Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van akkor, ha valaki...

Mi van akkor, ha valaki megbánja, hogy gyereke született?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy mi van akkor, ha valaki nem akar gyereket, de mégis rábeszélik a rokonok-ismerősök. Azután megbánja, hogy vállalta. Valahogy szabadulni akar a helyzetből mondjuk és ezért tesz is valamit. Később mekkora eséllyel bánja meg? Megbánja egyáltalán, hogy szabadulni akart a szituációból? Később képes lehet normális családi életre?

Egy kedves ismerősöm terhes lett. nem akart gyereket vállalni jelenleg. Túl sokáig tartott neki, hogy eldöntse, mit cselekedjen és kifutott az időből, hogy elvetesse. Meghozta viszont a döntését, hogy ha megszületik, örökbe adja. Azt mondja, ez a végleges döntése, jól átgondolta. Később lehet belőle még olyan ember, aki saját családot szeretne? Egy ilyen döntés pozitív vagy negatív irányba sodorja? Ez alatt azt értem, hogy talán szívesebben vállal évekkel később egy terhességet és szülést, vagy éppen ellenkezőleg, soha többet hallani sem akar a lehetőségről? Van vagy volt olyan aki soha nem bánt meg ilyesmit? Aki nem bánja meg az ilyen döntését, annak később mekkora eséllyel lesz saját családja?

Nem rábeszélő, lebeszélő és főleg nem mellébeszélő hozzászólásokat szeretnék! Tapasztalatokat szeretnék olyanoktól, akiknek az ismeretségi körében előfordult ilyen helyzet vagy akár név nélkül le meri írni ha saját maga volt ilyen részese.

2017. nov. 15. 12:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%
Elképzelni se tudnám, hogy örökbe adjam azt a kis emberkét akit 9 hónapon keresztül hordozok a szívem alatt, aki végig bennem fejlődött, belőlem táplálkozott. Majd szenvedések árán világra hozom azért, hogy végül másnak adjam. Nem hiszem el, ha ránéz arra a babára akár ultrahangon akár a szülés után azt tudja mondani, hogy nekem ő nem kell. Amennyiben mégis, van egy olyan sejtésem, hogy nem egy komoly felnőtt nőről beszélünk. Megkérdezhetem hány éves?
2017. nov. 15. 18:39
 12/21 anonim ***** válasza:

Családban van ilyen. Nyilván megviselte lelkileg, hiszen már a szülésnél is kialakul egy bizonyos fokú kötődés. Meg a terhesség alatt...

Nála mondjuk becsúszott gyerek volt. Van neki másik, de persze az első időkben volt bűntudata meg lelki traumája. Vissza nem csinálta volna soha, de azért csak eszébe jut az embernek, hogy mi lett volna, ha.

(Ez abortuszra is igaz egyébként, anyámnak volt. Szerette volna, de a körülmények miatt úgy alakult. A mai napig számon tartja, mennyi idős lenne stb.)

2017. nov. 15. 22:00
 13/21 anonim ***** válasza:
Én olyat ismerek aki sok évvel ezelőtt megszülte a férje testvrének a gyerekét majd a korházban hagyta,mert gondolom szégyellte volna haza vinni. A megcsalásról egyébként mindenki tudott,arról is hogy a sogoré a gyerek. Nem tudom mit érezhet szegény,gondol e a gyerekére. Én ezt nem tudtam volna megtenni,ha már megszületett akkor másnak odaadni. Egész életemben bánnám.
2017. nov. 16. 08:05
 14/21 anonim ***** válasza:
"Én olyat ismerek aki sok évvel ezelőtt megszülte a férje testvrének a gyerekét" - elváltak utána, vagy együtt vannak azóta is?
2017. nov. 16. 20:08
 15/21 anonim ***** válasza:
Én egy olyan sztorit hallottam,hogy két tininek lett gyereke, ezért még nem tudták volna eltartani a gyereket és ezért örökbe adták, illetve hát mikor elvitték az árvaházba, akkor ott hagytak neki egy fotóalbumot, hogy láthassa, hogy kik a vérszerinti szülei. Valami ilyesmi volt.
2017. nov. 16. 20:15
 16/21 anonim ***** válasza:
Nincsenek együtt,éli mindenki az életét mintha mise történt volna,de garantálom hogy míg él azt a napot nem felejti el sosem,és mindig eszébe jut a gyerek születésnapja.
2017. nov. 17. 05:22
 17/21 A kérdező kommentje:
A gyerek apja lelépett. Mikor tudomása lett a terhességről, adott egy összeget a csajszinak, hogy elvetesse és tudtommal közölte vele, hogy se gyereket, sem pedig további bármilyen kapcsolatot nem szeretne vele. Úgy tudom külföldre ment dolgozni, ha jól emlékszem japánba, de ebben nem vagyok biztos.
2017. nov. 17. 19:16
 18/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, (#17) "Egy kedves ismerősöm terhes lett. nem akart gyereket vállalni jelenleg. Túl sokáig tartott neki, hogy eldöntse, mit cselekedjen és kifutott az időből, hogy elvetesse. Meghozta viszont a döntését, hogy ha megszületik, örökbe adja. Azt mondja, ez a végleges döntése, jól átgondolta." - írod a kérdésedben. Eszerint az ismerősöd ezt látja a jelen helyzetében a legjobbnak. (szülés után még lesz ideje újra átgondolni egyébként, a jól rémlik, 6 hete)

Érted, lehet, hogy később megbánja, lehet, hogy nem, de szerinted lenne bármi más tisztességes lehetősége?

2017. nov. 17. 20:15
 19/21 A kérdező kommentje:
Tisztességes? Az én véleményem szerint minden tisztességes, ami a gyerek érdekét szolgálja. Én úgy gondolom, ha örökbe adja és a gyerek szerető nevelőszülőkhöz kerül, az tisztességes. De jelen esetben nem az én véleményem számít. Sokkal inkább az érdekel, hogy évek múlva lehet-e még belőle családját szerető és vállaló anyuka. Ha igen, milyen eséllyel, ha nem, azt is elfogadom. Valójában fogalmam sincs hogy álljak a helyzethez és miben támogassam. A döntése végleges (azt mondja hetek óta) Hetente, időnként többször is találkozok vele és mióta meghozta a döntését, kerüli a témát. Érdemes többször szóba hoznom, vagy hagyjam, mérlegeljen magában? Nem akarom sem rábeszélni, sem lebeszélni a döntéséről, hiszen ezt ő maga érzi/gondolja úgy jónak.
2017. nov. 21. 04:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Lehet belőle családszerető anya még. Ez nem függ attól, hogy a mostani döntését megbánja-e vagy sem.
2017. nov. 21. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!