Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leakar mondani az apaságról.!...

Leakar mondani az apaságról.! Mit tegyek? Többi lennt

Figyelt kérdés
A helyzet a következő.! Van egy 2,5 éves lánykám. Az apjával két hónapos kora óta nem vagyokegyütt mert minden fontosabb volt neki mint mi. Haverok stb. Inditattam 2015 augusztusba egy gyermekelhelyezési pert ahol nekem itélték apicit.Eddig 15.000ft gyermek tartásdijat fizetett állitásaszerint kölcsö kért pénzböl.A határozatban benne van ha lesz munkaviszonya fizetése min.20% át fizeti. 2 hetente állapitottak meg láthatást de valamikor el sem jött. Most lett munkahelye külföldön!!!és nem hajlando a megbeszéltek szerint fizetni csak +5000rel többet. .Most kinnt megkkeresi a min 300.000ftot. Nem hajlando többet fizetni azt mondta inkább lemondd róla. Tanácsotokat szeretném.ilyenkor mi teendöm?ami a gyereknek jár az jár!!Fölegugy hogy a határozat jogerös.
2017. dec. 1. 10:12
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
80%
20-as. Nem mondom, hogy ne tartson igényt a pénzre. Mi sem éltünk nagy lábon még úgy sem, hogy Anyám dolgozott a tartásdíj mellett. Csak az bosszant, amikor sokan azt állítják, hogy a gyereknek különböző kötelességei vannak, egy olyan személy felé, akinek már Hamurappi idején sem volt bűn azt mondania a szóban forgó gyermeknek, hogy "Nem vagy az apám.". Az ilyen apa lemond a gyerekről, akkor is, ha nincs róla papír. Az más kérdés, hogy ez nem olyan egyszerű, ahogy a kislány nemzője elképzeli.
2017. dec. 1. 14:29
 22/30 anonim ***** válasza:
27%
Védekezni kellett volna. Tele van a világ ilyen felelőtlen emberekkel, hogy a semmibe szülnek egy gyereket.
2017. dec. 1. 14:45
 23/30 anonim ***** válasza:
70%
Tiz év házaság után is maradhat egyedül valaki egy gyerekkel. Egy élet nem elég ,hogy kiismerj valakit kedves utolso.
2017. dec. 1. 14:52
 24/30 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nem kell a Kérdezőt piszkálni - megvan a maga baja is - de az mondjuk tény, hogy a " Az apjával két hónapos kora óta nem vagyok együtt mert minden fontosabb volt neki mint mi." nem éppen a két szülő alaposan megfontolt, tudatos, közös gyermekvállalására utal. Az is egyértelmű, hogy senkiben sem fog buzogni az apaság-tudat, aki gyakorlatilag nem is volt soha együtt a gyerekével, ez a srác sokkal inkább spermadonor, mint apa. Mindenki azzal járna ebben a történetben a legjobban, ha akadna valaki, aki tudatosan felvállalja a gyereket és örökbe fogadná. Mert addig csak a sértődöttség meg a vita fog menni...
2017. dec. 1. 15:03
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

# 18/24 Időpont ma 14:05 illetve # 19/24 Időpont ma 14:08:

Kicikizésről szó sincs, ez a kifejezés amúgy sem illik ide. Illetve a tényeket írtam le.

Nem tudom azt minek hoztad oda, hogy a munkáltató köteles teljesíteni, különben őt terheli a felelősség. Ki vonta ezt kétségbe?

Azt írtam, hogy egyáltalán nincs rá jogi lehetőség? Vagy hogy a bírósági határozatot figyelmen kívül lehet hagyni?

Vagy olyat írtam, hogy magyarországi munkahely esetén bonyolult?

Nem tudom miért akarsz kioktatni, főleg olyanokat "megcáfolva" amit sehol sem állítottam.

Vagy esetleg félreolvastál valamit.

Az meg továbbra is érdekes, hogy a kérdezőt minimálisan sem érdekli amire én már többször, de mások is felhívták a figyelmét, hogy lehet, hogy a 300 e ft-t nem itthon keresi meg, ezért arányosítani kell.

Lehet, hogy többet vagy ugyanannyit vagy kevesebbet ítél meg a bíróság egy új eljárásban.

Mondjuk erre te sem reagáltál.

Le lehet tiltatni a fizetéséből hogyne, de amikor majd kevesebb gyerektartást kell fizetnie az apának mint most, akkor örülni fog-e a kérdező, hogy milyen keményen kikényszerítette. Nem tudom...

2017. dec. 1. 16:51
 26/30 A kérdező kommentje:
Na azért álljunk meg egy szóra emberek!!Miaz hogy védekezni kellett volna?Honnan veszed ezt az ökörséget? Igen is tervezett baba volt képzeld el!!!Szánalmas vagy aki ezt irtad.Többiekhez meg annyit h sok a kiadása?? Ahha akkor multhonapban nem vett volna új autót és nem járnA szórakozni minden hétvégén.!!! Mindenre van pénze csak a gyerekre nincs! Ti öszintén ezen nem akadnátok ki?? Mikor volt a huzavona a biroságon még elle kérelmet is kért ahol bele irta azt h önszántábol fizet!!! Akkor miröl is beszélünk?
2017. dec. 1. 22:12
 27/30 anonim ***** válasza:
82%

Ez mind szép és jó, de te ezeket nem mondtad el nekünk...

Hogyha azzal a szakmával, amivel most 300 ezret keres, itthon 100 ezret keresne átlagosan, akkor 20 ezret kell neked fizetnie. Kész, ennyi!

2017. dec. 1. 23:15
 28/30 anonim ***** válasza:
64%

A másik meg (amiért úgyis lepontoztok): Képzelem mennyire tervezett, és akart baba lehetett (sajnos...) az ex férjed részéről...

Nem inkább, csak ráerőltetted? Egy apa, ha akar/szeretne egy gyereket, akkor neki is az lesz az első, nem minden más.

2017. dec. 1. 23:17
 29/30 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdezö:

Az, hogy a baba tervezett vagy sem, hivatalos szempontból lényegtelen (Egyes válaszolóknak meg úgyis mindegy, mert csak közötködni akarnak.)

Az jogilag megintcsak lényegtelen, hogy az apa mit vesz vagy sem.

A törvény szerint külföldön dolgozók esetében a munkakörnek megfelelö magyarországi áltagfizetés alapján állapítják meg a gyerektartás összegét.

2017. dec. 2. 08:05
 30/30 anonim ***** válasza:
79%

En belenyugodnek, mert mar "eleg" ideje elhagyott es ha latom, hogy ennyire kepes anyagilag es ertelmileg akkor nem er annyit hogy belebolondulj. Nem nagyon ismerjuk a reszleteket, es teljesen szuper dolgot irnak a tobbiek, viszont az teny, hogy az a +par ezer mar nem oszt, nem szoroz. O ilyen, nem tudod megvaltoztatni. Orulj inkabb, hogy a kinti osszegbol kapsz valamennyit.

Idegileg ra fogsz erre menni, pedig a gyereknek szuksege van egy kiegyensulyozott anyara. Ha elhelyezkedsz, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Gyanitom, eddig is kijottetek valahogy.

2017. dec. 2. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!