Hány évesen engednétek a gyereknek magánszférát?
Figyelt kérdés
Ismerek szülőt aki a gyerekének 17 évesen sem engedi, hogy zárható legyen a szobája, bármikor ki-be járkál. (Tényleg nem rólunk van szó.)
Ti hány évesen engednétek a gyereknek, hogy "elzárkózzon kulcscsal a világ elől"? (vagy lánccal nézőpont kérdése.)
#magánszféra #Zárható szoba
2016. aug. 27. 15:46
21/24 anonim válasza:
nálunk nem lehetett kulcsra zárni az ajtót sose. amikor még kicsik voltunk nagyon, akkor nem csináltunk semmi titkosat, úgyhogy akkor bejárkálhattak anyáék. ha mondtuk hogy menjen ki meg egyedül akarunk lenni, akkor kiment.
később meg bekopogtak mindig, és amíg nem mondtuk hogy bejöhet, addig várt.
szerintem ha igényli a gyerek, bármekkora korában meg kell adni neki.
22/24 anonim válasza:
Jobb lenne ha az ilyen emberek nem vállalnának gyereket.
23/24 anonim válasza:
Nekem kb 2 éves koromtól kezdve van saját szobám. Az ajtó bezárására soha életemben nem volt szükségem, becdukni is csak akkor szoktam, ha alszok, meg ha gépen beszélgetek haverokkal, anyáék meg tévéznek, hogy ne zavarjuk egymást. Amúgy nekem kicsit fura, hogy valaki csukott ajtónál ücsörög egész nap, de ha lesz gyerekem, akkor evidens lesz, hogy a csukott ajtón kopogok és megvárom hogy kiszól, hogy bemehetek. Zárat nem szeretném, ha használna az ajtaján, hiszen bármi történhet, és akkor nem tudnék bemenni vészhelyzetben (nekem volt már, hogy rosszul lettem és életmentő volt, hogy be tudott jönni valaki). Fürdőszobával ugyanez a helyzet.
24/24 anonim válasza:
Nem lehet bezárni az ajtómat. De jó szülőkkel erre nincs is szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!