Te meg tudnád bocsájtani ezt az édesanyádnak? (Ha ebben a helyzetben lennél. ) Megbocsájtható?
Nem értem azt, hogy "megbocsátani". Vagyis minden el lenne felejtve, névnapkor felköszöntés, szülinapkor ajándék, együtt lófrálni a városban, beszélgetni, örülni, stb. stb.?
Engem érdekelne, hogy miért, fater miatt, anyám miatt? Én inkább nem a "megbocsátás" szót használnám, hanem, hogy beszélnék-e vele később, évek múlva? Igen, mindenképp. Aztán, hogy lesz-e belőle közelebbi kapcsolat, az kiderülne majd az elmondottakból. A "megbocsátás" szót ebben a formában nem tudom értelmezni. Mint amikor egy rabló, gyilkos, stb. a hozzátartozóktól akar megbocsátást... Ez is értelmezhetetlen a számomra. Ettől fog jobban aludni, egy szótól? Továbbra sem értem.
Én meg azt nem értem leginkább, hogy egy ilyen kérdésnél mi alapján pontozgatnak... NINCS helyes meg helytelen válasz, az egyik ember megbocsájtaná, a másik nem. És ennyi.
(jó, azt elvárható alapértéknek tartom, hogy mindig hallgattassék meg a másik fél is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!