Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan hogy tökéletessé...

Létezik olyan hogy tökéletesség mánia?

Figyelt kérdés

Ne nevessen ki senki de én már nem értem saját magamat sem.

Mindig mindent jól (a legjobban) akarok csinálni, tökéletesen.

Voltam kicsit kövérebb, lefogytam-most igy se jó-de úgy sem volt jó. Pedig a pasizással soha nem volt problémám, ráadásul 3 éve komoly kapcsolatom van. Mindig csúnyának látom magam, pedig pedig mindig minden tökéletes rajtam, napi 3x fél órát edzek, futok biciklizek hidegben is. Tudom hogy nem vagyok csúnya mert megbámulnak az emberek, és sokan szeretnek is, de engem annyira elfoglalnak a mániáim meg a magammal törődés hogy nincsenek is barátaim és ott tartok hogy nincs is rájuk szükségem mert úgysem ért meg senki.

Visszatérve a megbámulásra - nem azért van mert olyan plasztik szépség vagyok (bárcsak az lehetnék) hanem mert nagyon jó kisugárzásom van amit én magam is érzek mégsem tudom elhinni. Néha olyan pasik futottak utánam, hogy a nálam sokkal jobb csaj ,,barátnőim'' sárgultak az irigységtől hogy miért pont én.

Ha edzek és leizzadok, vagy aznap még nem zuhanyoztam egyszerűen legszivesebebn öngyilkos lennék. Gyűlölök csapzottan a tükörbe nézni, mindig kövérnek látom magam. Legszivesebben mindenem plasztikáztatnám.

Fogat mosni minden étkezés után szoktam, már az is idegesit ha nem moshatok, mert olyan helyen vagyok.

Olyan mintha mindig mindenki azt várná hogy tökéletesen nézzek ki, pedig tudom hogy nem.

Már félelmeim vannak a dögös nőktől. Meglátok egy jó nőt a tv-ben már féltékeny vagyok ha rá néz a párom, vagy ha szembe jön velem az utcán, ki nem állhatom hogy más még tőlem is lehet tökéletesebb holott fele annyit nem tesz magáért ebben biztos vagyok.

Karácsony, születésnap nekem az ideális ajándék egy fogfehérités, hajhosszabitás, vagy fitneszbérlet.

És az a baj hogy a munkahelyemen is ilyen vagyok...vagyis voltam mert nemrég eljöttem onnan az nem lényeg hogy miért. De ott is csak az járt a fejemben hogy időpocséklás kevés pénzért ott ülnöm, miközbe futhatnék vagy tornázhatnék. Lassan kész konditermem van otthon. De higyjétek el fáradtnak érzem magam.Kimerültnek. Úgy érzem soha senkinek nem fogok tudni megfelelni, főleg saját magamnak nem, és ez a tudat tönkretesz!

22L

2010. okt. 28. 14:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Amit leírtál inkább pótcselekvésnek nevezném. Valami hiányzik az életedből, azt próbálod kompenzálni az alakod a lényed, a kinézeted kínzásával. Jobb lenne ha elmennél egy pszichológushoz, aki feltárná a problémád igazi lényegét. Azért ez hosszútávon nem mehet így. Minden jót neked.
2010. okt. 28. 14:52
 2/20 anonim ***** válasza:
A tökéletességre nincsen gyógyszer. Talán egy pszichológus tudna rajtad rontani. 22 éves, és már tökéletes!
2010. okt. 28. 14:59
 3/20 A kérdező kommentje:
Ettől féltem hogy férreértitek...én nem tartom magamat annak, de mintha azt várnák tőlem...isten ments hogy nagyképűnek gondoljatok.
2010. okt. 28. 15:03
 4/20 anonim válasza:

Hát, mit ne mondjak, nekem kissé nagyképűnek tűnsz. "Mindig csúnyának látom magam", "annyira elfoglalnak a mániáim meg a magammal törődés hogy nincsenek is barátaim és ott tartok hogy nincs is rájuk szükségem mert úgysem ért meg senki." Mégis azért szeretnek, mert "nagyon jó kisugárzásom van amit én magam is érzek". Fentiek alapján úgy tűnik, hogy csak magaddal törődsz, örökké elégedetlen vagy, és még féltékeny is. Elég nehezen tudom elképzelni azt a csodás kisugárzást..

Pszichológus. Szerintem jól fog esni, hogy ott is kicsit magaddal foglalkozhatsz.

2010. okt. 28. 15:26
 5/20 A kérdező kommentje:

Utolsó nagyon jól forgatod az emberben a kést!

Azt kivánom hogy soha semmi kényszerbetegség ne legyen az életedben mert aztán pokolian rosszul esne ha lenagyképűznének.

Nem vagyok az, csak őszinte. Őszintén leirtam a problémámat, a jó és rossz tulajdonságaimat is. Tudod itt mer az ember kérdezni, mert ez az oldal azért van.

A körülöttem élők csak annyit látnak hogy sokat sportolok, törődök magammal-de mikor kinlódok, meg sirógörcseim vannak azt senki nem látja. Csak egy vidám mosolygós lányt. Pontosan az ilyen lenagyképűző emberek miatt nem merek senkivel beszélni erről.

Sok bunkó ember itt-megint rájöttem.

2010. okt. 28. 15:40
 6/20 A kérdező kommentje:
Ki nem állhatom a gonosz embereket, akik mások problémáin jót nevetnek vagy itélkeznek anélkül hogy ismernék az embert.
2010. okt. 28. 15:42
 7/20 anonim ***** válasza:
Megértelek téged, tudom milyen a kényszeres gondolkodás, mostanában én is ettől szenvedek :S Nem mániának nevezném, hanem kényszercselekvésnek, gondolkodásnak. nem tudom igazam van e, de ha nagyon zavar a dolog, keress fel egy pszichiáter, az embert őrületbe tudják kergetni ezek a kényszeres gondolatok.
2010. okt. 28. 15:48
 8/20 anonim válasza:
Figyu, nem akartalak megbántani. Bocs. De hidd el, az önsajnáló embernek sokszor segít az ilyen lökés. Többnyire az együtt sóhajtozás helyett, hatásosabb a "pofánbaszás". És az írásodból ez jön le, hogy nem látsz ki magadból. Nekem sokat segített, mikor elgondolkodtattak, hogy "na, és a barátaid?", akik nekem kiestek a pikszisből, mert "úgy sem értenek meg" (szintúgy), hogy esetleg nekik volna szükségük rám? Csak látják mit művelsz, akkor előbb feltűnik nekik ez a mániákus pótcselekvés, pláne ha mosolygósnak ismernek.
2010. okt. 28. 15:49
 9/20 anonim ***** válasza:
Kényszeresség létezik, de gondolom más kategória, ha csak a külsőddel és az alakoddal kapcsolatban vagy maximalista.
2010. okt. 28. 16:16
 10/20 A kérdező kommentje:
Mindennel kapcsolatban az vagyok!
2010. okt. 28. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!