Leakar mondani az apaságról.! Mit tegyek? Többi lennt
A gyerekről nem mondhat le.
Külföldi munka esetén nem az ott megkeresett pénzt veszik csak alapul, hanem az itthoni, azonos munkakörben szerezhető átlagjövedelmet.
Kérdező, milyen szakmája van? Mert feltehetőleg abba dolgozik.
Az itthoni 15ezer, az a minimálbér után (75ezer) lett megállapítva.
Ha most 100ezret keresne itthon, akkor lenne jogos a 20ezer.
De nem valószínű, hogy csak a magyar 100ezernek megfelelő összeget keresi kint (a kinti árak figyelembevételével) mert akkor semmi értelme nincs kint dolgoznia.
Szerintem az a 300ezer sem 300ezer, de minden polgármesteri hivatalban és bíróságon van ingyenes jogi tanácsadás, érdeklődj!
Azt viszont vésd az eszedbe, hogy tiltasd le a gyerektartást a munkabéréből, ha nem akarsz minden hónapban cirkuszt, vagy agyvérzést kapni!
A # 8/14 Időpont ma 10:44 válaszom hiába pontozta le valaki attól még ez az igazság.
Úgy látom arra a részére nem is akarsz reagálni, hogy az angliai viszonyok közepette a 300 000 forintnak a vásárlóereje számít.
Persze ezt nagyon nehéz meghatározni Magyarországról egy bíróságnak.
Ezért az adott munkakörben itthon megkapható átlagjövedelmet veszik figyelembe. Sokszor még ez is eltérhet a valós helyzettől, mind lefelé mind felfelé.
Az angliai 300 000 ft maximum annyit ér mint a magyar minimálbér.
Úgyis ehhez fogják mérni a gyermektartást.
Azt a kérdést tetted fel, hogy mit tegyél?
Olvasd el amit írnak neked, értelmezd, utána döntsd el, hogy mit akarsz!
Ami jár az jár, azt szépen el lehet mondani és nagyon hangzatos, de jelen pillanatban a + 5000 ft-tal ezt még túl is teljesíti a gyerek apja. Vagy pedig szigorúan ragaszkodva a 20%-hoz indíthatsz pert, aztán vagy többet kapsz vagy ugyanannyit vagy kevesebbet.
A fenti számok szerint jó esetben ugyanannyit fogsz kapni tőle.
A tiltasd le a fizetéséből tanács is nagyon hangzatos, de azért azt senki ne higgye, hogy úgy működik, hogy majd én felszólítom a munkahelyét, a TB-t, NAV-ot, a bankot vagy akárkit hogy utalja nekem a fizetése egy részét, mert ezt körberöhögik.
De nem is úgy hogy majd az ügyvédem ír egy szép levelet.
Bíróság jogosult csak ilyenről rendelkezni.
Magyarországi munkahely esetén könnyen megoldható.
Külföldi munkahely esetén, nem nagyon fog a magyar bíróság a nemzetközi letiltás eszközéhez nyúlni.
Még az iménti válaszomhoz:
Az simán lehet, amit valaki feljebb írt, hogy valójában többet keres, de csak ennyire van bejelentve.
Ezesetben megértem a felháborodásod és jogos lenne az elvárásod, de csak ami papíron van abból lehet letiltani. A többi ugyanis nem látszik. Nem bizonyítható.
Én vagyok, akit a letiltás miatt kicikiztél.
Nos, nem a hasamra ütve írtam, amit írtam, hanem a keserves tapasztalataim alapján.
Természetes, hogy bírósági határozat szükséges hozzá, amit HITELESÍTETT(!) fordítással ás az eredeti magyar határozat egy példányával meg kell küldeni a munkáltatójának, aki EU-s tagállam esetén köteles azt figyelembe venni és teljesíteni.
Igaz, most már Anglia nem tagállam, tehát ez esetben nem tudom, hogy ott hogy járnak el, meg kell érdeklődni a követségen.
... és még annyit:
Magyarországi munkahely esetén nem tudom, hogy miért lenne bonyolult?
Bírósági határozat alapján, kötelesek vonni, ellenkező esetben ők felelnek anyagilag az okozott kárért.
(Én sem a NAV-ot, meg a Piusz pápát szólítgattam fel, hanem elmentem a bíróságra, ahol meghozták a döntést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!