Hallottatok már gonosz menyről, vagy csak az anyósok lehetnek mindig rosszak?
Én kicsit másképp közelíteném meg ezt a kérdést:
A legtöbb konfliktus anyós és meny között abból fakad, vagy úgy tud egyáltalán kialakulni, ha a kelleténél többet találkoznak és látnak bele egymás életébe. Néhány kivételtől eltekintve (pl. közös munkahely családi cégben, stb.) ez akkor fordulhat elő, ha a férj anyja nem engedi teljesen leválni magáról a fiát, vagy valami kötődési zavar miatt a férj nem tudott leválni teljesen az anyjáról.
Mi pl . kölcsönösen agybajt kapunk egymás szüleitől a férjemmel. Tiszteljük bennük azokat az embereket, akik szeretetben felnevelték legjobb tudásuk szerint életünk párját, fontos részei az életünknek, de egyszerűen nincs akkor szerepük a mindennapjainkban, hogy gonoszkodás akár csak felmerülhessen.
Vendégeskedéskor pedig szó nélkül ki lehet bírni egymás idegesítő szokását.
13.18-as vagyok.
NÁlunk egyébként az működik, hogy vendégként tekintünk egymásra, oda-vissza kölcsönösen. Anyósoméknál eszembe sem jut előírni, hogy mit adjon a gyerekeknek enni, mert ő a vendéglátó, és mi köszönettel elfogadjuk, amivel vár minket, akkor is, ha én sosem adnék olyan olcsó tömény csokitortát a gyereknek, amit ő ad (nyilván más eset lenne, ha diétát kéne tartani). Ha észre is veszem, nem csinálok ügyet a koszos tányérokból, max. észrevétlenül elmosom a miénket étkezés előtt.. ha észrevétlenül nem megy, akkor bízom az immunrendszerünkben:), de nem sértem meg azzal, hogy a szeme előtt elmosom, vagy hogy szólok érte.
Férjem ugyanígy viselkedik nálunk. És anyukám is vendég a házunkban, tehát nem mosogatni jön, nem is az én mosogatásomat ellenőrizni, hanem beszélgetni és az unokákkal játszani, együtt lenni, élményt adni.
És nem arról van szó, hogy miután felneveltek minket, már nincs rájuk szükségünk vagy ne szeretnénk a szüleinket, egyáltalán nem így van. Viszont szerintem egészségesebb egy kis távolság inkább (átvitt értelemben is), mint veszekedni.
Ahol viszont nagyon egy hullámhosszon vannak a generációk és mindenki jól kijön egymással, ott simán jól működhet az is akár, hogy kulccsal, előzetes bejelentés nélkül jártnak át egymáshoz, és akár többet van a gyerek a nagyinál , mint otthon... minden család más.
"Amióta világ a világ,a nők mindig is rivalizáltak egymással féltékenységből." Mintha a férfiak között nem lenne olyan, aki verseng lol (jobb autó, jobb nő, karrier, stb.)"
És ki mondta,hogy nincs? A kérdés az anyós és a meny közötti státuszharcról szól és mint írtam az esetek többségében sima féltékenység,női rivalizálás a férfi figyelméért. Mi olyan nehezen érthető ezen,hogy gyerekes dacból kell csak azért is reagálni valamit,hogy "de bezzeg a férfiak"..?
De a legszebb az ez a hozzászóló:
"A leggonoszabb pedig a férj. Aki sunnyog és elvan magában"
Te gondolom Trója elestét is Helénának tulajdonítod.
Nagy az isten állatkertje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!