Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Téged ölnélek meg először,...

"Téged ölnélek meg először, ha nem kerülnék érte börtönbe. " Miért nem jogos, hogy egy ilyen után kiraktam az összes cuccát az ajtó elé? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az öcsém közölte ezt velem vasárnap, mert nagyon összevesztünk (azon, hogy megkértem, ne egye meg a kajámat folyamatosan). Utána elviharzott, nekem meg elegem lett és mindenét kiraktam a lakás ajtaja elé, hogy mehet, ahová akar.

Mivel elegem van már, hogy én itthon délelőtt 10-11-ig nem csinálhatok semmit, lábujjhegyen kell közlekednek, mert ő alszik és felébred minden zajra. Viszont az nem számít, mikor hazaállít hajnalban részegen és zajong, meg még elkezd olyankor is hangosan zenét hallgatni... Augusztus óta élünk ketten, mivel felköltözött Pestre az iskolája miatt és a szüleink nem tudnának neki fizetni egy albérletet+az ellátását is (ez a lakás az enyém, még a nagyszüleimtől kaptam, amikor felvettek az egyetemre, ők is újíttatták fel). Szóval ez teljesen szivesség volt a részemről. De már tényleg nem bírom tovább, ez a beszólás teljesen betett. Azóta hívogatnak anyáék, az öcsém is, hogy mennyire önző vagyok, meg hogy akár el is lophatták volna a cuccait és hogy tehettem ezt meg vele, nem lakhat örökké a haverja padlóján... De megmondom őszintén, már nem érdekel.

Itt van 21 évesen, még semmit nem tett le az asztalra. Se egy nyelvvizsgája, szakmája, vagy diplomája nincsen. Sosem dolgozott még, mert 'jaj nem tudja, mi érdekelné igazán'. Érettségi után 3 évig semmit nem csinált, a szüleink szó nélkül eltartják. Ha viszont a legkisebb erőfeszítést mutatta (pl. elkezdett tanulni németül, amit amúgy 2 hónap után fel is adott), akkor hetekig hallgattam, hogy mennyire büszkék rá.

Viszont mikor én megcsináltam a közép- és felsőfokú nyelvvizsgáimat, annyi volt a válasz, hogy "ne szálljak el, ez a dolgom, hogy tanuljak". Ugyanez volt a vizsgáimmal is az egyetemen (nem büfészak), sőt, folyamatos nyomás alatt voltam, hogyha valami nem sikerül, haza ne merjek menni... Igazából csak a nagyszüleim bíztattak, hogy igenis csináljam, menjek újra vizsgázni, nem szabad feladni.

Mint kiderült, a testvéremet frusztrálta, hogy sikeresebb vagyok (igen, ki is mondta ezt) és hogy elege van, hogy mindig azzal kell szembesülnie, mennyivel többre vittem az életben. De a lehetőség előtte is ott volt mindig, csak neki fontosabb volt a játék, a semmittevés és a bulik.

Most meg megy a cirkusz és én vagyok újra a gonosz testvér, amiért nem akarom, hogy nálam csövezzen és kikészítsen.

2017. nov. 7. 09:58
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
7%

Nekem is rosszul esett, hogy tesóm KAPOTT ingyen egy lakást, és folyamatosan azt hallgattam, hogy ő milyen jól sikerült.....

Engem is frusztrált a dolog, és persze, higy ez jart csak a fejembe...

Aztán fordult ám az a bizonyos kocka.... szereztem egy piacképes szakmát, amivel vállakoztam, és a hobbim is több penzt hoz mint az átlag magyar fizetés. Megvettem a saját házam, és mondhatni keresek annyit hogy bőven eltartsam a családom.

Saját tesóm simán felismertem benned, ugyanez volt, amikor kapott egy lakást, ugy beszélt mint egy király arról a bizonyos magas lóról.... aztán egyszecsak megjelent, higy kellene neki kölcsön egy nagyobb összeg mert gondban van.... 145.000 kellett neki, en adtam neki 20.000 -et, es mindtam neki azt amit mindig ő mondott nekem.... dolgozz meg érte.... egy olyan ember mondta, aki semmiért nem dolgozott meg.

Termeszetesen a kölcsön adott penzt azóta sem láttam viszont.

