Füllyukasztást hány éves kortól engedélyeznéd?
"Azért ne egy gyerek dönthesse már el, hogy lesz e 2 lyuk a testén élete végéig, vagy sem." - miért, nem az ő testén van az a luk?
Egyébként amikor kéri, akkortól. (már az "engedélyeznéd"-et is roppant viccesnek tartom, valahol csalódást okozna a gyerek, ha engedélyt kérne rá - n.b. én is magamnak fúrtam ki, esélyt se adva másnak a beleszólásra)
Bármikor, amikor kéri.
Az biztos, hogy én nem fogom kilyukasztatni a gyerek fülét akkor, amikor még nincs beleszólása, de ha már 4-5 évesen azt mondja, hogy szeretne fülbevalót, akkor minden további nélkül elvinném megcsináltatni.
21 semmivel, épp ezért jelöltem ki hasonló fájdalmat jól bíró kort.
A te kisgyerek bármit tehet a testével, amit akar?
Az enyém nem tetováltathat, nem vagdoshatja magát, nem festheti a haját, nem borotválhatja le a szemöldökét, nem eszik azt, amit ő akar, nem csak akkor mosakszik, ha akar és még sorolhatnám.
Amíg elég érett nem lesz arra, hogy maradandó dologról döntsön, és viselje a fájdalmat, addig én döntök a testéről. Ezt pedig én a fájdalom tűréséhez és az elhatározás végigviteléhez kötöm. Általában ez olyan 10-12 éves korában van a gyereknek.
Hát, sima fülbevalót amikor csak akar. Duplát ( egyik fülben kettő van) 12 éves kortól. Nekem is akkor lett. Fültágítót 16/17-től. De nincs gyerekem, ez csak feltételezés, hogy mit engednék neki , ha lenne😂
13.5/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!