Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te meg tudnád bocsájtani ezt...

Te meg tudnád bocsájtani ezt az édesanyádnak? (Ha ebben a helyzetben lennél. ) Megbocsájtható?

Figyelt kérdés
Az anya megszüli a lányát, majd a férjét és a (fél éves) lányt is hátra hagyja egy új pasi és "élet" miatt és elköltözik messzire. Majd évek múlva keresi a lányát...ezek után.
2017. nov. 23. 19:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem azt, hogy "megbocsátani". Vagyis minden el lenne felejtve, névnapkor felköszöntés, szülinapkor ajándék, együtt lófrálni a városban, beszélgetni, örülni, stb. stb.?

Engem érdekelne, hogy miért, fater miatt, anyám miatt? Én inkább nem a "megbocsátás" szót használnám, hanem, hogy beszélnék-e vele később, évek múlva? Igen, mindenképp. Aztán, hogy lesz-e belőle közelebbi kapcsolat, az kiderülne majd az elmondottakból. A "megbocsátás" szót ebben a formában nem tudom értelmezni. Mint amikor egy rabló, gyilkos, stb. a hozzátartozóktól akar megbocsátást... Ez is értelmezhetetlen a számomra. Ettől fog jobban aludni, egy szótól? Továbbra sem értem.

2017. nov. 24. 17:18
 22/24 anonim ***** válasza:
80%

Én meg azt nem értem leginkább, hogy egy ilyen kérdésnél mi alapján pontozgatnak... NINCS helyes meg helytelen válasz, az egyik ember megbocsájtaná, a másik nem. És ennyi.

(jó, azt elvárható alapértéknek tartom, hogy mindig hallgattassék meg a másik fél is.)

2017. nov. 24. 17:37
 23/24 anonim ***** válasza:
86%
Hogy Te meg tudod-e bocsájtani, azt Neked kell tudnod. Egyvalami biztos: elfelejteni nem lehet.
2017. nov. 24. 19:17
 24/24 anonim ***** válasza:
44%
Már elnézést, de ezt úgy hívják, hogy rybanc. Nem szabad megbocsátani, az ilyen az nem anya, legfeljebb biológiai értelemben az.
2018. ápr. 11. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!