Füllyukasztást hány éves kortól engedélyeznéd?
Undorító a tágeszed, itt fülbevalóról van szó.
Ráadásul már nem menő a tágesz sem, egyáltalán nem jön be nekem.
12 évesen lehet sima lyuk a fülében, akkora elég érett lesz, hogy a fájdalmas lyukasztásból kettőt is elviseljen. Persze csak akkor, ha az oltásokat már hiszti nélkül viseli.
16 évesen kaphat plusz egy lyukat a fülébe felülre és színezővel színezheti nyárra a haját.
12 évesen kaphat majd szájfényt előtte csak ajakbalzsamot, majd szépen félévente plusz egy szépítkezős dolgot, mint körömlakk, korrektor, spirál.
11 kit érdekel mi menő és mi nem?
Ha idén a zöld kabát a trendi, de nekem a tavalyi fekete tetszik akkor mi van?
És ha én mondom azt, hogy takarodj a sima fülbevalóddal, mert az szerintem undorító?
(nincs tágeszem, nem is akarok, nem is tetszik, de a kérdező fajtájától hányok)
Azért ne egy gyerek dönthesse már el, hogy lesz e 2 lyuk a testén élete végéig, vagy sem.
Másrészről a fájdalmat fel sem tudják mérni. Nekem babakoromban lyukasztották a fülem, de 10 évesen alsóban újra szerettem volna csináltatni, akkortájt kezdett menő lenni a lányos dolog. A lyuk félig meddig összenőtt, újra ki kellett lövetni. Piszkosult fájt, a mai napig emlékszem, hogy le kellett fogni a székben, mert az egyik már kész volt, és nem akartam a másikat..
Persze eleve féltem a tűtől, na meg borzasztó hangja volt a "lövésnek" szóval lehet, hogy beképzeltem, de akkoris így éltem meg.. sokat nem javít a fájdalmon meg a stresszen, hogy én akartam, nem tudtam mire vállalkozom, hisz gyerek voltam, a másodiknál már menekültem volna, az neg abszolút kényszer volt.
Egy gyerek sem felelős egy ekkore súlyú döntésért, nem tudja felmérni mivel jár, mert még gyerek, ezért is nem függne tőle, hogy mikor engedem meg neki.
Na sokan itt b@$$zák el. 7év alatti gyereket döntési helyzetbe hozni qrva nagy felelőtlenség. "Mit szeretnél enni, felvenni stb". Aztán meg csodálkozol hogy a gyerek a fejedre boritja a kaját mert nem azt hoztad amit kért, meg kidobálja a neki nem tetsző vadiúj ruhákat. De sebaj betölti a 16ot még a falra is felken ha nem tetszik valami.
On: Lány 3hónap
Fiú 14év
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!