Elvárható-e egy szülőtől, hogy támogassa az egyetemista gyerekét?
A támogatás alatt érthető bármi, akár az is, hogy megengedik, otthon lakjon, mellette diákmunka és nem kérnek pl rezsit, de a saját dolgait állja maga, de akár az is, hogy akár 25-26 éves koráig fizetik neki az albérletet, zsebpénzt kap, nem kell dolgoznia.
Engem pl nem támogatnak otthonról rendszeresen, külön élek, dolgozom.
Karácsonyra, szülinapra kapok ajándékot, és nyilván ha nagyon komolyan megszorulnék, kisegítenének, de kb 20 éves korom óta a saját életem élem (én 13 osztályt jártam, 19 voltam, amikor érettségiztem).
Csak olyan fura olvasni néha, hogy sokan elvárják, támogassák őket akár 25-30 felett, akár a másoddiploma megszerzésében is (kicsit irigy vagyok arra, aki megteheti, de ez van), és sokak szerint ez így van rendjén, nem csak addig a gyereke, amíg kiskorú
Mit gondoltok erről?
Utolsó, bicskanyitogatóan fogalmazol, de komolyan.
Miért, aki "büfészakot" (nyelvész, tolmács, tanár, akármi ami humán) végez, abból nem lesz "senki"? Vagy eleve csak az lehet valaki, aki egyetemet végez?
Nem akartam közbeírni, mert a válaszok érdekelnek, de erre nem tudtam nem reagálni.
A kérdező kommentje:
Utolsó, bicskanyitogatóan fogalmazol, de komolyan.
Miért, aki "büfészakot" (nyelvész, tolmács, tanár, akármi ami humán) végez, abból nem lesz "senki"? Vagy eleve csak az lehet valaki, aki egyetemet végez?
De, lehet valami..de nem a diplomájával dolgozó ember. Humánnal felesleges egyetemre menni, az csak arra jó hogy még 3 évig ne kelljen dolgoznia.
Felsőfokú angollal és felsőfokú olasszal bármelyik SSC-be felveszik, nettó 250-es kezdőbérrel.
Ez azért nem olyan rossz szerintem.
Nem beszélve arról, ha mondjuk szlovákul, csehül vagy lengyelül tud. Nyelvekkel nagyon nagyon jól lehet érvényesülni a mai világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!