Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig szabják meg...

Hány éves korig szabják meg az alvásidőt nálatok?

Figyelt kérdés
Mind szülőt mind gyereket kérdezek. Meddig szabtátok meg nektek és ha van gyereketek meddig szabjátok meg neki? (Korban és időben) Csak azért érdekel hogy lássam milyen családot dobott nekem a gép (gyakori vagy ritka), mert például nekem 18 éves koromban is halálos bűn este 10-kor ébren lennem :/ érdekel van-e ilyen másnál is...

2017. dec. 4. 13:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is úgy általános iskolás koromig mondták meg. Középiskolás koromban, mondjuk 11 fele magamtól is lefeküdtem, mert szeretek aludni.

Most, hogy levelezőire járok pedig egyelőre úgy vagyok beállva, hogy reggel 5-6 fekszek és dél-délu 2 fele felkelek...

Kevés a 24 óra egy ciklusnak szerintem... :D

2017. dec. 4. 15:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Gimiben amúgy negyed 11 - fél 11 felé mindig aludtam, ha másnap iskola volt.

Most egyetemen meg összeomlott a bioritmusom. Van hogy délután 6-kor már elmegyek aludni, van hogy hajnali 5-kor.

2017. dec. 4. 15:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként soha nem tartok pontos rendet, 10 körül már szoktam szólni, hogy alvás. De még akkor megy zuhanyozni a gyerek, úgyhogy mikor hogy sikerül lefeküdni. Hétvégén pótol.
2017. dec. 4. 15:23
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Még alsó tagozatban meg volt beszélve, hogy este megnézhetem a Scooby Doo-t, ami kb. 9-ig tartott és utána alvás :) Később már nem volt ilyen, addig maradhatam ébren, ameddig csak szerettem volna. Soha nem is szóltak miatta, persze, nem is hangoskodtam stb., hanem elvoltam a szobámban pl. filmeztem, olvastam, neteztem stb, de gimiben például sokszor még éjfélkor vagy azután is házit írtam vagy tanultam. Szóval nálunk ebből nem volt probléma, hülyeségnek is tartom egyébként....szerintem mindenki érzi, hogy mikor álmos, mikor szeretne elaludni és ebbe nem kell beleszólni mert úgysem megy parancsszóra. Én különben is inkább éjjeli bagoly típus vagyok, anyukám is, míg ezzel szemben apukám mindig korán lefekszik aludni. Ez van, mások vagyunk.
2017. dec. 4. 15:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem szabták meg. Mikor még általános iskolás voltam, anyukám néha próbálkozott azzal, hogy rám szólt, hogy ideje lenne már aludni, de ez elég ritka volt. Mindig is rossz alvó voltam, sokra nem mentem vele, ha lefeküdtem már 10-kor aludni, utána meg 4 órát forgolódtam elalvásig... Ráadásul éjjelente tudtam a legjobban tanulni, úgyhogy a tanulmányaim szempontjából elég rossz lett volna, ha beleszólnak.
2017. dec. 4. 16:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Annyira már nem emlékszem, de az biztos, hogy 18 éves koromban, már nem volt ez megszabva.
2017. dec. 4. 17:10
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Olyan 10 max 11 éves koromig.

Max rám szólt,hogy aludni kéne már, de nem állz ott a szobámban és figyelte amya h lecsukom a szemem.

Ráadásul én már kiskoromban is inkább estefele tanultam,vagy ha jol.emlékszem volt hogy este tízkor is még tanultam.

Aztán a gimiben már abszolút nem volt beleszólása mikor alszok. Csak aggódott,ha látta hogy éjfékor,hajnal egykor tanultam.

(Gyakran alszok délután)

2017. dec. 4. 17:45
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Amíg középsulis voltam még néha szóltak, hogy azért mostmár menjek aludni. De inkább csak olyan 9. osztályig tartott, utána már nem volt jellemző. De nem volt érte harag, néha tényleg túl sokáig fent voltam olvasni vagy tv-t nézni/netezni
2017. dec. 4. 19:39
 19/23 Metionin ***** válasza:
15 éves koromig egy szobában kellett velük aludni, így amikor ők feküdtek, kellett nekem is. Gimis koromban már csak azért sem tudták megszabni mert sokszor későig tanultam és akkor ők már rég aludtak, nem tudták hogy mikor fekszem le. Ezért költözhettem ki a főzőfülkébe aludni, mert sokáig tanultam, reggel pedig 5kor keltem és akkor ők még aludtak.
2017. dec. 4. 23:04
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen felesleges ilyen nagy szigort fenttartani, nálunk sosem volt jellemző.

Általános iskolában alsó tagozatban még jobban figyeltek rá, de onnantól kezdve nem szóltak bele.

Én úgy gondolom,hogy mindenki a saját kárán tanul.

Volt, hogy fent maradtam sokáig, másnap a suliban majd leragadt a szemem és egész nap fájt a fejem.

Tanultam belőle és kész.

Annak nincs értelme, hogy most este 9-10kor kötelezően lekapcsolják a villanyt, te meg még órákig forgolódsz, nem vagy még fáradt.

Szerintem mindenkinek jelez a szervezete és el tudja dönteni mikor fekszik le.

Persze volt,hogy furcsállták, hogy miért vagyok fent még későn, de sosem utasítottak, hogy na most akkor feküdjek azonnal. Én tudtam majd.

Zárd be a szobád ajtaját este és esetleg kislámpával vagy telefonnal világíts.

Ha még nem akarsz aludni, akkor olvass, gépezz, telefonozz.

Nem hiszem, hogy 18 évesen annyira bele kéne ebbe szólniuk.

Amíg nem rohangálsz éjszaka, nem zavarod őket, addig miért nem mindegy?

2017. dec. 5. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!