rád. Kicsit mérges lesz a hangulat, de hol van az előírva, hogy csak nekik van joguk a te érzéseidet, kívánságaidat semmibe venni, neked pedig mindent el kell tűrnöd. A családtagjuk vagy, nem a rabszolgájuk. Abszolút nem normális, hogy nem engednek szocializálódni.

2017. dec. 10. 14:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Anoním oldalon rébuszokban beszélni...érdemes. Miért nem lehet konkrétan kiírni hogy HOVA nem enged el? Ne írd meg privibe mert annyira nem érdekel, ha itt kiírtad volna normálisan a kérdést akkor válaszoltam volna.

"Jó dolog.." MI JÓ DOLOG???

"Minden program.." MILYEN PROGRAM???

2017. dec. 11. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!