Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Természetes az, ha valaki nem...

Természetes az, ha valaki nem szeretne gyereket?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon fiatal vagyok még hozzá, ezért a koromat le se írom, mert ezen lenne hangsúly, amit nem szeretnék. Tisztában vagyok vele, hogy még addigra sok minden változik, csak úgy, mint a véleményem. De most tényleg nem ez a lényeg. Szóval természetes ha a jövőben nem szeretnék gyereket? Olyan sokféle ok van a saját fejemben, amiért nem akarok, de ezt nem szeretném részletezni. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Másik két dolog ami bánt evvel kapcsolatban a barátom és a szüleim. Kapcsolatunk elején mindig tervezgettük a barátommal, hogy szép nagy családunk lesz. De ez nagyon az elején volt. Azóta eléggé megváltozott a véleményem mindenről. Ő viszont szeretne gyereket. Én elmondtam neki sokszor, hogy nem szeretnék és el is mondtam, hogy miért. És mondtam neki, hogyha neki ez a nagy álma nem szeretnék az útjába állni,de ezt mással kéne megvalósítania. Sokszor mondtam neki, azt mondta, nem baj, ha nem szeretnék nem lesz. De érzem rajta a csalódottságot. Szüleim nem tudják, de szerintem ők is csalódottak lennének. A kedvükért megéri bevállalnom? Igen, erről szól az egész kérdés, hogy nem szeretnék, de ha lenne, nyilván a legnagyobb szeretettel, oda figyeléssel és gondoskodással nevelném fel.
2017. nov. 2. 20:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
34%
Természetesnek nem természetes, mert a természet rendje a szaporodás. Ettől függetlenül te azt csinálsz, amit akarsz.
2017. nov. 3. 00:21
 22/33 anonim ***** válasza:
65%

Lol a szülőség öröme, aztán jönnek a kérdések

miért nem akar elköltözni a fiam/lányom harminc évesen?

a két gyerekem utálja egymást mit tegyek?

elhagyott a férjem terhesség alatt/szülésközben mit tegyek?

hát nem ugyanolyan a szex, prostizik, de azért megérte

nem akar gyerektartást fizetni mit tegyek?

nincsen pénzünk iskolai programokra mit tegyek?

stb.

Tukmálják rád a saját nyomorukat. Amúgy embert kreálni egy csodálatos dolog és maga a hatalom, viszont akik az ilyen gyökér érvekkel jönnek, hogy jáj életed legszebb időszaka lesz, megéri a szopás, stb. azok kb. a vakvilágba vállaltak gyereket, és csak a saját nyomorukat fogják rá átragasztani (évezredes tapasztalat). Szerintem nagyon is kevés azon emberek száma, akik gyereket nevelhetnének.

2017. nov. 3. 02:48
 23/33 anonim ***** válasza:
43%
A fogamzásgátlás nem természetes, hiszen ember alkotta dolog. A természetes az, hogy ha szex van, gyerek is van.
2017. nov. 3. 07:31
 24/33 anonim ***** válasza:
49%
Nem természetes.Bár én nagy családban nőttem fel és nekem is három gyerkőc van/18,11év és egy 5 hónapos/.A környezetemben van olyan aki nem akar már 38 éves szerintem neki nem is lesz.Szerintem nem természetes, de mindenkinek szíve-joga eldönteni akar e. Fura dolog ez....akinek nem lehet bármit megadna érte, akinek lehetne meg nem akar vagy eldobja.
2017. nov. 3. 08:01
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ezt most komolyan kérdezted, hogy a szüleid kedvéért szüljél-e gyereket? Egy gyerek az egy másik ember, nem tudom ez így tiszta-e. Felelős vagy érte és fel kell nevelned, nem egy szakkör, amire beiratkozol, hogy otthon apu-anyu ne legyen pipa.

Az a baj, hogy biztos vagyok benne, hogy sok nő van aki a megfelelés kedvéért szült, mert elvárják tőle. Borzasztó felelőtlen és gyerekes dolognak tartom.

2017. nov. 3. 08:14
 26/33 anonim ***** válasza:
86%

Kedves 16-os válaszoló! Azt gondolom, hogy a véleményemet írtam le. Jogom van hozzá, vállalom, még akkor is, hogy tudtam, alighogy elküldöm, 0%-ot fog érni itt.:) Nem is szándékoztam választ írni, de a következő mondatodra azért reagálnék:

"Kényelem b_szod...hogy az ilyen álszent dumásoknak is a szüleik tolnak a seggük alá az is biztos és el sem tudják képzelni a valóságot."

A Te valóságod a tiéd és gőzöd sincs az enyémről. Nekem már nem élnek a szüleim, semmit se toltak a seggem alá. Egy szobában kezdtük az életünket, ma családi házban élünk és a magunk erejéből értük el a férjemmel. Van még hitel is, igen, de hamarosan letelik, akkor még könnyebb lesz. Attól, hogy valaki másként látja a világot, még nem biztos, hogy álszent és elkényeztetett. Attól, hogy szívesen vállaltam a gyerekeimet és örömöt jelentenek nekem, még nem vagyok egoista. Csak más mint Te.

2017. nov. 3. 09:54
 27/33 anonim ***** válasza:
79%
Én sem akarok, kapom is érte az ívet. Kezdem letojni.
2017. nov. 3. 09:55
 28/33 anonim ***** válasza:
89%
Kedves 17-es válaszoló, az unalmas és üres élet, amit írtam, nem a gyereknevelés részre vonatkozott, hanem az előtte lévő mondatra, ha pontosabban olvasol. Természetesen nem azért vállaltunk gyereket, mert unatkoztunk.:)
2017. nov. 3. 09:58
 29/33 anonim ***** válasza:
77%
igen sok no v an igy.
2017. nov. 3. 10:10
 30/33 anonim ***** válasza:
11%

Fura dolog ez....akinek nem lehet bármit megadna érte, akinek lehetne meg nem akar vagy eldobja.

Ez tökéletes zárómondat lenne.

2017. nov. 3. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!