Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig szabják meg...

Hány éves korig szabják meg az alvásidőt nálatok?

Figyelt kérdés
Mind szülőt mind gyereket kérdezek. Meddig szabtátok meg nektek és ha van gyereketek meddig szabjátok meg neki? (Korban és időben) Csak azért érdekel hogy lássam milyen családot dobott nekem a gép (gyakori vagy ritka), mert például nekem 18 éves koromban is halálos bűn este 10-kor ébren lennem :/ érdekel van-e ilyen másnál is...

2017. dec. 4. 13:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 12-13korig 10kor aludnom kellett.

10eves koromig meg max 9kor.

Érdekes , Mert ocsem 10eves kora óta addig van fent amíg akar..

2017. dec. 4. 13:40
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Nekem általános iskola végéig, tehát 14 éves koromig mondták meg. Utána hiába mondták, hogy fekudjek le fél10-kor, ez már nagyon nem mukodott, mivel gyakran estig tanultam. Szerintem az általános iskola vége egy reális határ.
2017. dec. 4. 13:51
 3/23 anonim ***** válasza:
82%
Kb. 16 éves voltam. Nem kellett mondani, mert hulla fáradt voltam mentem én magamtól is. Sokszor este 8-9-ig tanultam érettségi előtt. A nyári szünetben meg amikor jól esett.
2017. dec. 4. 13:56
 4/23 anonim ***** válasza:
95%

Most mondjam azt, hogy kb. óvodáskorom végéig?

Na, ez talán túlzás, de kb. addig, amíg még ők fektettek le, nem magam vetettem ágyat, vetkőztem le, fürödtem meg.

Mondjuk nekem tesómmal közös szobám volt, tehát egymást is zavartuk volna, ha sokáig ég a csillár. De az előfordult, hogy villanyoltás után a sötétben még sokáig beszélgettünk.

Tehát direktben nem volt megszabott időpont, csak ha még késő este is fönt voltam, és apám felébredt, kiment WC-re, akkor megkérdezte, hogyhogy még fent vagyok. Ill. másnap délután megkérdezte, nem voltam-e napközben nagyon fáradt.

Mivel tévé nem volt a szobánkban, ezért vagy tanulás miatt maradtam fönn, vagy könyvet olvastam. De ha az ő szobájukban tévét néztem késő estig, azt is engedték. Ők elaludtak és kérték, hogy ha kimegyek, kapcsoljam le a tévét.

Hozzáteszem: nem volt ez mindennapos. És természetesen, ha nem tanulásról volt szó, akkor inkább hétvégén és szünetben maradtam fönn tovább.

Az én gyerekeim még kicsik, de kb. hasonló elvek szerint csinálnám.

Az én időmben még nem volt számítógép (legalábbis nem ilyen). Ha nem esik a gyerekem túlzásba, akkor hagynám, ahogy akarja. Ha túlzásba esik, akkor átvinném a mi szobánkba a gépet, és megmondanám, hogy este 10, hétvégén és szünetben 11 után ne játsszon, ne cseteljen rajta.

Ill. azzal fognám meg, hogy reggel normális időben ébreszteném, mondván, aki éjjel legény, legyen nappal is az.

Az biztos, hogy egy olyan felfordult életet szünetben sem engednék neki, hogy rendszeresen éjjel 2-kor még fent van, aztán délelőtt 10-kor meg még javában alszik.

De ha néha-néha későig tévét néz, vagy ottfelejtkezik a számítógép előtt, akkor nem szólnék miatta.

2017. dec. 4. 14:04
 5/23 anonim ***** válasza:
88%
14 éves koromig kb este 9-9,30-ig. Középiskolában már nem volt megszabva.
2017. dec. 4. 14:08
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen nem volt. Szoktak szólni, hogy ne legyünk sokáig fent, de ennyi. Én mondjuk volt, hogy már 7-8 között aludtam. Volt olyan is, hogy hajnali 5kor mentem aludni szünet alatt. Csak annyira kértek minket a testvéremmel, hogy ha fönt is vagyunk, ne legyünk hangosak, mert ők szeretnének aludni.

Végülis igazuk van, te tudod magadról, hogy mire van szüksége a testednek. Ha tudod, hogy reggel 6kor kell felkelned, akkor időben mész lefeküdni és nem anyunak meg apunak kell mondani, hogy most már takarodó, mert reggel mindig csak vonszolod magadat.

2017. dec. 4. 14:15
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Kb 12 éves koromig, este 10 körül már le kellett feküdnöm. Középiskolásként olyan hajnali 2-3 körül aludtam el, persze ez nem követendő példa, de teljesen jól bírtam, ma, 40 évesen már nem bírok este 11 után fent maradni.
2017. dec. 4. 14:51
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is valahogy a 8. osztály volt a határ. De én sosem voltam (és most sem vagyok 19 évesen) éjjeli bagoly, szóval 10 (max. fél 11) felé így is, úgy is kidőlök magamtól. De persze, amikor kisebb voltam, 12-13-14 éves, akkor 9, fél 10 felé már ágyban kellett lennem, még ha nem is aludtam azonnal.
2017. dec. 4. 15:02
 9/23 A kérdező kommentje:
Jó alacsonyan ézrem most magam emiatt, olyannak érzem magam mint egy 12 éves :( és nem tudok mit tenni ellene, hiába vagyok csöndben, nem bírnak magukkal hogy ne essenek azért nekem mert 10 után fentvagyok...
2017. dec. 4. 15:03
 10/23 anonim ***** válasza:
68%

Engem 12 éves koromig 9-kor dugtak ágyba. 14 éves koromig fél 10-kor. Tisztára ki voltam akadva nyáron, hogy még világos van, nekem meg aludnom kell. :-)

Utána meg ha elvonultam a szobámba és síri kussban voltam akkor nem ellenőrizték hogy húzom-e a lóbőrt, és számítógépezhettem a sötétben. De ha megnyekkenek vagy felkapcsolom a lámpát, akkor jöttek ordítani hogy késő van.

2017. dec. 4. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!