Félek a szüleimtől, és nem merek nekik nemet mondani. Így soha nem lesz nyugodt, boldog életem?
Elköltöztem már, de elvárják, hogy minden nap beugorjak hozzá egy fél órára, órára munkából hazafele, és heti egyszer náluk kell vacsoráznom.
Ha nemet mondok, akkor kiabálnak meg anya sír hogy nem szeretem.
Kértem már tanácsot sokaktól, tudom hogy a sarkamra kellene állni, határozottnak kéne lennem, nemet mondani, blablabla, de képtelen vagyok rá.
(Tudom, hogy életképtelen vagyok meg gyáva meg minden hasonló, ezeket ne írjátok - nem azért, mert érzékeny vagyok és nem akarom olvasni, hanem mert fölösleges, tisztában vagyok vele magamtól is)
Akkor ennyi? Soha életemben nem lehet nyugtom? Ha nem vagyok határozott, akkor nem jár a nyugalom? Nem tehetek semmi mást? :(
Hogyan lehetnék bátrabb?
"Akkor kész, ennyi lesz az életem, majd 60 évesen szabadulok? Persze, tudom mit kellene csinálnom, de gyáva vagyok hozzá egyszerűen, nincs mit szépíteni."
Halvány lila gőzöm sincs róla hogy mit nyavajogsz itt. Igen, 60 évesen fogsz szabadulni. Te teszed ezt saját magaddal, nem más. Nincs itt megváltás, vagy rajtad kívül álló megoldás. Ha nem tudsz nemet mondani menj pszichológushoz.
"Akkor ennyi? Soha életemben nem lehet nyugtom?"
Plusz kis szomorú szmájlik hogy te ezt mennyire sajnálod. Igen, életképtelen vagy, hogy ennyire függsz még mindig a szüleidtől, csak mert félsz a reakciójuktól. És senki nem fog sajnálni érte vagy helyetted cselekedni. Mert ez egyszerűen csak szánalmas.
Fordulj pszichológushoz, de tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!