Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van akkor, ha valaki...

Mi van akkor, ha valaki megbánja, hogy gyereke született?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy mi van akkor, ha valaki nem akar gyereket, de mégis rábeszélik a rokonok-ismerősök. Azután megbánja, hogy vállalta. Valahogy szabadulni akar a helyzetből mondjuk és ezért tesz is valamit. Később mekkora eséllyel bánja meg? Megbánja egyáltalán, hogy szabadulni akart a szituációból? Később képes lehet normális családi életre?

Egy kedves ismerősöm terhes lett. nem akart gyereket vállalni jelenleg. Túl sokáig tartott neki, hogy eldöntse, mit cselekedjen és kifutott az időből, hogy elvetesse. Meghozta viszont a döntését, hogy ha megszületik, örökbe adja. Azt mondja, ez a végleges döntése, jól átgondolta. Később lehet belőle még olyan ember, aki saját családot szeretne? Egy ilyen döntés pozitív vagy negatív irányba sodorja? Ez alatt azt értem, hogy talán szívesebben vállal évekkel később egy terhességet és szülést, vagy éppen ellenkezőleg, soha többet hallani sem akar a lehetőségről? Van vagy volt olyan aki soha nem bánt meg ilyesmit? Aki nem bánja meg az ilyen döntését, annak később mekkora eséllyel lesz saját családja?

Nem rábeszélő, lebeszélő és főleg nem mellébeszélő hozzászólásokat szeretnék! Tapasztalatokat szeretnék olyanoktól, akiknek az ismeretségi körében előfordult ilyen helyzet vagy akár név nélkül le meri írni ha saját maga volt ilyen részese.

2017. nov. 15. 12:44
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"Tisztességes? Az én véleményem szerint minden tisztességes, ami a gyerek érdekét szolgálja." - hát nem, Kérdező. Például a "kakukkfióka-neveltetés" attól még egy utolsó, megvetendő gazemberség marad, hogy az adott nők szerint "a gyerek érdeke, hogy..." - szóval azért a gyerek érdeke se írhatja felül a másokkal szembeni tisztességet.

Mint írtam, lehet, hogy megbánja, és lehet, hogy soha, pont, ahogy bármely más döntését az ember, ezt nem lehet megjósolni. És persze, hogy ettől még lehet később normális családi élete, a kettő nem függ össze. És szerintem ne hozd fel a témát, ha ő nem akar erről beszélni.

2017. nov. 21. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!