Mit tegyek ha így nem jó? Ti hogyan találtátok meg a
középutat? A lányomat elveszíteni nem akarom!
Figyelt kérdés
A lányomnak , aki 19 éves van egy barátja kb. egy éve de megszakításokkal. A fiú csúnyán átverte többször. A lányom jelenleg érettségire készül de rengeteg időt töltenek együtt, teljesen oda van érte...és úgy látom hogy nincs túl jó hatással rá a fiú. Rengeteget vannak nálunk és általában henyélnek , fekszenek, mibiloznak, cigizgetnek beszélgetnek, semmi kötelesség, semmi segítség vagy aktív hozzáállás a mindennapokhoz...ráadásul az alsó szinten szeretik élni a kis életüket,ahol mi is élünk. Eddig nálunk szabályok voltak, mert van két kisebb gyermek . Este már nem nagyon rohangálhatnak a gyerekek csak ha fontos ..pisi ,inni stb.. ezek itt szokások. Ők rendszeresen kaját csinálnak éjszaka, cigizgetnek, sétálgatnak, odafekszenek mellénk tv t nézni... fürdenek késő este a mi fürdőnkben pedig nekik is van odafenn, zavarják az eddig megszokott esti nyugalmunkat. Egyébként az érettségi miatt meggyőződésem, hogy elég lenne az együttalvást kettő maximum három alkalomra redukalni de azt is megosztva itt is es a sracnal is...talan igy kucsit jobban elmelyulne a tanulasban...
Az, hogy a lányod ennyire nincs tekintettel a családotokra, nem a fiú hibája.Értem én , hogy könnyebb arra fogni, hogy a fiú van rá rossz hatással, de itt a lányodnál vannak komoly nevelésbeli és jellembeli hiányosságok.
2017. nov. 6. 18:49
22/31 anonim válasza:
elején nm kellett volna engedni, hogy heti háromszor ott aludjon. ha leérettségiznek, akkor majd odacuccol?
2017. nov. 6. 18:51
23/31 A kérdező kommentje:
A minta nyilván alakítja az emberek személyiségét, jellemét, viselkedését. Nálunk a minta a barátságos befogadó légkör, már ami a rokonokat, barátokat illeti és a feltétel nélküli szeretet és szerelem, mert a férjemet már 20 ève szívből szeretem... eddig semmi ilyesmi gond nem volt, egészségesen sőt kicsit későn érő volt.. egy barátja volt ezelőtt, bulizás is kimaradt.. mintagyerek volt.. most meg annyira szerelmes, h megbolondult... úgy támad ha akár szóba hozom, mint egyxanyatigris.. ma kértem a hétvégi együttalvás bevezetését és egy hétköznap, h találjunk kompromisszumot... azt mondta akkor ő odaköltözik a srácékhoz mert ott teljesen elfogadott, h a nappaliban alszanak és esznek és fetrengenek egész nap... mi tényleg dolgos csalad vagyunk, a kicsiknek is van kötelességük és a lányomnak is volt/van de olyan szájhúzással csinálja, h jobb ha nem is jön velünk sokszor tevékenykedni, mert siralmas a hozzáállása...ilyen lehet az a bizonyos kamaszkor amit én mosolyogva hallgattam innen-onnan..sztan most jól megkaptam
2017. nov. 6. 19:24
24/31 anonim válasza:
mond neki, hogy költözzön, de akkor anyagilag leveszítek a kezeteket, pár hét után rohan haza.
2017. nov. 6. 19:26
25/31 anonim válasza:
Össze is pakolnék neki, öt bugyi, öt zokni, öt felső, öt nadrág és mehet. Tv, telefon, laptop, tablet meg egyebek amiket kapott, azok maradnak, és mehet is. Eltartani már nem vagytok kötelesek, nagykorú, ha ennyire keménykedik, akkor hajrá!
2017. nov. 6. 19:31
26/31 anonim válasza:
Mondanam neki:" hat akkor lanyom menyj de penzelnek a sracod szulei."
Es majd ha megint megcsalja majd meglatod hogy sirva fog hazajonni es majd sajnalni fogja azt, hogy nem hallgatott rad.
Maskepp remelem hogy fogamzasgatlot hasznal mert az durva lenne ha nem...
2017. nov. 6. 20:43
27/31 anonim válasza:
"Rajtad kívül mindenki veszi a lényeget, te meg rugózol valamin, amit totálisan félreértesz. A fene sem kínlódik veled, gondolj és csinálj amit akarsz, de fogd fel, nem egy-egy szülői csókról van szó!"
Hanem miről? Mégis mit feltételezel te meg a másik besavanyodott kommentelő, ugyan mi az a "szabados viselkedés", amit a kérdező nyilvánvalóan elkövetett "az évek során", hiszen még csak 38 éves?? Eszem megáll, komolyan, mintha valami poros, XIX. századi erkölcsnemesítő leányregényből léptetek volna ki.:D
2017. nov. 6. 20:56
28/31 anonim válasza:
ha megmondod neki, hogy jó költözz, és ezt beadja a fiúnak, úgyis dobja, nem véletlen, hogy nem lógnak ott, gondolom rosszabb a körülmény, kevesebb a cigi, meg a kaja.
ajánlom, hogy próbáld meg, hogy menjen, úgyis hazakullog.
2017. nov. 7. 08:12
29/31 anonim válasza:
Te hazad, te szabalyaid, leültetni öket es elmondani h ez benneteket zavar es innentol uj szabalyok, het közben atjöhet a srac napi 1-2 orara, többi idö menjen csak az erettsegire valo felkeszulesre, hetvegen lehet együtt aludni, de zuhanyzas es henyeles a felsö szinten, cigizest meg csökkentsek le, ennyi.
2017. nov. 7. 14:05
30/31 anonim válasza:
Ha meg elköltözik, akkor hajrá, de hagyd nyitva a kiskaput hogy haza bmikor jöhet. Ha elbukja az erettsegit es mennie kell dolgozni, majd a sajat karan megtanulja. El fog ott fogyni hamar a penz es hazakullog, de nehogy mar ö diktaljon. Családon belül volt ilyen eset, 16evesen a pasijahoz koltozott, 17evesen könyörgött az anyjanak h hadd jöhessen haza, engedtek. Most 27eves, remek a kapcsolatuk, igaz, nem 18evesen erettsegizett, de mostanra mar egyetem elkezdesen gondolkozik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!