Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem fogadnak...

A szüleim miért nem fogadnak el olyannak, amilyen vagyok? Mi ez a tökéletesség mánia náluk?

Figyelt kérdés
A szüleim ultrakonzervatívok, soha nem fogadtak el olyannak, amilyen vagyok, se engem, se a tesóimat. A család barátai csupa tökéletes, hitbuzgó katolikus, budai elithez tartozó értelmiségiből állnak, vagy legalábbis annak mutatják magukat. A szüleimben is egy ilyen megfelelési kényszer van, hogy a minta családot mutathassák a külvilág felé. Módos nagycsaládosok vagyunk, nagy budai kertes házzal, nyaralóval, tényleg megvan mindenünk, szüleim komoly egyetemeket végeztek,színjeles tanulók voltak, az idillhez már csak tökéletes gyerekek kellenének. A gond csak az, hogy én abszolút nem illek bele ebbe a képbe. Nem vagyok vallásos, sosem tanultam jól, nincs egy komoly barátnőm, akivel így 20-on évesen összeházasodhatnék(mert ugye szerintük házasság előtt nincs szex), nem vagyok karrierista, a diplomát megcsináltam ugyan, de ez csak egy kényszer volt. Az volt az egyetlen alkalom, amikor büszkék voltak rám, pontosabban örültek, hogy eldicsekedhettek a sznob ismerőseiknek ,hogy az ő fiuk már diplomás. Már nem velük lakom, de így is folyton nyaggatnak, hogy mikor helyezkedem már el a diplomámmal, mikor találok már egy komoly barátnőt, mikor kezdek el templomba járni etc. hogy olyan tökéletes legyek, mint amilyennek ők megálmodtak. Egyébként ezek közül egy komoly barátnőnek én is örülnék, de eddig sosem volt szerencsém a szerelemben, mással meg én nem jönnék össze. Próbáltak már iylen erőltetetten összeboronálni iylen elit ismerősök lányaival, és ha volt is köztük, aki tetszett, egyik iránt se éreztem komoly vonzalmat, meg olyan izzadtságszagú volt az egész, de szüleim ezt nem értik, ők úgy vannak vele, h keressek egy tökéletes lányt, aki majd szül nekem sok tökéletes gyereket...
2017. nov. 26. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Ugyanolyan ostobák attól, hogy diplomásak. A helyedben nem erőltetném a kapcsolattartást velük.
2017. nov. 26. 12:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez nem így működik, hogy csak úgy fogom magam és innentől nem tartom a kapcsolatot velük. Attól, hogy teljesen másképp gondolkodnak, még ők a szüleim és szeretem őket.
2017. nov. 26. 13:12
 3/5 anonim válasza:
79%
jó ég, mintha lenne az egésznek bármi értelme :D élj ahogy akarsz, mert ez az egész nevetséges...
2017. nov. 26. 13:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Szabadon akarok élni, úgy hogy semmit nem erőltetnek rám, de ugyanakkor szeretnék jó viszonyban maradni a szüleimmel, sok nehézség ellenére sok mindent köszönhetek is nekik.
2017. nov. 26. 13:46
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
Van egy pont, ahol el kell döntened, hogy másoknak akarsz megfeleli, vagy magadnak. Most eljött azt hiszem. Bármit döntesz a halálos ágyadon már meg ne bánd!
2017. nov. 26. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!