Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Téged ölnélek meg először,...

"Téged ölnélek meg először, ha nem kerülnék érte börtönbe. " Miért nem jogos, hogy egy ilyen után kiraktam az összes cuccát az ajtó elé? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az öcsém közölte ezt velem vasárnap, mert nagyon összevesztünk (azon, hogy megkértem, ne egye meg a kajámat folyamatosan). Utána elviharzott, nekem meg elegem lett és mindenét kiraktam a lakás ajtaja elé, hogy mehet, ahová akar.

Mivel elegem van már, hogy én itthon délelőtt 10-11-ig nem csinálhatok semmit, lábujjhegyen kell közlekednek, mert ő alszik és felébred minden zajra. Viszont az nem számít, mikor hazaállít hajnalban részegen és zajong, meg még elkezd olyankor is hangosan zenét hallgatni... Augusztus óta élünk ketten, mivel felköltözött Pestre az iskolája miatt és a szüleink nem tudnának neki fizetni egy albérletet+az ellátását is (ez a lakás az enyém, még a nagyszüleimtől kaptam, amikor felvettek az egyetemre, ők is újíttatták fel). Szóval ez teljesen szivesség volt a részemről. De már tényleg nem bírom tovább, ez a beszólás teljesen betett. Azóta hívogatnak anyáék, az öcsém is, hogy mennyire önző vagyok, meg hogy akár el is lophatták volna a cuccait és hogy tehettem ezt meg vele, nem lakhat örökké a haverja padlóján... De megmondom őszintén, már nem érdekel.

Itt van 21 évesen, még semmit nem tett le az asztalra. Se egy nyelvvizsgája, szakmája, vagy diplomája nincsen. Sosem dolgozott még, mert 'jaj nem tudja, mi érdekelné igazán'. Érettségi után 3 évig semmit nem csinált, a szüleink szó nélkül eltartják. Ha viszont a legkisebb erőfeszítést mutatta (pl. elkezdett tanulni németül, amit amúgy 2 hónap után fel is adott), akkor hetekig hallgattam, hogy mennyire büszkék rá.

Viszont mikor én megcsináltam a közép- és felsőfokú nyelvvizsgáimat, annyi volt a válasz, hogy "ne szálljak el, ez a dolgom, hogy tanuljak". Ugyanez volt a vizsgáimmal is az egyetemen (nem büfészak), sőt, folyamatos nyomás alatt voltam, hogyha valami nem sikerül, haza ne merjek menni... Igazából csak a nagyszüleim bíztattak, hogy igenis csináljam, menjek újra vizsgázni, nem szabad feladni.

Mint kiderült, a testvéremet frusztrálta, hogy sikeresebb vagyok (igen, ki is mondta ezt) és hogy elege van, hogy mindig azzal kell szembesülnie, mennyivel többre vittem az életben. De a lehetőség előtte is ott volt mindig, csak neki fontosabb volt a játék, a semmittevés és a bulik.

Most meg megy a cirkusz és én vagyok újra a gonosz testvér, amiért nem akarom, hogy nálam csövezzen és kikészítsen.

2017. nov. 7. 09:58
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem igazságos, h te kaptál egy lakást, de az irigykedőktől kérdem: honnan tudják, hogy ha az öcsike nem hentereg és álmodozik egész nap, hanem teljesít, akkor ő nem kapott volna??

Honnan tudjátok, hogy a nagyszülők nem azért adták, mert látták az otthoni igazságtalan kettős mércét és kicsit helyre akarták billenteni a mérleg nyelvét?

Kérdező, NEM kell eltartanod az ingyenélő, életművész öcsédet, bőven kimerítetted a testvéri szeretet penzumát azzal, h odafogadtad, etetted-itattad stb. Kapott lehetőséget, hogy összekapja magát, legyen vele valami. Nem élt vele.

Viszont, anélkül, hogy ijesztgetni akarnálak: naggggyon figyelj oda,erre az ELSZÓLÁSRA, ilyet senki nem mond csak úgy a testvérének! El tudom képzelni, hogy durván összevitatkoznak, jelzők, hánytorgatások, ki mit kapott és megérdemelten-e és így tovább, de ilyet akkor sem mond senki, csak olyan ember, aki elgondolkozott a lehetőségen.

Bocsi, Kérdező.

2017. nov. 7. 16:30
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy kérdezd már meg tőle, ki lenne a második?

Van lista?

Nem normális.....aztán ilyenekből vannak a riportok a Kék fényben 😞.

2017. nov. 7. 16:34
 33/38 anonim ***** válasza:
19%

Azt jogosnak érzem, amit te tettél.

