Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lakásvásárlás előtt állunk,...

Lakásvásárlás előtt állunk, viszont bizonytalan vagyok a továbbtanulás miatt. Elmondjam itthon ezt?

Figyelt kérdés

Budapesten fogok továbbtanulni és anyától és a férjétől kapok egy lakást. Már kinéztünk többet is, mind annak az egyetemnek a közelében van, ami első helyen van nálam (biztosan felvesznek). Viszont én nem vagyok teljesen biztos abban, hogy az a nekem való, szeretni fogom majd... Az idősebb barátaim közül többen 1-2 év után váltottak, más szakot kezdtek, vagy teljesen más egyetemet. És persze, szeretnék én is saját lakást, de lehet célszerűbb lenne mondjuk fél évig albérletben laknom, azokból is lehet olyat találni, ami szép és megfelelő. Ráadásul nem is jelent akkora lekötöttséget, mint egy vásárolt lakás.

Viszont attól félek, hogy teljesen bizonytalannak fognak gondolni...

Pedig csak arról van szó, hogy több irány is érdekel és 17 évesen még nem tudom, hogy ugyanaz fog-e érdekelni 30, vagy 50 éves koromban, mint most.

2017. dec. 2. 12:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
De ha valakinek van pénze lakásra akkor tényleg pénzkidobás az albérlet. Arany árban vannak.
2017. dec. 2. 13:36
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Az egyetem, ahová eredetileg menni szeretnék, a belvárosban van, szóval ott tényleg nincs távolság, meg nem is kéne autóval járnom, maximum akkor, ha rossz az idő. Viszont a másik, amin gondolkozom, az a METU, ami eléggé kint van sajnos...

Nem abban a lakásban szeretnék amúgy megöregedni, mert 25 éves korom körül szeretnék már babát is (igen, van barátom és ő is tudja, hogy nem akarok későn gyereket vállalni), tehát idővel úgyis kell majd családi ház egy nyugisabb kerületben (már ha a fővárosban maradunk).

Másokkal nem szeretnék együttl lakni, anya is mondta, hogy jobb, ha egyedül lakom, nem kell alkalmazkodnom senki nyűgjeihez, ők is akkor jönnek hozzám látogatóba, amikor csak akarnak, fent is alhatnak, ha éppen ahhoz van kedvünk. Ha meg lakótársam lenne, anyáék nyilván nem lehetnének annyira sokat ott...

Meg kb három emberrel tudnám elképzelni az összeköltözést, a két legjobb barátnőmmel és a barátommal. Anya azt mondja, hogy ne siessük el a barátommal az összeköltözést, várjuk fél-1 évet, ne így kezdjem rögtön az egyetemet.

Az egyik legjobb barátnőmnek már van lakása, de csak hálószoba+nappali, szóval oda nem költözhetnék. A másik pedig a barátjával fog összeköltözni nyáron és nem akarnék odamenni harmadiknak.

2017. dec. 2. 13:39
 13/23 anonim ***** válasza:
Olyan helyen vegyetek lakást ahol jó a tömegközlekedést. Ennyi igazából. Autóval hülyeség mászkálni, valahol van egy kis koccanás és már be is állt az egész város. Parkolóhelyet sem olyan egyszerű találni. Az az 5-10 perc amit megspórolnál a furikázással, simán elmenne parkolókeresgéléssel. Ha csak 2 utcával arrébb találsz, akkor még annyit kutyagolnod is kell. Az sem biztos, hogy minden órád egy helyen lesz. Sokkal-sokkal egyszerűbb felpattanni a villamosra vagy a metróra.
2017. dec. 2. 14:06
 14/23 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ez nem olyan nagy dráma!

Ennél nagyobb problémád soha ne legyen, - tényleg szívből kívánom - mint hogy hozzád vágnak egy egyetem közeli budapesti lakást!

Ha másképp fogod gondolni a jövődet, akkor kiadod és a befolyó bérleti díjból finanszírozod a 20km-el arrébb levő bérelt lakásodat.

2017. dec. 2. 14:14
 15/23 anonim ***** válasza:
46%
BKV-tól nem fogsz meghalni
2017. dec. 2. 19:53
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

METU :D lol

amúgy örs vezér tere, ahova befut a metró, villamos és ezer busz

2017. dec. 2. 19:53
 17/23 anonim ***** válasza:
75%

METU: :) hát ez már valami :)

Egy lakás mindig érték,eladod-kiadod akármi..

De mindenképp a belvárosban..ismerősöm lakott a Szentmihályi úton,de arra csak panelok vannak..zavaro volt a repülök is, és messze volt minden szórakozohelytől..alig várta,hogy beköltözhessen a belvárosba

2017. dec. 3. 07:32
 18/23 A kérdező kommentje:

A METU-s kommenteket nem igazán értem, nekem nem tűnt rossz sulinak és több barátnőm odajár, szeretik nagyon. :)

De az igazából csak B terv, ha az eredeti szak, ahová megyek, nem tetszene, vagy nem bírnám.

A tömegközlekedést pedig nem igazán szeretem, meg anya is mondja mindig, hogyha lehet, azt hanyagoljam inkább, ha Pesten vagyok.

2017. dec. 3. 17:15
 19/23 anonim ***** válasza:
Pedig a városban a legegyszerűbb a bkv. Az más lenne, ha peremkerülteről járnál be, de ha Budapest belvárosában van a lakás és az egyetem akkor konkréta felesleges autót fenntartani.
2017. dec. 3. 18:51
 20/23 anonim ***** válasza:
Jaj te szegény, nehogy felszállj egy buszra, inkább ült órákat a kocsiban :)
2017. dec. 4. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!