Most akkor mi van?

Figyelt kérdés

Kicsit összekaptunk anyámékkal,hogy ma elmegyek a szokásos heti egyszeri baráti találkozóra. Anyám azt mondta részéről oké, mehetek szebben tanulok stb. Apám meg elkezdte mondani,hogy nem mehetsz mert mi az a földrajz egyes stb.

Mondom,jó akkor majd ha betöltöm a 18+-t akkor megfogom magam kisètálok a kapun és majd hazajövök. Erre,hogy ez nem így működik, engedélyt kell kérni. Meg,hogy 18 évesen neki el kellet kéredckezdni ha apával ment randira.

Most konkrétan 2 barátommal találkozunk, nem szoktunk inni,drogozni, e-cigini maximum.

De ne már nem 2 hetes bebeszó partira megyek, 18 évesen sem. Szerintetek kinek van igaza? Vagy hogy lehet ezt orvosolni?

2017. dec. 2. 08:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

Kedves kérdező, én veled értek egyet, egy fiatalnak szüksége van szabadságra, de sajnos csak két megoldás van:

- Azt csinálod amik ők mondanak

- Lelépsz 18 évesen

Magyarul megszoksz vagy megszöksz.

Az, hogy ők majd megváltoznak és engedékenyebbek lesznek az sajnos nincs benne a pakliban, tapasztalat :(

2017. dec. 2. 10:41
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ! Biztos nem lépek le! Nem vagyunk egymás ellenségei, és nem kergetjük egymást késsel. Ez az egy dolog ami zavar. Emiatt meg nem hagyom hátra a családomat!
2017. dec. 2. 11:30
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

Nem igaz, hogy "amíg az én kenyeremet eszed"...

DE!

Ha együtt élsz másokkal, akkor bizonyos szabályokat be kell tartani. Felnőttként nyilván nem engedélyt kérsz, hogy elmehess valahova DE minimális intelligencia kérdése, hogy elmondd a szüleidnek, hogy mikor hova mész és kb. mikor jössz haza. Nem azért, hogy ellenőrizzenek, hanem mert egy család vagytok. - Pl. tudják, hogy otthon eszel-e, vagy utánad telefonálhassanak, hogy hozz egy kenyeret a boltból, vagy egyáltalán, ne aggódjanak érted.

És ez nem úgy működik, hogy "tegnap betöltöttem a 18-at, mától felnőtt vagyok", a "függetlenségi harcokat" megvívni egy hosszabb folyamat, ami a "gyerek" és a szülők részéről is toleranciát követel - a szülőknek is meg kell szokniuk a gondolatot, hogy ki kell ereszteni a csemetét a fészekből:)

2017. dec. 2. 12:18
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Egyszerűen meg kell nekik mondani, hogy már nem 5 éves vagy és nem szólhatnak bele az életedbe ilyen szinten. Ennyi idősen már be tudod osztani az idődet, akkor mész, amikor éppen nincsen más dolgod. Felállsz, szólsz, hogy elmentél ide és ide, majd kb. ekkor jössz stb., és elindulsz. Ha nem tetszik nekik, akkor is. Ez másképp nem működik mert vagy hagyod, hogy irányítsanak vagy pedig elköltözöl, amivel igazából szintén nincs megoldva csak menekülsz a probléma elől és valószínűleg nem is kivitelezhető (rengeteg pénz). Nyílván, ha otthon élsz, akkor alkalmazkodni kell másokhoz, pl. nem csak úgy lelépni, hanem szólni előtte vagy mielőtt áthívsz valakit stb., az is tök normális, ha szüleid kíváncsiak és kérdeznek néhány dolgot, de az ilyen “amíg az én kenyeremet eszed addig az van, amit én mondok” és az ilyen dumák már nagyon nem normálisak...ez a tipikus elnyomó, hatalmaskodó szülő és úgy baromság, ahogy van, nem is egészséges. Amíg otthon laktam azzal mentem, oda és akkor, akivel, ahová és amikor csak akartam. Szóltam otthon, de nem kértem engedélyt, hanem csak szimplán elindultam. Szerintem ez így normális.
2017. dec. 2. 12:45
 15/20 anonim ***** válasza:
65%

''amig az én házamban laksz'' és hasonlo dumákra gondolok.

Nehogy már 18évessen csak az engedélyükkeka fhetsz'el pár órára.

6os voltam.

2017. dec. 2. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
mehetsz el*
2017. dec. 2. 12:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

28 vagyok, a kedvesen 34, de MINDIG megmondjuk, hogyha elmegyünk és hogy kb, mikor érkezünk.

ALAP, mert egy háztartásban élünk, és ha tudjuk merre keresni a másikat, ha pl másnap sem ér haza.

2017. dec. 2. 15:15
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
@17 rendben, de sajnos aki a kedveseként hivatkozik arra, akivel párkapcsolatban él, nem fogadható el a véleménye, mert rettenetes ember.
2017. dec. 2. 17:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem arrol van szó ,hogy ne mondja mikor hova megy ,meg mikor jön haza.
2017. dec. 2. 18:18
 20/20 A kérdező kommentje:
nem arról beszélek,hogy szólok hogy elmentem ide és ide és ekkor jövök... Arról,hogy 18 évesen anyám azt mondja 8-ra itthon vagy. Félre lett értve. :/
2017. dec. 4. 17:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!