Anyukám nem enged el sehova. Mit tudok tenni?
12 éves vagyok az iskolám egy utcával arrébb van anyukám szerint túlságosan is veszélyes egyedül mennem iskolába,pedig elsős kisgyerekek is hazamennek még sokkal messzebbre is.Valahogy mindig négy fal között vagyok és az osztálybulikra se szokott elengedni pedig nem is rosszak a jegyeim és a többiek meg hármasra állnak és mégis oda mennek ahova akarnak és az osztálykirándulásokra is elengedik őket.Mit tudok tenni? Hogyha megemlítem neki azt mondja hogy az osztálybulik fölöslegesek.És elmenni a barátnőmhöz szintén az. :\ A suliról ne is beszéljünk.Az osztálytársaim szerint dedós vagyok hogy egyedül nem mehetek sehova. :\
Elnézést a helyesírási hibákért gyorsan írtam mert nem gépezhetek sokat.
Apukád hol van?Vagy nagyszüleid nem tudnak vele beszèlni? Ez durván túlfèltès. Èn ennyi idősen másik városból utaztam a suliba(egyedül).
Számomra abszurd,hogy egy utcával arrèbb nem enged el. Suli után menj haza egyedül, ne várd meg,hogy èrted menjen. A lènyeg,hogy rájöjjön,hogy nem vagy már olyan kicsi. Lehet elsőre kiakad,de ha nem állsz ki magad igaza mellett,akkor mèg èvekig kísèrgetni fog.
Az osztálykirándulással kapcsolatban is próbálj rávilágítani,hogy mindenkit elengednek, csak tèged nem. Szólj az ofődnek is,hátha segít megbeszèlni anyukáddal.
"Suli után menj haza egyedül, ne várd meg,hogy èrted menjen."
Tökéletes megoldás, hogy még annyira se bízzon benne és ezentúl a WC-re se mehessen egyedül.
Anyukáddal valami komoly gond lehet, ha osztálykirándulásra sem enged el... Az része az iskolai életnek, természetes, hogy mindenki elmegy rá.
Én megkérdezném tőle, hogy ő sem járt el gyerekkorában sehova? Vagy miért csinálja ezt? Középiskolába is majd kísérgetni fog? Ezzel semmi jót nem ér el, nem alakul ki semmi önállóság a gyerekben ilyen szülő mellett.
Apad mit szol ehhez? Egyaltalan nem normalis dolog. Az osztalybulik/baratnozesek pedig nem foloslegesek, hanem szocializacio szempontjabol, tarsas kapcsolatok kialakitasa szempontjabol nagyon is fontosak.
Apukadrol nem beszelsz, nem lehet hogy az alll a tulfeltes mogott, hogy vele tortent valami (baleset ilyesmi) ?
Mi az, hogy nem barátnőzhetsz, mert felesleges? Meg nem mehetsz osztálykirándulásra, osztálybulira? Így két dolgot ér el anyukád, szociálisan teljesen ki leszel éhezve, a másik pedig, a túlféltésből adódott sérelmek, mert a többi gyerek szemében ez fura, és aki fura azt bánthatják, mint ahogy írtad is, hogy az osztálytársaid dedósnak tartanak.
Szerintem beszélgess el az osztályfőnököddel erről, hogy ő is tudjon anyukáddal beszélni.
Vagy esetleg az anyagiakkal van gond, hogy nem engednek el közösségi programra? Mert egy osztálykirándulás simán lehet 10-15 ezer/fő, ha pl 2 napra mentek. De ha minden hónapban félretesztek egy ezrest simán megvan rá.
Az én szüleim is hasonlók voltak, bár nekem az általános iskola szemben volt, de táborokba csak felsőben mehettem, azt is ki kellett kunyerálni, mert nem szívesen engedtek el. De aztán később is beleszóltak, apám értem jött, vagy sokszor hívtak fel.
Egy idő után elmaradoztak mellőlem az emberek és csak olyan barátaim vannak mostanra, akiket a szüleim nem ismernek. De ők meg messzebb élnek, így ritkán tudok velük személyesen is találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!