Normális, hogy bűntudatom van azért amiért megakarom
gyógyítani az állatom?
Figyelt kérdés
A hörim beteg speciális orvoshoz kéne vinnem de az csak a másik városban van mert én falun lakok és csak sima állatorvos van itt de az nem ért hozzá.Egzotikus kisállatokra szakosodott orvos kell neki.Anyumnak el is mondtam ezt megmutattam mi a baja a hörimnek azt mondta apummal beszéljem meg mert neki van jogosítványa ő tudna bevinni minket a rendelőbe.Apum azt mondta,hogy jó neki az itteni orvos is vigyem el ahhoz.Nos benne vagyok egy hörcsögös csoportba ahol ajánlottak a városba orvost aki ért hozzájuk és azt ajánlották a többiek küldjek üzenetet az orvosnak képpel,hogy mit tehetnék ilyen helyzetben.Elküldtem és azt mondta az orvos,hogy legkésőbb hétvégén tudná megnézni a hörcsögömet.A szüleim erről nem tudnak,hogy én titokban már szervezkedek a hátuk mögött és már szereztem orvost a hörcsögömnek.Persze tudom,hogy el kell mondanom mert ha beleegyezik apum neki kell minket vinni de valamiért mégis bűntudatom van,hogy annyira elkeseredtem azért mert nem jól van a hörcsögöm,hogy a szüleim tudta nélkül szervezkedek.Azért kell az apukámnak a segítsége mert igaz lenne busz de csak nagyon ritkán van járat haza fele és minél előbb szeretném újra melegbe tudni a kis hörimet mert ahogy olvastam az ő betegségét csak altatással lehet végre hajtani.Amitől elfáradhat mert nagyon picike állatról van szó és pihennie kéne amilyen gyorsan csak lehet.Normális,hogy emiatt bűntudatom van?Tudják rólam,hogy bármit megtennék az állataimról de nem szeretem eltusolni a döntéseimet a szüleim előtt.Mindent a hörimért tettem.
Ja, hogy első a hörcsög, a hazugság és csak utána jönnek valahol a szülei? Hát tényleg megérett ez a világ a pusztulásra.
Oké kérdező, vedd semmibe a szüleid. Bár biztos, hogy ők fogják fizetni a hörcsög orvosi ellátását, de akkor ne kelljen tőlük semmi, ha ilyen gerinctelenül viselkedsz velük, utána meg ne csodálkozz, ha megvonják tőled a bizalmat.
2017. nov. 16. 09:22
12/17 anonim válasza:
Vidd el mindenképp.
2017. nov. 16. 11:04
13/17 A kérdező kommentje:
Hát az nem igaz,hogy ők fogják fizetni mert ėn állom a költsėgeket.Ha már így nekem esel előbb kėrdezd meg a hátėrinfókat!!
2017. nov. 16. 11:23
14/17 anonim válasza:
ÚÚúúúristen szegény kislányt miért kell így elküldeni a fenébe? Nem arról szervezkedik, hogy hogyan szívjon be, d**gjon a pasijával vagy bármi. Egyszerűen csak a házi állatát szeretné meggyógyíttatni. Vannak ilyen szülők akik úgy vannak vele, hogy "ne vidd orvoshoz, mer' má' öreg úgyis megpusztul" vagy " jóvanazúgy ". Ráadásul szerintem nem ajtócsapkodós meg tányérdobálós veszekedés volt, csak az apja közölte, hogy a helyi orvos is jó. A Kérdező meg tudja, hogy nem jó. Következő beszélgetésnél meg majd kompromisszumot kötnek. Ugyan azt tudom Neked tanácsolni Kérdező, amit az első válaszban már leírtam. Majd írd meg mi lett a hörcsögöddel! :)
2017. nov. 16. 11:35
15/17 anonim válasza:
Erre en is kivancsi vagyok :)
2017. nov. 16. 15:59
16/17 anonim válasza:
Az kemény. Anyud egy család tagja és úgy viselkedik, mintha ellenségek versenytársak lennétek, nem fejlődőtársak.
Nem ezért van bűntudatod. Az ebből származó kényszerek megtétele miatt. Ne legyen. Jót akarsz. :))
2017. nov. 16. 17:52
17/17 anonim válasza:
Agyon tudnám csapni a szülőket akik azt mondják "jó neki az az orvos is" ha ő beteg lenne elég lenne neki a háziorvos ha komolyabb baja van? Persze hogy nem.
Értékelem hogy kérdező legalább megpróbál tenni a kisállatáért ahelyett hogy hagyja meghalni mert "csak egy hörcsög, veszek másikat".
Mondjuk én megpróbálnám azt mondani nekik hogy az itteni orvos nem tud mit kezdeni vele, megmondta hogy vidd egzós dokihoz hátha a doki véleményére már adnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!