Hallottatok már gonosz menyről, vagy csak az anyósok lehetnek mindig rosszak?
Nézőpont kérdése.
A menynek az anyós a gonosz, az anyósnak a meny.
Mióta feltalálták és használják a beszédet, meg kéne tudni beszélni a nézeteltérés okát.
Persze, akkor MINDKETTŐNEK emberként kéne viselkedni.
#10 Mert aztán olyan egyszerű a két szeretett személy között igazságot tenni, nem? Valahogy nem tudom simán sunyinak nézni azt a férfit (vagy nőt), aki óvatosan vagy éppen sehogyan sem tesz "rendet". Önmagában egy sz.r helyzet, ha egy férfi (vagy akár nő) választani kényszerül az anyja és a párja között. És nem egyszer kerül egyértelmű választási helyzetbe.
Kérdésre is válaszolva: anyósommal jóban vagyunk - külső szemlélő számára. A valóság az, hogy típusosan mindenben okos és tanácsot adó személy, viszont 100%-ig biztos vagyok benne, hogy semmi rossz szándéka nincs. Marha gyorsan fel tud húzni, de visszafogom magam... sajnos részben én is hibás vagyok, mert tőle rossz néven veszem ugyanazokat a tanácsokat vagy beleszólásokat, amiket anyámtól simán eltűrök.
Az exem, azaz apám kvázimenye (csak azért kvázi, mert nem voltunk házasok, de élettársak 15 évig) elég sok borsot tört apám orra alá, amíg egy birtokon éltünk. (Nem mamahotel, hanem többgenerációs megoldás)
Örökké fanyalgott, semmi nem tetszett neki, ami apámtól származott, pedig apám fizetett be minket egy Jordán útra, állást ajánlott fel neki a cégben, még néha a kocsiját is tankolta de az exem mindenért hűvös és távolságtartó volt apámmal. Nagyon sok kellemetlenséget éltem át azokban az időkben. Apám is fontos, az exem (akkor párom) úgyszintén. Nem mondom, apám is megérte a pénzét néha,de sokszor kiborított a fejem fölötti idióta huzakodásuk és mondtam mindegyikülnek, hogy ne velem üzengessenek egymásnak és ne nekem panaszkodjanak a másikra. Felnőtt, intelligens, felelős emberként próbáljanak felnőni a feladathoz és asszertív kommunikációval egymás között lerendezni ha valós nézeteltérésük van, ha meg csak valami baromság, arról meg ne is tudjak, mondtam nekik sokszor.
Igen (de gonosz anyós így is több van a környezetemben, elfogulatlanul mondom). Példa:
18 éves tipikus p...a (festett szőke, műveletlen, pénzéhes stb....) ráakaszkodik egy '20-as évei végén járó jól kereső srácra. A srác szegény örül, hogy végre egy csini csaj érdeklődik iránta, mert nem túl jóképű, túlsúlyos, félénk stb-stb-stb. Csaj behálózza, előbb gyerek, aztán házasság. Srác családjának van egy családi vállalkozása (a srác más munkából keresi a fizuja nagy részét, de a családi vállalkozás is jól hoz). Csaj szépen berakatja magát a családi vállalkozásba, amiben felveszi a havi fizut, de kb. havi 2x megy be tessék-lássék dolgozni. A többi időt arra használja/használta fel, hogy az anyósát kitúrja a vállalkozásból... aki ezt későn vette észre, mert egy tündéri ember, de sajnos nem a legokosabb. Közben meg ugye anyós két tűz között van, mert a fiát nem akarja elveszteni, mert annak még mindig hályog van a szeme előtt, és azt hiszi, megfogta az Isten lábát ezzel a nőcivel... így még simán vállalja még mindig az ingyenpesztonkaságot az unokának. Ami nem is baj, ha nem lenne irreálisan sok alkalommal. Mert folyton le van passzolva a gyerek, mert a nőci ekkor barátnőzik, akkor szépségszalonozik stb-stb-stb. Ráadásul a gyereket sem látja el rendesen. Ugye magának főzi az überdiétás kaját, mert nem akar meghízni... ami nem baj. De amit eszik, azt akarja adni a gyereknek is, aki fejlődő szervezet meg mondjuk meg kellene ismertetni többféle ízzel. Amikor egy 4-5 éves gyerek sima salátát kap ebédre napokig, mert anyu nem hajlandó külön főzni a gyereknek vmi táplálót, az gáz. És akkor anyós ad neki vmi normális kaját...
