Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan költenék magamra...

Jogosan költenék magamra ennyit vagy nagyon elszaladt velem a ló? 20/F

Figyelt kérdés
20 éves fiú vagyok, otthon lakok, egyetemre járok és ezért nincs semmi jövedelmem csak az a pénz amit kapok szülinapomra meg a zsebpénzem. Ezt a pénzt most összegyűjtöttem mert régóta tetszik és nagyon meg szeretnék venni egy 60.000 Ft-os karórát ugyanis ez az egyik szenvedélyem. Nem szoktam bulizni, nincs drága telefonom sem csak egy régi. Ebből kifolyólag nem szoktam pénzt kérni semmire szinte. Ennek ellenére kicsit feszélyez, hogy ennyit költsek magamra, egy órára mivel nem szoktam hozzá ehhez a nagy pénz elveréshez. De ha arra gondolok, hogy más több százezret kér iPhone-ra és ruhákra, tízezer forintokat buliznak el egy éjszaka, fesztiválra költenek miközben ők sem állnak jobban anyagilag mint mi akkor meg úgy érzem ennyit most nem sajnálok magamtól. Viszont kicsit szégyellném magam, hogy ez azért sok pénz amiből ki lehet fizetni sok számlát, más ember meg ennyiből kell megéljen egy hónapig én pedig elköltöm egy órára. Igaz a szenvedélyem de ha reálisan nézem akkor megtenné egy olcsóbb is ami az időt mutatja. Két tűz között vagyok, mit tegyek?

2017. nov. 11. 12:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%

Felőlem elverheted a pénzt hülyeségre, de aztán a bulira ne tőlem kérj.

Ennyi, ahelyett, hogy diákmelóznál és ABBÓL fizetnéd ki, más lenne a helyzet.

2017. nov. 11. 14:42
 12/22 anonim ***** válasza:
32%

"Az óra maga 90.000 ezerbe kerül de most van rá kedvezmény."

Látom, hogy csak az van felpontozva, aki szerint vedd meg.

Ezzel a vásárlással természetesen lenullázod magadat anyagilag teljesen.

Ráadásul lesz egy értéktelen divat-órád, aminek -elárulom- csak pár ezer Ft a nagykerára.

Ha egy kicsit is használnád a netet -és a nyelvtudásodat-, meg fogod találni pár fillérért távol-keleti webáruházakban, és ha ide küldik neked free postával, még mindig marad kb 50-55ezer Ft-od a 60ezerből.

Szívesen.

2017. nov. 11. 16:34
 13/22 A kérdező kommentje:

Mindenki fel van pontozva nem tudom miért oszlik meg.

Nem divatóráról van szó, nem lehet rendelni ilyen-olyan kínai oldalakról csak Németországból és egyforma áron :)

2017. nov. 11. 18:29
 14/22 anonim ***** válasza:
Nézd meg mennyi használtan.
2017. nov. 11. 21:07
 15/22 anonim ***** válasza:

#8as vagyok

Szerintem angol szakosként lenne időd dolgozni, ha más nem hétvégenként. És az is meglehetősen jól fizet (én kb csak akkor voltam dolgozni és havi 25-30at megkerestem ami ilyen diákmunkával elég jó), szóval nem értem miért nem dolgozol...

A másik hogy értékrendet kellene állítanod. Például én hamarabb költenék el 60-80-120k-t (csak a hasamra ütöttem) mondjuk egy nevesebb egyetem nyári programjára, hisz ez olyan előnnyel járna a továbbiakban hogy lehet ha már dolgozol akkor nem is tűnne nagy kiadásnak egy ilyen óra. Bár ezt angolszakosként csak úgy tudnám elképzelni ha fordítónk, tolmácsnak mész, mert nem nagyon keresett főleg az angol szak, mert világ nyelv, kb mindenki beszéli.De persze ha van mellé egy ütősebb nyelved az már nyerő tud lenni.

Egy szó mint száz, szerintem írj listát, mire vágysz, mi az amit és mikor szeretnél és mindhez írj pro és kontra érveket. Mérlegelj! És állj több lábon!

19L

2017. nov. 11. 23:19
 16/22 anonim ***** válasza:

JÉ! Egy értelmes lány!

:)

2017. nov. 12. 03:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Utolsó: köszi szépen. :)

De miért meglepő annyira?

2017. nov. 12. 08:33
 18/22 anonim ***** válasza:
Ez kb. akkora furkóság mint a Lamborghini a panelház előtt. Státusz szimbólum csak a státuszod nincs meg hozzá...
2017. nov. 12. 10:25
 19/22 anonim ***** válasza:

08:33

Ha már így rákérdeztél, azért annyira meglepő -fiatal hölgy létedre- az okos, és előremutató gondolkozásod, mert nem ez jellemző ezen az oldalon. Ugyanis itt "tilos" gondolkozni. Itt általában hülyeségekre költik a kevéske pénzüket, és fogalmuk sincsen, hogy hogyan működik a kereskedelem.

Komoly kereskedelmi cégeim voltak már, és e tudás birtokában adtam tanácsot, hogy hogyan lehet ugyanazt a holmit töredék áron megvenni, de lepontozott a sok "szakértő".

Te is segíteni próbáltál azzal, hogy ésszel fektesse be a pénzecskéjét, jövőbeli és értelmesebb -kamatozó- célokra.

De úgy látom, hogy egyikünk tanácsa sem hatotta meg, és megy a saját feje után.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy milyen óra lehet az, aminek a 90ezer Ft-os vételárából 30ezret elengednek, és még így is van rajta bőven hasznuk. Amennyiben a 60ezerért megvásárolt szerkezettel kilép a boltból, már csak a felét éri!! De már 30ezerért sem tudná eladni, mert a zálogházakban pontosan tudják, hogy nemesfém tartalom nélkül, csak értéktelen tucatáru.

(Érdekes, hogy pl. egy mobiltelefonnál tudják, hogy ha megveszik pl.100ezerért, akkor később már csak fillérekért tudnák eladni.)

Sok ember azt hiszi, hogy valaminek azért annyi a bolti ára, mert az annyit is ér. Nem tudatosul egyikükben sem, hogy amikor bármit megvásárol egy üzletben, akkor azon az árucikkem -arányosan- rajta van a többszörös nagyker, és kisker haszon, szállítás, vám, áfa, az üzlet rezsije, az alkalmazottak bére és tb-je, a világítás, a fűtés, és a többi 30-féle adó is. Vagyis egy ilyen portéka eredeti ára Kínában csupán pár ezer Ft. Ezért javasoltam, hogy ha kikerüli ezt a kereskedelmi láncolatot, akkor a forrás/gyártás közelében, töredékáron juthat hozzá.

A kérdezővel ellentétben, már igen sokan tudnak értelmesem gondolkozni Magyarországon is, és annyian rendelnek már mindenfélét az eredeti filléres árakon távol-keletről pl. most karácsony előtt is, hogy a Magyar Posta összeomlik tőle idén is.

Tehát kézcsók és üdv. és szép napot.

(Kár, hogy "öreg" vagy már hozzám.)

:)

2017. nov. 13. 06:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy kifejtetted. Egyetértek, kivéve az utolsó mondattal, de értem miért van idézőjelben az öreg. 😺
2017. nov. 13. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!