Terneszetesen amit a tesod csinál, az több mint bicskanyitogató, de gondolj abba bele, higy te is egyik napról a másikra lecsuszhatsz.... hamarabb megtörténhet mint gondolod... és kire szamitson az ember ha nem a testvérére..? Oda - vissza!

Lehet 4-5 ev múlva meg te fogsz a küszöbbje elött kerni valamit...

2017. nov. 7. 11:18
 12/38 A kérdező kommentje:

Miért kérnék bármit?!

Dolgozom, a fizetésem magasan az átlag felett van.

Van saját lakásom, autóm, nyaralóm, mindent magamnak fizetek.

A testvérem pedig még most sem tudja, mit kezdjen magával, a kitartást hírből sem ismeri. Szerinted majd egy ilyen ember bármikor a saját lábára fog állni?

Már a nagyszüleim is beszéltek apáékkal, hogy ez így nagyon nem jó. A barátaink is mondták, hogy elég türelmesek anyáék, hogy ennyire mindent elviselnek és még mindig eltartják szó nélkül.

Egyszerűen lusta.

2017. nov. 7. 11:22
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem vagy önző, teljesen jogos volt. Bár én a beszólás előtt is ilyen viselkedéssel kiraktam volna, de ezek után még inkább.
2017. nov. 7. 11:23
 14/38 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy nincs önerőből lakásod, nagy ügy - sokan kapnak vagy örökölnek, de az gáz, hogy az öcséd ekkora idióta, én is kitettem volna a helyedben.
2017. nov. 7. 11:31
 15/38 anonim ***** válasza:
5%

Van saját lakásom - NINCS! Bocsi, ezt viszont utálom! Te a laksba SEMMIT nem adtál, erre ne vágj fel.

A diplomád, a szakmád okés, de a lakás a NAGySZÜLEID pénzéből van.

2017. nov. 7. 11:32
 16/38 A kérdező kommentje:

És ezen kell fennakadni?

Nyilván nem azért kaptam, mert semmit nem néztek volna ki belőlem...

2017. nov. 7. 11:35
 17/38 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező ne foglalkozz ezzel a két idegbajossal.

Nyilván azért fogadtad be öcsédwt, hogy segitsd, támogasd amég ő is elvégez valamit, amég egyenesbe jön. Erre ő qrvára visszaélt ezzel, melletted is kiskirálynak érzi magát, akinek csak a buli számít, s ezért tessék szépen kinyalni neki, mert ő ezt megérdemli. Semmit nem tesz azért hogy előrébb jusson, vagy ha mégis kkor azt azonnal fel is adja, s emelett még mindenen meg is sértődik, s fenyegetőzik ha valamit nem úgy csinálsz ahogy neki tetszik...

Jól tetted amit tettél, tanuljon csak meg szépen a saját lábára állni, ha ennyire agresszív, akkor igen, egyedül! Ezt csak magának köszönheti! Én sem tartanám el az ennyire semmirekellő, agresszív testvéremet.

2017. nov. 7. 11:48
 18/38 anonim ***** válasza:
0%
Gáz, amit az öcséd művel, viszont mivel örökölt lakás és nem magadnak vetted, ugyanannyi joga van neki is benne lakni.
2017. nov. 7. 11:58
 19/38 anonim ***** válasza:
91%
lehet ha tesóka is tanult volna, akkor kapott volna ő is egy lakást, nem?
2017. nov. 7. 12:01
 20/38 anonim ***** válasza:
6%

Van autód, házad, nyaralód? Nekem is, és? Aki megdolgozik ezekért munkával az.nem vág ám fel vele.....

Te pont az a fajta vagy, aki elöbb utóbb le fog csúszni, aztán nézni fog mint Laci a moziba.... na mindegy us, ez a Te bajod lesz.

Temához: ha van nyaralód, akkor miért nem költözhet be a tesód oda mondjuk egy 3 hónapos ultimátummal? Könnyebb az utcára dobni?

Szerintem Te roppant rosszindulatú vagy, es visszaelsz azzal, amit Te kaptál... persze, nagy a mellényed, mert megcsinaltad azt amit a fiatalok nagy része megcsinál.... nincs ebben semmi extra, hogy van nyelvvizsgad meg diplomád.... mondhatni ez ma mar az átlag.

Sőt aki szerint, hogy jól tette? Miért tette jól ,hogy kidobta?

2017. nov. 7. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!