Ha a szülők közös felügyelettel nevelik a gyermeküket, akkor a bíróság szabhat valami határt, hogy a közös költségeknek mennyi a felső határa?
Milyen közös költségek? Nálunk úgy van, hogy nincs gyt. Hivatalosan 2 hetet itt van, 2 hetet az apjánál, de valójában főleg nálam alszik az állandóság miatt. Ételt, rezsit kb ugyanannyit fogyaszt így is szerintem.
Ovit felváltva fizetjük, nyáron 1-1 tábort.
Ruhát is veszünk mindketten.
Ha valami nagyobb kiadás van, pl lesz majd szeptemberben iskolakezdés, arról megmutatom neki a blokkot. De ez ritkán van, pénzt nem ad nekem az exem. Vettem neki nyári cipőt 15ért (2 db), annak is ideadta mondjuk a felét. Ő vett neki biciklit, annak a felét én fizettem. De ennyi volt köztünk a pénzmozgás az elmúlt 2 évben.
Náluk nem úgy van, hogy 2 hetet itt, 2 hetet ott, mert messze lakunk egymástól és nem tudna tőlünk bejárni az iskolába. Az anyjánál és annak a férjénél lakik, péntek estétől vasárnap délutánig van nálunk, szünetekben természetesen többet. 12 éves. A vásárlásokat minden kérés ellenére mindig az anyja intézi, majd utána hozza számlát és kéri a felét mindennek, még a fiúra jutó rezsinek is. Amit mi költünk rá az felezve levonásra kerül az általunk kifizetendő összegből. Ha mi veszünk valamit, akkor az rövid úton a kukában végzi, pedig mi sem vacakokat veszünk neki.
Elég furcsa ez az egész, de amíg nem lettem terhes a lányokkal addig még egész jól megoldottuk így, akkor havi 50-60000Ft-ot fizettünk, azóta viszont elszabadult a pokol. A lányok születése alkalmából vígasztalásul vett neki egy Playstationt és ez azóta is így folytatódik. Az utóbbi fél évben például vett neki számítógépet, 2 biciklit, telefont, mp4-et, és olyan mennyiségű ruhát és cipőt, amit szerintem 5 gyerek sem tudna elnyúzni. Ha egy átlagot nézek, akkor havi 100000Ft-ot fizet a párom a 150000Ft-os fizetéséből. A fiúval már beszéltünk, és kiderült, hogy a holmik nagy része kicsomagolás nélkül várja a sorát, mert nincs is rá szüksége. Az ex szerint viszont minden kell és ha mi nem így látjuk, akkor a párom "lesheti, hogy mikor látja megint a fiát, majd talán évente egyszer". Értem én, hogy a férje nagyon jól keres és nekik ez nem pénz, de nekünk igen és nem tartom jónak ezt a módszert.
Menjetek bíróságra. Kérjétek a gyerekelhelyezést és a láthatás szabályozását. A lathatást nem korlátozhatja semmilyen indokkal még akkor sem ha nem fizetne.
Egyik gyereket sem lehet a másik kárára tartani. Ha három gyereke van a férjednek akkor a fizetése 50% oszlik el 3 gyerekre, így 16-17%-nál nem kérhet többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!