Miért nem enged el anyukám sehova, illetve hogyan győzzem meg? 13/f
13 éves vagy. A jegyeid rosszak, gondolom hetedikes vagy, azért ez hetedikben (és úgy általánosban) átlag alatti.
A szüleidet azzal kellene meggyőzni, hogy jó társaságban vagy és jól tanulsz.
Én lassan 16 éves leszek, mégis fél óránként hívnom kell anyát. Pedig az ország egyik legjobb gimnáziumába járok, jók a jegyeim, jó társaságban vagyok.
Mit tehetnél?
-kerülj olyan közösségbe, amit a szüleid elismernek
-tanulj, legyen jó az átlagod, jövőre felvételi->kerülj be egy erős gimnáziumba
-érd el, hogy a szüleid bízhassanak benned...
.... És a 3.5-ös átlag miatt úgy érzik egyesek, hogy offolni kell, és nem a kérdésre válaszolni.
Ugyanis válaszokat írni, és válaszolni nem ugyanaz... :)
Kérdező: El akarsz menni a haverjaidhoz? Próbálj beszélni vele, hogy ő vigyen a helyszínre, maradjon a parkolóban/utcán arra a 2-3 órára, és ha szükség van rá, nem is kell messzire menned. Ebbe szerintem belemenne.
Hmm...
Ilyen átlaggal tényleg szakközépbe, vagy egy nagyon gyenge gimnáziumba fogsz kerülni.
Nem tudom, mennyi volt a 7-es hetedikes átlaga, de ha 3,5 általános iskolai átlagról egy szakközépben feltornászta magát egy, ELTE-Semmelweis-PTE-Corvinus szintű egyetemre és ezt el is végezte, akkor le a kalappal előtte. És azért vannak erősebb szakközépiskolák.
Van olyan gimnázium, ahol 30 ponttal felvesznek, de az iskola eredményei annyira rosszak, hogy az emberek nagy része nem megy egyetemre.
Azért mondtam, hogy az ország egyik legerősebb gimnáziumába járok, hogy érzékeltessem, hogy jó a közösség, jó helyen vagyok.
Míg a GYENGÉBB középiskolában talán kétesebb alakok is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!