Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám nem vesz...

Mit tegyek, ha apám nem vesz nekem se kabátot, se csizmát télire?

Figyelt kérdés
Egy kabátom van, de az vékony, már tavaly is abban voltam, de egész télen beteg is voltam, mert nagyon fáztam. Az inkább átmeneti tavaszi vagy enyhe őszi kabát. A csizmámat 3 évig hordtam, mostanra teljesen szétjött, elvált a talpa, elszakadt a cipzár, eltört a cipzár, beázik, és kicsi is. Van egy darab gyöngyvászon sportcipőm, ami amellett, hogy nem meleg, még nagyon csúszik is és be is ázik. Most mit tegyek? Teljesen tanácstalan vagyok.
2017. dec. 3. 10:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem biztos, hogy kamu. Párommal is így voltak a szülei. Mindenből a legolcsóbbat vették meg neki, ami pár hónap alatt tönkrement és utána nem kapott újat, mert "nem tud rá vigyázni". Én szülinapjára, karácsonyra mindig vettem neki valami normális ruhát, ami érdekes még mai napig jó, nem szakadt szét. De volt, hogy apum neki adta az egyik cipőjét, mert mire leért hozzánk az övének levált a talpa és amúgy is tél volt az meg egy nyári cipő volt. Ő tudott igényelni ösztöndíjat és abból tudott magának venni ruhát, ha kellett. Neki a mostohaanyja elég zakkant volt, zárta a közös gardróbot és ő osztotta be, hogy mikor melyik ruhát veheti fel szóval, amiket magának vett azt nálunk tartotta, hogy ne legyen elzárva előle. Nem voltak rossz anyagi helyzetben, csak sajnálták páromra a pénzt. A nőnek és a gyerekeinek minden meg volt véve, amit akartak légkonditól kezdve rekeszes sörig.

Volt egy osztálytársam is, ő mindig panaszkodott, hogy nincs normális téli ruhája. Páran hoztak be neki ruhákat, kabátot, stb.-t mert megsajnálták aztán sose hordta őket, mert "nem az ő stílusa". (Megjegyzem mindig hangoztatta, hogy szegények, nincs mit enni, de azért túlsúlyos volt, és ha teával vagy vízzel kínáltad nem fogadta el, mert nem szereti.) Ilyen is van.

Barátaid nem tudnak kölcsön adni olyan kabátot, cipőt, ami nekik már nem kell? Ösztöndíjat vagy valamit nem tudsz igényelni? Vagy nézz szét turkálókban, ott is lehet jókat találni.

2017. dec. 3. 15:05
 22/23 anonim ***** válasza:
34%
Ha alapvető szükségletekre nincs pénz, akkor internetre hogy van?
2017. dec. 3. 20:15
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincsen pénze az ne csináljon gyereket. Pont. Mellesleg 2000 ft egy csizma kinaiban (átmenetileg jo), és meleg kabátot is lehet turni 4-5 rongyért.

Egyébként én meg inkább nem ennék csak a gyerekem ne fázzon télen.

2017. dec. 4. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!