Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi költőpénzt adnátok az...

Mennyi költőpénzt adnátok az alábbi tininek?

Figyelt kérdés

Tehát: kollégista, 1-2 havonta jön haza. Az alap szükségleteket (wc papir, tusfürdő, füzetek stb.) magának kell megvegye. Csak a koli kaja van kifizetve.

Tehát mennyi pénzt adnátok a fent leírt középiskolásnak?

A kaja biztosítva van, de tudjuk milyen a menza... kell, hogy vegyen magának valami más ételt mellette, valamint az alap szükségletek, meg néha (nagy ritkán) egy mozi, meg egy könyv bele kéne férjen.

Szóval, mennyi legyen a heti/havi pénze?

2017. nov. 15. 18:17
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
55%
Havi 25-30-at adnék, ha megbízható és nem szórja el. De miért nem visz otthonról kaját?
2017. nov. 15. 20:46
 32/46 anonim ***** válasza:
73%
1-2 hónapra atán vihetne.
2017. nov. 15. 21:07
 33/46 anonim ***** válasza:
80%

Valószínűleg azért nem viszi otthonról ételhordóban, meg műanyag tartókban a kaját, mivel kell neki a hely a könyvek, ruhák, cipők, laptop miatt.

És hiába pakolná tele a bőrönd felét kajával, amikor azt maximum 2-3 napig tudná enni, sokra nem megy velük.

2017. nov. 15. 21:46
 34/46 anonim ***** válasza:
83%
A gyerekem minden héten hazajön hétvégére és 30.000et adok plusz benzinre 10.000 de általában elviszem én megtankolni a kocsit hogy az a pénz tutira benzinre menjen el(volt mikor nem tankolt bele es kölcsönkért h haza tudjon jönni). Ezen felül hétföre visz a hétvégi kajából.
2017. nov. 16. 01:18
 35/46 anonim ***** válasza:
21%

30!

10 éves kora óta mondja, hogy dolgozni akar, hogy az extra dolgokat meg tudja venni magának. Nem volt kényszerítve rá, ő döntött így. Mellesleg az alsós is dolgozhat, sőt, már a bölcsődes is: otthon segíthet a háztartásban.

2017. nov. 16. 05:33
 36/46 anonim ***** válasza:
60%

Sok embernek minek gyerek ha ennyit sajnál tőle? Lassan a 8 éves ha kakaót szeretne menjen gyárba dolgozni..m

Én is havonta jártam haza a kollégiumból mivel vonattal 9-10óra az út autóval is majdnem 4óra. 50-60 ezer ft költőpénzt kaptam de én ebből fizettem a bérletett(helyi járat, külön matek és német tanárt, tisztasági dolgokat)

2017. nov. 16. 07:45
 37/46 anonim ***** válasza:
24%
Nem kértem a tanácsokat a gyermekvallalashoz , utolsó. Nem mellesleg fogalmad nincs róla, hogy mit kap meg és mit nem, így kicsit röhejes az "ennyit sajna tőle " roffeneted. Nem kakaó kategória, amire gyűjti a keresetet. Ha szerinted nem kell egy gyereknek dolgoznia, akkora te gyereked ne dolgozzon. Az enyémhez meg semmi kozod.
2017. nov. 16. 07:54
 38/46 anonim ***** válasza:
59%

Minek is dolgozni egy gyereknek?

Nem ő akart megszületni hanem Te csináltad. Undorító emberek vannak

2017. nov. 16. 08:00
 39/46 anonim ***** válasza:
18%
Anyám... az NEM nevelés hogy a szülő kiszolgálja egy gyerek szeszélyeit. Semmi gond nincs azzal ha egy gyerek dolgozik, önbecsülést szerez, nem lesz egy élősködő aki azt hiszi hogy a szülő bankautomata, de ezen kiül kuss a neve, ne szóljon bele semmibe csak fizessen. Egyébként: az ember nem azért szül gyereket hogy minden szarral elhalmozza, miközben semmit sem tanít meg neki a pénz-és a munka -értékéról. Tudom hoy manapság sokan azt hiszik hogy a szeretetet pénzben mérik. Felelős szülő erős, öntudatos, önmagát becsülő gyereket nevel. Ezt a büdös életben nem éri el ha kinyalja a gyerek s*ggét. Tanítani kell, törődni vele,nem pénzzel tömni. Rég el van cseszve az a gyerek aki elvárja hogy százezrekkel tömjék havonta....
2017. nov. 16. 08:16
 40/46 anonim ***** válasza:
16%
Amúgy meg: Röhej az az érv hogy nem ő akart megszületni. És akkor mi van? Tartsa el a szülő haláláig, mert nem a gyerek akart megszületni? Játsszon rabszolgát ugyanebből az indokból? Szánalmas ez a hozzáállás.
2017. nov. 16. 08:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!