Nálunk manipulatív férj volt.
Ha bármi vitánk volt, azt nem lehetett kultúráltan befejezni, exem kisírta magát anyósnak.
A legdurvább sztori, hogy testvérem súlyos beteg lett. Ő Amszterdamban él, és a közeli családtagok felváltva utaztak ki, hogy segítsenek. Négyen voltunk a feladatra. Anyuék mem tudnak utazni, ők anyagilag szálltak be.
Én is mentem ki, elláttam a háztartást, ápoltam tesómat.
A volt férjem meg előadta anyósnak, hogy én kimentem bulizni meg füvezni, természetesen mindezt a családi kasszából finanszírozva.
Ezt már anyós se tudta szó nélkül hagyni, és a férjem háta mögött találkozót szervezett velem.
Na ott aztán első körben sírásig hergelt, hogy milyen anya, feleség, egyáltalán milyen ember vagyok...satöbbi.
Aztán, miután több órát beszélgettünk, szembesítettem a volt férjemet, úgy, hogy anyósom hívásban volt.
Hát elhordta anyóst mindennek. Anyósnak meg utána engem, mikor felhívta és számonkérte.
Aznap csomagolt.
Én pl nagyon gonosz voltam vele,csak voltam mert pár év után rájöttem,hogy mindenkinek úgy lesz a legjobb ha inkább nem szólunk egymáshoz és nem is találkozunk. Azt hitte a lábtörlője vagyok,aztán elég hamar betelt nálam a pohár és én is elővettem az ő stílusát,ami persze nem tetszett neki.
Alapjába nem vagyok ilyen, előző anyósomat pl imádtam és nagyon jóba voltunk,persze azért néha akadtak nézeteltérések,de mindig megbeszéltük és beismerte,hogy ha ő tolta túl a dolgokat. Soha nem fúrt a hátam mögött,mindig korrektül a szemembe mondta a baját és ha nekem volt vele bajom akkor én is a szemébe mondtam,nem sértődött meg,nem háborodott fel pont úgy ahogy én se és így szépen mindig megbeszéltük :) a mai napig jóba vagyunk,pedig már 9 éve elváltunk volt férjemmel.
Jelenlegi anyósomnak már azzal óriási problémája volt,hogy a kicsi 39 éves fia egy elvált nővel van,mondjuk nem értem férjem miért mondta neki..nah mind1 szóval amint megtudta a fiától egyből találkozni akart velem és minden voltam aztán,így már az első találkozás után borítékolható volt,hogy jóba mi nem leszünk. (ami gáz,hogy ő is elvált egyszer,de ugye az teljesen más ,mert ő megteheti és attól még rendes normális ember,de én már nem vagyok az miután ugye a fiával jöttem össze utána)
Ostoba, birtokló, nárcisztikus, rosszindulatú stb, stb pitsa (és megjegyzem, pöts is) pont ugyanannyi van a fiatalabb, mint az idősebb generációban.:-) Gonosz hál'istennek tényleg kevés, az más kategória.
Egyébként nálunk az anyám sem szent, de öcsém feleségét ugyanúgy nem kell félteni. A vicc az, hogy hármunk párjai közül őt fogadta el és pátyolgatta leginkább az anyánk. Azért normális a viszony, mert egyrészt az öcsém nem kapcarongy, másrészt nálunk nagy a családi összetartás, mindenkinek fontos, hogy a többiek kapcsolata jól működjön, ne zavarjon be cicaharc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!