Miért nem fogasja el anyukám, hogy kell egy kis magánszféra?
Törődik veled, és vezetni próbál téged az élet rögös útjain. Én kb. veled egyidős voltam, amikor anyám úgy rugdosott engem át a felvételin, hogy átmenjek, és el tudjak menekülni a borzasztó általános sulimból egy nyolcosztályos gimibe. Akkor persze nekem is Ő volt a gonosz, a szemét stb
Utólag belátod, hogy anyukádnak volt igaza.
17F
Neki még kicsi gyerek vagy, az ő szemében, és még nem vette észre, hogy kezdesz kamaszodni. Beszélgess anyukáddal, de nem hisztizve vagy undokoskodva, hanem szépen nyugodtan. Mondd el, hogy kezdesz nagylány lenni már, és szeretnéd, ha picit több teret engedne neked, hogy önállóbb lehess, amiben lehet.
Cserébe ne kelljen külön rád szólnia, hogy tanulj v. fürödj például.
Tanulj jól, magad után kérés nélkül is tegyél rendet, a szobádat tartsd rendben és takarítsd, és máshol a lakásban is lásd meg a tennivalókat, pl. ha van mosogatnivaló, mosogass el és hasonlók.
Nyilván akkor fürödj, amikor általában nálatok szokás, ne kelljen ezért is külön szólnia.
Ha szeretnéd, hogy nagylányként kezeljen, akkor kezdj el úgy viselkedni. Komolyabban, felelősségteljesen.
A Vuk meg a 101 kiskutya meg tök jó mesék, felnőttkorban is, ha olyan hangulatban van az ember :)
Gondolom azért mondja mert magadtol nem csinálod.
És még tényleg csak kisgyerek vagy .
Az evésért meg azért szol mert neked is csak akkor jutna eszedbe enni mikor elpakolták az ennivalot ,rendet raktak konyhába ,ebédlöben .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!