Megütött az apám, emiatt miért sírt a barátom?
Az apám már többször is kezet emelt rám és legutoljára amikor megvert akkor elestem és bevertem a fejemet az asztal sarkába. A szemöldököm alatt felrepedt ami rendesen vérzett is és sebes lett,de a fejem az nem sérült meg csak piros maradt és van rajta egy jó nagy bub. Ezután elmentem otthonról és felhívtam a bátyàmat,hogy felmehessek hozzá,mert nem akartam otthon maradni. Sajnos vissza kellett pár hete költöznöm apához és azóta pokol megint az életem. A testvéremnél este pont voltak egy közös barátunk. Amikor megláttak mindketten elkezdtek kérdezősködni,láttam rajtauk,hogy nagyon megijettek. A bátyám rögtön faggatni kezdett,hogy ki volt az? Apa ütött meg megint? Mondtam neki,hogy igen,de jól vagyok,csak bevertem a fejemet amikor neki estem az asztalnak. A barátom mármint a srác barátom..ő később síri csöndben ült mellettem a kanapén. Csak a hátamat simogatta. Közben a tesóm leült a másik oldalamra,mindent elmondtam neki,beszélgettünk. A sebemre adott betadint és megnézte a fejemet is azért. Nagyon hálas vagyok amiért segített nekem és pár napig nála maradok az biztos! Nem leszek útban. Szóval amit akartam mondani,hogy a barátom egy idő után elkezdte törölgetni a szemét és akkor láttam,hogy sírni kezd. A bátyàm szólt rám,hogy hagyjuk abba a beszélgetést,majd apával ő még beszél telefonon,most ne ejtsünk erről szót többet. Nagyon meglepődtem és most is hitetlenkedve állok az egész előtt. A barátunk is ott aludt a tesómnál. Nem akartam hallgatózni,de a wcn amúgy mindent hallottam amikor rólam beszéltek. A bátyám azt mondta a barátunknak,hogy szedje már össze magát, nem neki kéne bőgnie, legalább kicsit szedje össze magát ha velem van. Mivan??? Nem értem miről van szó!? Kérdeztem később a tesómat,hogy tudja-e miért sírt a barátunk? Azt mondta "nemtom" csak sajnált,ne foglalkozz vele"! Nem értem ezt. Tök furán viselkedtek mind a ketten! Az is fura volt már,hogy amikor megérkeztem hozzájuk a barátom teljesen merev arccal nézett rám,csak azt kérdezgette,hogy jól vagyok? Minden rendben? Miben segíthet? Utána meg hallgat és csak simogatja a hátamat,leül mellém. Miért kezdett el sírni? Megértem ha sajnált meg kedves tőle,de ennyire érzékenyen érintette? Amúgy tud mindenről,az otthoni dolgokról. Neki is meséltem erről. Napi szinten találkozunk, nem messze lakunk egymástól és egy köpésnyire van tőlem a munkahelye is.
Szerintetek miért sírhatott? Én arra "gyanakszom",hogy nem is barátként tekint rám? Áh de..nem hinném el,hogy érdekelném. Sosem gondoltam hogy annyira fontos lennék neki,hogy sír..én legalábbis csak úgy nem állnék neki sírni akárki miatt.
Először is igazán sajnálom, hogy ilyen körülmények között élsz, miután betöltöd a 18-at, gondolom egyből költözöl otthonról.
A kérdésedre válaszolva: vannak alapjáraton érzékenyebb emberek, akik nagyon együtt érzőek tudnak lenni. Lehet, csak e miatt, hisz ez elég komoly dolog. Családon belüli erőszak.
Fel kellene jelenteni édesapádat, bár gondolom ezt te is tudod és valószínűleg oka van annak, hogy nem teszitek testvéreddel.
Még azt tudom elképzelni, hogy vele is történt hasonló és így jobban átérzi a helyzetedet, a régi emlékek felszínre törnek, csak nem akar róla beszélni.
Az is példaértékű, hogy ennyire bírod ezt a dolgot. Sokan lelkileg nem bírják ezt a terrort.
Kitartást! :/
Elmúltam 18 éves. Sokáig albérletben voltam,de most pár hete vissza kellett mennem az apámhoz,mert nem tudtam egyedül fizetni a rezsit. Ketten maradtunk, az 5-ből. A lakótársam semmi közös költségbe nem akart beszálni,pontosabban olyanba mint az internet amit mindenki használ, vagy a víz számlát is pl kétszer is nekem kellett fizetnem egyedül,mert ő arra hivatkozott,hogy a heti 3x jár haza akkor neki nem is kell fizetnie a rezsit. Bocsánat,hogy ő máshova járt éjszaka, de különben változó volt,hogy mikor ki mennyit fürdött. Volt amikor én sem voltam az albérletben egy két napot mégsem gondoltam,hogy na akkor nekem abban a hónapban keveset vagy semmit nem kell fizetnem. Szóval egyedül nehéz volt már. Ezért mentem csak vissza az apámhoz.
Nem,nem viselem jól ezt az egészet. Csak a megszokás miatt tűnik úgy,hogy könnyen megy erről a mesélés. Már nem tudok mit csinálni. Szégyellem az egészet,mert nem vagyok már gyerek, mégis megüt az apám. De nem tudok védekezni.
Atyavilág! Ebben semmi kamu nincsen. Ja de. Lehet nehéz elhinni,hogy a szülő megüti a gyerekét. Valami ilyesmiért sem beszélek sok embernek erről. Körbe lennék röhögve és else hinnék nekem.
Igaz,lehet van amiről nem tudok és csak érzékenyen érintette,mert történt vele valami hasonló.
Abszolút csak együttérzés, valószínű őt is érte hasonló trauma.
Jó, különfélék az emberek, de nem gondolod, hogy ha többet akarna tőled, inkább megvédeni igyekezne?
“A barátunk is ott aludt a tesómnál.”
Na akkor tuti nem te érdekled... felnőtt férfiak nem szoktak poénból együtt aludni.
Értem, lehet igazatok van. Csak nem láttam még sírni soha,és ilyen érzékenynek sem gondoltam volna. Azért gondoltam,hogy talán más áll a háttérben,mert egyszer kétszer felfigyeltem már arra,hogy ha valahova társaságba is megyünk akkor megbámul vagy rajtam felejtette a tekintét és amikor észre veszem akkor gyors elfordítja a fejét vagy rám mosolyog. Valamint olyan is előfordult már,hogy csak úgy meglátogatott, találkozni szeretett volna. És azért kimondottan csak kettesben lévő programokat nem nagyon csináltunk eddig. De lehet csak én képzelek bele ebbe többet. Amúgy sem hinném,hogy akarna tőlem bármit. Mégis picit olykor fura,ezután meg nagyon. Sajnálom,hogy elérzékenyült.
Egy biztos, a tesóm 10000% hogy tudja mivolt a baja akkor. Lehet tényleg valami történt és csak felszakadtak a régi sebek. Nem tudom.
Megvédeni? Hogyan? Senkinek sem kötelessége! Nem szorulok védelemre. Annak örülók,ha valaki ilyenkor segítségemre van,de kicsit sem vágyom arra,hogy valakit magammal rántsak a mélybe és belekeveredjen az ügyes bajos dolgaimba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!