Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg sokat költenék magamra...

Tényleg sokat költenék magamra? Nagyigényű lennék?

Figyelt kérdés
Szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, de mostanában, főleg anyukám oda-oda szúrja nekem, hogy "jól megy" vagy "na megint vásároltál", "nekem sosem volt ilyen drága cuccom" mondatokat. Sokszor viccesen élcelődik, de kicsit már zavaró. Nincs még egy éve, hogy dolgozom, jelenlegi keresetem olyan 160 ezer ft, de most fog emelkedni 25 ezerrel jövő hónaptól. Szüleimmel élek, lakhatásért nem kérnek tőlem semmit, örülnek, hogy van munkám és hogy teszek félre. Nem tagadom, imádok vásárolni, mindig van, ami kell....DE! Általában Hádás olcsó cuccokat vagy akciósakat vásárolok. Múlt hónapban rendeltem magamnak ágyneműhuzatot, mert az enyém már őskövület volt. Szintén múlt hónapban vettem egy leértékelt tavaszi bőrdzsekit 3 ezerért, ugyanennyiért akciós farmert. Ezen kivül avont szoktam rendelni havonta szintén 3000 körüli értékben. Pár napja rendeltem a netről 10 ezer forintért egy nagy válltáskát, viszont azt a pénzt nagymamámtól kaptam a szülinapomra, tehát végülis ajándék, csak én vettem meg. Párommal szülinapunk alkalmából wellnessezni voltunk 3 napot, KUPONNAL, fejenként 16 ezer ft volt kajával, mindennel. Ma sikerült vennem egy Nike cipőt 13 ezerért. Nem volt tervben, de megtetszett, amúgy is szükségem lett volna rá nyáron és még akciós is volt. Ha havonta nézzük olyan 30 ezret gondolok, hogy magamra költök, de ez változó. Szórakozásra szoktunk mindig költeni, többnyire sok programunk van mozi, barátok, koncert stb. Havonta fizetem a 6 ezres telefonszámlám, illetve az itthoni nagybevásárlások felét én állom, azaz olyan 15 ezer ft körül. Sokszor veszek itthonra ezt-azt, ha látom, hogy fogyóban van és én épp boltban járok pl fogkrém, sampon, ilyesmi. Ezen kivül van megtakaritásom 600 ezer forint, tehát nem verek el mindent. Párommal jövőre szeretnénk összeköltözni, ezért úgy gondolom most kell, hogy "kényeztessem" magam, mert utána már ilyen rendszerességgel sajnálni fogom magamra a pénzt....Rosszul gondolom? Általában próbálom beosztani a "vágyaimat"...most pl. körmöshöz és kozmetikushoz szeretnék elmenni, illetve valami márkás szabadidő ruhát szeretnék tavaszra sportoláshoz....de ezt már mindenképp a jövőhavi fizumból, hogy már a mostaniból ne kelljen kivennem.
2016. márc. 4. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
66%

Nem, de ezt te is tudod. Anyukád szerint viszont igen.

Esetleg vegyél neki is valamit. Végül is ha belegondolsz, rengeteget spórolsz azzal, hogy otthon tudsz élni. Albérletben százezrek mennének ki az ablakon.

Figyeld, mit szeretne és lepd meg vele. Ő örülne neki, te pedig még így is jobban jössz ki anyagilag. Win-win.

2016. márc. 4. 21:52
 2/3 anonim ***** válasza:
55%
Nem költesz túl sokat magadra, a korodhoz képest tűrhető fizetésed van, a lakás ingyen, természetes, hogy az ember költ a fizetéséből magára, nem kell úgy élni, mint a kolostorban.
2016. márc. 4. 21:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pontosan ez a helyzet. A szüleim nem kérnek tőlem semmit (persze, vásárolni szoktam, akár ételt, akár ruhát nekik, ha úgy gondolom, hogy tetszene nekik, alkalomadtán pedig számlákat is befizetek persze), sőt, örülnek, hogy viszonylag jó fizetésem van és meg tudok venni olyan dolgokat, amiket ők fiatalon nem tehettek meg. Egy éve vettem magamnak egy használt autót és egyenesen büszkék is voltak rám, hogy megspóroltam magamnak ennyi pénzt.

A kérdésedre válaszolva, szerintem teljesen korrekten viselkedsz, és az összeget sem tartom soknak, amit magadra költesz, ráadásul nem is felesleges hülyeségekre. Amíg nem csak magadra gondolsz, kihasználva, hogy a lakhatásod ingyen van, addig nincs semmi baj ezzel.

2016. márc. 4. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!