Mit tegyek ha így nem jó? Ti hogyan találtátok meg a középutat? A lányomat elveszíteni nem akarom!
10-es. Hogyne érettségiznének 19 évesen? A legtöbb gyerek évvesztes és létezik 5 éves gimi (nyelvi előkészítős, v. kéttannyelvű).
Egyébként nálunk is gond volt anno, pont érettségi előtt másfél évvel lett szerelmes a lányunk. Bárcsak ilyen szülők lettek volna a fiúnál, mint a kérdező. Nálam is vannak szabályok, a fiú szüleinél nem voltak. Horror volt, azt értem el, hogy inkább ott voltak a gyerekek. Az elején bántott, de akkor is mindennek van határa. Ott nem volt. Hál istennek legalább a tanulással nem volt gond, a lányom és a barátja is idéntől már egyetemisták gyönyörű eredménnyel érettségiztek. Lassan kezd rendeződni a viszony is, de az elején azt hittem a hajam kitépem!
10-es vagyok.
Én is évvesztes vagyok, de betöltött 19 évvel már rég túl voltam az érettségin.
Ha a lány azért 19 évesen érettségizik, mert mondjuk megbukott, akkor vannak más problémák is ebben a kis családban...
Hát korán kezdted, az biztos. Talán ezért csúszott ennyire félre a gyereknevelés.
A lányod vagy sérült agyilag, és komolyan nem látja, hogy mit csinálnak rosszul, vagy pedig egyáltalán nem tisztel és magasról tojik rátok, a pasija kedvéért pedig bármit megtesz. Nem mintha ez túl sok észre utalna.
Már bocsi, de ha többszöri megcsalás után még visszafogadta a srácot, és még ő füröszti tejben-vajban (az más, hogy a ti házatokban, a ti pénzetekből), akkor valami nagyon nincs rendben nála... egy 19 évesnek ennél már illene értelmesebben viselkedni, bármilyen elvakultan szerelmes is.
Én eleve a házamba nem engednék be egy ilyen fiút, aki ezt megcsinálta a lányommal. Nyilván nem szólhatnék bele, ha a gyerekem vissza akar menni hozzá, de én nem fogadnám el. Könyörgöm, összetörte a lányotok szívét, félrekúrt fűvel-fával, amíg a ti szegény kislányotok otthon bőgött, ti meg etetitek meg fürösztitek meg egy ágyba fekszetek vele tv-zni? Hát normálisak vagytok?
Mi lesz a következő, hogy majd ti költöztök fel az emeletre, hogy a fiatalok kényelmesen, nyugodtan tudjanak éjszaka zabálni meg cigizni? Esetleg vesztek a fiúnak egy külön plazmatévét?
Náluk otthon nincs... aha... szóval putriból jött... nem is gyanús, hogy visszakönyörögte magát a lányotokhoz, és állandóan ott lóg, eszi a kajátokat, elfürdi a vizet, nézi a tévét...
Nem gyanús, egy picit sem, hogy a kényelem miatt meg az ingyen cuccok miatt jár oda, és nem a pici lányodért?
Gondolkodjatok már, könyörgöm. És legyetek már határozottabbak, ez már szánalmas, hogy közel 40 éves, felnőtt embereket a SAJÁT házukban elnyomnak...
Viccnek is rossz...
19 évesen már nem érettségiznek az emberek.
Már elnézést, de ezt nem tudom nem magamra venni. 19 vagyok, és már a 20-at is betöltöm majd, amikor érettségizni fogok, (hozzáteszem, nyelvekből már megvan az emelt érettségim) és nem azért, mert buktam, hányingerem van ettől az általánosítástól. Évvesztes vagyok, maradtam egy évet még az oviban, és öt osztályos gimibe jelentkeztem. Miért az életkora határozza meg valakinek azt, hogy mit tud vagy mit ért el addig az életben?
Elnézést kérdező, de ezen felhúztam magam. Mindenképp fektess le szabályokat, főleg, ha érettségi évében van a lányod, gondolom, neki is vannak továbbtanulási tervei, amiket szeretne megvalósítani.
Egyébként általában én is együtt töltöm a hétköznap estéket a párommal, mert távkapcsolatban élünk és a közelünkben kezdett el dolgozni. Ugyanúgy készülök, ahogy eddig, a szerelem soha nem fogja befolyásolni azt, amit el szeretnék érni az életben, és ezért tanulni kell.
A péntek estéket meg a hétvégét együtt tölthetnék, de a cuppogásból egyikük sem fog megélni.
Nálatok Kérdező, alapban probléma van a szülői viselkedésmintával és ez megy a tekintély rovására.
Most vagy 38 éves, biztos, hogy az évek során te is szabadosan viselkedtél a gyerek előtt és erre szocializálódott.
Ezért nem tudtál rászólni az első alkalommal, hogy ne smároljanak cuppogva az ágyatokban és a jelenlétetekben, mert nyilván ő is ezt látta tőletek egész életében.
Nekem - és állítom, hogy itt mindenkinek - ilyen eszébe nem jutna, hogy a pasijával bemásszon a szülők közé csókolózni.
Ti valamit kegyetlenül elcsesztetek és ezt már csak nagyon durván és hatalmi szóval tudjátok elrendezni, pedig mennyivel egyszerűbb lett volna betartani és ezáltal betartatni bizonyos emberi normákat!
Szedd össze magad!
"Most vagy 38 éves, biztos, hogy az évek során te is szabadosan viselkedtél a gyerek előtt és erre szocializálódott. "
LOL. Szerintem pókhálóztasd ki magad, már nagyon rád fér.
Te mit szívtál 17-es? Vagy te is a gyerekeid előtt csinálod?
Én 25 éves vagyok, de az előzővel értek egyet. Csak az a "gyerek" mer így viselkedni a szüleivel, aki ezt látta otthon. És a jó ízlésnek köze nincs a pókhálóhoz.
"Én 25 éves vagyok, de az előzővel értek egyet. Csak az a "gyerek" mer így viselkedni a szüleivel, aki ezt látta otthon."
No persze. Nyilván ezért vannak teljesen normális, konszolidált családból származó drogosok is, mert ezt látták otthon, ugye? Amúgy mióta "szabados" viselkedés az, ha egy házaspár a saját otthonában megcsókolja egymást?:D
Rajtad kívül mindenki veszi a lényeget, te meg rugózol valamin, amit totálisan félreértesz. A fene sem kínlódik veled, gondolj és csinálj amit akarsz, de fogd fel, nem egy-egy szülői csókról van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!