Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Füllyukasztást hány éves...

Füllyukasztást hány éves kortól engedélyeznéd?

Figyelt kérdés
2017. nov. 27. 14:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%
de az mégis mért jobb, ha a szülő dönti el önkényesen, hogy kilyukasztatja a 3 éves gyerekét, mintha a gyerek dönti el X évesen, és a szülő beleegyezik. Nyilván nem a szülő akarata ellenére megy el a 8 éves gyerek a füllyukasztásra.
2017. nov. 27. 20:27
 22/29 anonim ***** válasza:
61%
Nekem még születésem után a kórházban lyukasztották. Örülök neki, hogy nem felnőttként kellett megcsináltatnom.
2017. nov. 28. 00:27
 23/29 anonim ***** válasza:
86%

"Azért ne egy gyerek dönthesse már el, hogy lesz e 2 lyuk a testén élete végéig, vagy sem." - miért, nem az ő testén van az a luk?

Egyébként amikor kéri, akkortól. (már az "engedélyeznéd"-et is roppant viccesnek tartom, valahol csalódást okozna a gyerek, ha engedélyt kérne rá - n.b. én is magamnak fúrtam ki, esélyt se adva másnak a beleszólásra)

2017. nov. 28. 01:32
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Amikor szeretné.
2017. nov. 28. 08:49
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Amikor akarja. Ha fiú ha lány. Én nem veszem be az ódivatú elméleteket hogy a szülő tud mindent jobban, és majd egyszer érett lesz a gyerek és onnantól nem kell csak beleszólnom. Az én filozófiám szerint, a saját bőrén tanul. És nem szalad le az ég ha lesz egy egy luk a fülén...
2017. nov. 28. 08:53
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Bármikor, amikor kéri.

Az biztos, hogy én nem fogom kilyukasztatni a gyerek fülét akkor, amikor még nincs beleszólása, de ha már 4-5 évesen azt mondja, hogy szeretne fülbevalót, akkor minden további nélkül elvinném megcsináltatni.

2017. nov. 29. 18:56
 27/29 anonim ***** válasza:
48%

21 semmivel, épp ezért jelöltem ki hasonló fájdalmat jól bíró kort.

A te kisgyerek bármit tehet a testével, amit akar?

Az enyém nem tetováltathat, nem vagdoshatja magát, nem festheti a haját, nem borotválhatja le a szemöldökét, nem eszik azt, amit ő akar, nem csak akkor mosakszik, ha akar és még sorolhatnám.

Amíg elég érett nem lesz arra, hogy maradandó dologról döntsön, és viselje a fájdalmat, addig én döntök a testéről. Ezt pedig én a fájdalom tűréséhez és az elhatározás végigviteléhez kötöm. Általában ez olyan 10-12 éves korában van a gyereknek.

2017. nov. 29. 19:29
 28/29 anonim ***** válasza:
48%

Hát, sima fülbevalót amikor csak akar. Duplát ( egyik fülben kettő van) 12 éves kortól. Nekem is akkor lett. Fültágítót 16/17-től. De nincs gyerekem, ez csak feltételezés, hogy mit engednék neki , ha lenne😂

13.5/L

2017. dec. 9. 21:35
 29/29 anonim ***** válasza:
Kalap úr: Nincs "döntési helyzetben", ha nem kérdezgetem, hogy akar-e fülbevalót, csak nem említem a témát, aztán majd ha felhozza, akkor lehet neki.
2017. dec. 10. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!