Azt viszont nem, amit a nagyszüleid. Vagy ők nem a tesód nagyszülei is? Mert ha igen, én a tesód helyében szóba se állnék velük ilyen kivételezés után. Én megértem azért őt is valamilyen szinten, fájhat neki hogy ennyire kivételeznek vele. És van egy olyan érzésem, hogy a szüleid azzal hogy őt eltartják, a neked adott lakást akarják kompenzálni, mert ők is érzik hogy igazságtalan.

2017. nov. 7. 16:41
 34/38 anonim ***** válasza:
47%

30#

Nem szólok le senkit, nem is ez volt a célom, csak az, hogy ne csesztessék már annyian a kérdezőt, amiatt mert a lakást nem a saját pénzén vette.

2017. nov. 7. 19:56
 35/38 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom, nem téged kell felelősségre vonni azért, mert a nagyszüleid nem ajándékoztak egy lakást az öcsédnek is.

Az, h nem jelentetted fel az öcsédet az életvszélyes fenyegetése miatt, az egy felé tett gesztus. Remélem, erre idővel rá fog ébredni. Mint az is egy értékes gesztusod felé, h négy hónapja nem kértél tőle lakbért és nem kellett beszállnia a rezsibe, a többi dolgot nem is számítva.

Mindenképp meg fogja próbálni visszakönyörögni magát, erről szól a jelenlegi cirkusz:

-érzelmi zsarolás,

-neki is "jár" ez az élettől (rajtad keresztül, ha már a nagyszüleitekkelel nem mer megütközni),

-a szüleiteket maga mellé állítja h érezd magad még inkább sz*r embernek, ha nem veszed vissza

-és jelzem, ha visszafogadod, még ő fogja nyeregben érezni magát.

Nyugi, egy 21 éves felelős önmagáért, és bármikor visszamehet a szüleitekhez. Ha te nem hívod fel a figyelmét az ingyenélés kockázataira és mellékhatásaira, akkor ki? Borítékolom, h később még nagyobb pofonba szaladt volna bele.

Röviden összefoglalva: az öcséd megdolgozott érte, h kirakd.

Az előtted nyitva álló ajtók (tanulás, siker stb) előtte sincsenek zárva.

Ha mindenképp le akarsz ülni vele megbeszélni a dolgot, akkor ragaszkodj ahhoz, h az eddig elmaradt költségeit megtérítse (kaja, rezsi, albi). Látni fogod a reakcióján, mennyire komoly ember.

2017. nov. 8. 19:07
 36/38 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is jogos, hogy kitetted, tesóknak együtt lakni mindig nagyon frusztráló dolog, én sem tudnék együtt élni velük. Lusta voltam elolvasni a többi választ, szóval lehet, hogy leírtad már, de azért vedd figyelembe h tesód is biztos frusztrált amiért te örökölted a lakást a nagyszülőktől. A másik dolog meg hogy én sajnos nagyon azonosulni tudok a tesóddal, mivel én is hozzá hasonló személyiség vagyok, és az én testvérem egy hozzád hasonlóan sikeres ambíciózus személyiség. Nyilván az olyen embereknek mint te nem kell annyi támogatás, nem kell egy szülőnek annyira aggódni miattuk, maguktól is tudják, hogyan kell sikeresnek lenni. Én őrlődöm az életben, pedig jó neveltetést kaptam, de nem tudok magamnak semmilyen hobbit kitalálni, nincs semmilyen hosszabb távú célom, mert valahogy soha semmi nem érdekelt, ezért nem is vagyok motivált se a dolgok befejezésében, mert nem is látom értelmüket. Gondolj bele abba, hogy ugyanazt a neveltetést kaptátok, és te mégis érzed az értelmét a dolgoknak, ő meg valamiért nem, és ez szerintem egy szörnyű dolog, hogy ez történik bizonyos emberekkel. Én valahogy úgy érzem néha, hogy nekem hiányzik valami az agyamból, ami az emberek 99%-ában megvan. Biztos, hogy ő is nagyon szenved, én nagyon depressziós vagyok emiatt, a bulizás pl rám is jellemző, ezzel próbálom elfeledni a borzalmas hétköznapokat. Csak azért írom ezt, mert szerintem sok embernek ez nem egyértelmű, hogy ezt emberek sokszor nem direkt csinálják, hogy idegesítsék a családtagjaikat, hanem mert lelki problémáik vannak.
2017. nov. 9. 01:29
 37/38 anonim ***** válasza:
36-os vagyok, sejtettem, hogy ebből 0% lesz, de lennétek szívesek megindokolni, hogy miért? Tényleg nagyon érdekel. Én a válaszomban nem mentséget adtam ennek a fiúnak, az első mondatban leírtam, hogy én is kidobtam volna, viszont le akartam írni, hogy mi zajlik egy ilyen ember fejében, ami szerintem fontos a történet teljes megértéséhez.
2017. nov. 9. 11:05
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, mi történt azóta?
2020. ápr. 7. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!