Tejallergiás gyereknek raknátok a 2. szülinapi tortájára marcipánt és engednétek h megkóstolja?
A marcipánban nincs tej.
Az meg nem értelmes dolog, hogy a gyerek ne egyen semmit, mert hátha allergiás lesz rá.
Sokkal okosabb, ha engeded, hogy a gyerek egyen, ami ízlik neki és csak azt veszed ki utána, ami tényleg allergiát okoz.
Igen.
De ha bizonytalan vagy, esetleg vegyél előtte egy pici marcipánt és kóstoltasd meg vele, hogy ha mégis bármi van, akkor ne a szülinapján kelljen szenvednie neki se, meg nektek se.
Igen tudom hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz, csak azt hallottam, hogy nem szabad kb 3 éves korukig az ilyen allergiára hajlamos gyerekeknek allergént tartalmazó ételeket kapniuk, és ugye a mandula nagyon is ilyen. Mostanában észrevettem hogy a tojásos dolgokra is kijön neki, azt sem adok :(
De akkor biztos túlparázom,az lesz hogy kap egy kicsit mostanában, és ha nincs baja, akkor szülinapján is kap.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!