Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik soha nem dicsérik a...

Akik soha nem dicsérik a gyermeküket, ők miért?

Figyelt kérdés

Vannak szülők, akik soha nem dicsérik, nem mondanak biztató szavakat a gyerekeiknek.

Ezekben a szülőkben mi játszódhat le? Mit érezhetnek?

2017. nov. 6. 10:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem dicsértek meg sosem, mindig csak a hibáimat emelték is, és azt mire nem vagyok képes. Ellenben a testvéreimet (mind fiú) azért is, ha csak nem dobálták szét a koszos zoknijukat a fürdőben..
2017. nov. 6. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem se dicsertek meg soha, de tesomat sem.Nekem is hiányzott,főleg,h. anyám mindig másokkal példálózgatott (pl. szomszéd lány.)Apámnál kevésbé zavart, mert neki soha senki nem elég jó, nála ez az alap.Nekem mindig az volt az érzésem ezzel kapcsolatban,h. kínosan ügyelnek arra, nehogy túl sok legyen az önbizalmam. Nem is lett.
2017. nov. 6. 13:02
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Engem sohasem dicsértek. Ellenben lelkileg gyötörtek, hangoztatták, hogy mik a hibáim, miért nem tudnak szeretni. Ha valamiben siker övezett, azt természetesnek vették, de dicséret nem járt érte.

Nálam amiatt alakult ki ez, mivel a mai napig a testvérem a kis kedvenc, állandóan hozzá hasonlítanak jelenleg is, nem lehet nekik megfelelni, mindenért (az életükben adódó gondokért) engem tesznek felelőssé.

2017. nov. 6. 13:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Engem sem dicsértek meg sosem, mindig csak a hibáimat emelték is, és azt mire nem vagyok képes. Ellenben a testvéreimet (mind fiú) azért is, ha csak nem dobálták szét a koszos zoknijukat a fürdőben." Nálunk hasonló, bár engem anyám valamennyire próbált motiválni és dicsérni, szóval én nem panaszkodhatok anyára. De öcsém mindig kivételezett volt.

Apám soha nem dicsért, borzasztóan nyomasztó légkört teremtett mindig, nagyon szar gyerekkora volt ezért is, az apja alkesz volt stb. Próbálta a saját nyomorát átragasztani rám, ledózerolni, ha ötöst kaptam, akkor "a tanár biztosan elnézte", "puskáztál mi".

A haverja alkalmazta a saját lányát a cégénél, ebből mit szűrt le: az a lány nem olyan balfsz mint te (én). Minden ürügyet megragadott, hogy lealázzon. Gyerekként csináltam neki karácsonyi ajándékot: senkinek nem kell ilyen szarság.

Én tényleg nem értem az ilyen embereket. Miért akart gyereket, ha ellenségként kezeli?

2017. nov. 6. 15:20
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Talán azért, mert nem várták olyan nagy boldogsággal a babát, mint kellett volna.
2017. nov. 6. 15:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
11-es, amúgy ja, nálunk is ez volt. Az öcsémnek a böffenése is csodás, mert ő a fiú. Én többet dolgoztam otthon, jobban tanultam, tisztelettudóbb is voltam, aztán mégis ő kapott több dicséretet, én meg több oltást, ordítást, verést.
2017. nov. 6. 15:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Az aratják le amit elvetettek e-mellet kell kitartani olyan leckében részesítettem őket hogy mind a kettő öngyilkos lett
2017. nov. 7. 04:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Anyum engem sem igazán dicsért meg. Bármilyen jó eredményt értem el, úgy gondolta, hogy az az alap. Szót fogadni, jó jegyeket kapni, segíteni a ház körül neki mind alap. (Bezzeg, ha valami nem volt jó azt rögtön szóvá tette.) Nálunk is ment az összehasonlítgatás, mindig volt valaki, aki szebb, jobb, okosabb és én miért nem vagyok olyan. Ha készítettem neki valamit kiskoromban és nem találta szépnek simán megmondta és kidobta. (Persze elhiszem, hogy egy 5 éves kézzel készített hülyesége nem olyan szép, hogy szívesen látná a nappaliban, de én akkor is szeretettel készítettem neki. Legalább egy dobozban megtarthatta volna.) Poén, hogy mikor én mondtam meg a húgom rajzára, hogy szr kimosta szappannal a számat és követelte, hogy kérjek tőle bocsánatot, mert ilyet nem mondunk más munkájára. (Nem is tudom kitől láthattam ezt a viselkedést...) Úgy éreztem tesómat sokkal jobban értékeli, dicséri, büszke rá. (Pedig nem volt olyan jó tanuló, mint én.) Ha nem volt kedve elvégezni a házimunkát alap volt, hogy én megcsináljam helyette a részét. Egyszerűen minden pozitív dolgot alapnak vett nálam. Már felnőtt vagyok, művész sulit végeztem és pont pár éve mondta, hogy tiszta gáz, hogy a gyereke művész és még egy rajzot se készített neki, amit kitehetne. (Vajon miért..?)
2017. nov. 7. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!