Hány évesen engednétek a gyereknek magánszférát?
Ismerek szülőt aki a gyerekének 17 évesen sem engedi, hogy zárható legyen a szobája, bármikor ki-be járkál. (Tényleg nem rólunk van szó.)
Ti hány évesen engednétek a gyereknek, hogy "elzárkózzon kulcscsal a világ elől"? (vagy lánccal nézőpont kérdése.)
fiatalon is akár, de kárt ne tegyen magában
12?
Érdekes nálunk nem volt szükség láncra, kulcs pedig bár volt mindegyik ajtóhoz, sose használtuk.
Anyáék bekopogtak, ha be akartak jönni, és amikor kiszóltunk, hogy "gyere/igen", akkor bejöttek. Olyat meg nem csináltunk, ami miatt be kellet volna zárkózni (drog). Ha meg szex, akkor megoldottuk olyankor, mikor nincsenek otthon, tök ciki lett volna velük egy lakásban, még úgyis, hogy nem volt azért kicsi a lakás... :))
Nekem soha nem volt zárható a szobám, mert nem lehetett zárni az ajtót. Viszont 13-14 éves koromtól kezdve már volt magánszférám, nem jöttek csak úgy be, pláne nem este mondjuk, vagy ha valaki volt nálam és már előre szóltak, ha bejönnek.
Még kicsi a fiam, ovis, de ennyi idős korában (13-14) azt gondolom, hogy nem "zaklatom", ha nem muszáj, éppen ezért nem is lenne muszáj, hogy zárja az ajtót.
A gyerekeimnek ugyan van kulcsa a szobájukhoz, de még sosem zárták be.
Amióta külön szobába kerültek - kb iskolás kor kezdete -, attól kezdve csak kopogtatás (és beleegyezö válasz!!!) után megyünk be hozzájuk, szerintem ez alapdolog.
Ha meg egyszerüen valamiért nem akarják, hoyg bárki is zavarja öket (mert valaki van náluk, vagy magyányra vágynak, stb), akkor elötte szólnak, hogy pl. 5-ig ne zavarjatok.
Az én szüleim sosem tartották tiszteletben a magánszférát, mindig simán bejöttek a szobámba.
Mondjuk én ezt annyira megszoktam, hogy fel sem merült bennem, hogy ez nem oké.
Persze, hiszen nálunk a gyerek neve hallgass volt, jogok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!