Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Természetes az, ha valaki nem...

Természetes az, ha valaki nem szeretne gyereket?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon fiatal vagyok még hozzá, ezért a koromat le se írom, mert ezen lenne hangsúly, amit nem szeretnék. Tisztában vagyok vele, hogy még addigra sok minden változik, csak úgy, mint a véleményem. De most tényleg nem ez a lényeg. Szóval természetes ha a jövőben nem szeretnék gyereket? Olyan sokféle ok van a saját fejemben, amiért nem akarok, de ezt nem szeretném részletezni. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Másik két dolog ami bánt evvel kapcsolatban a barátom és a szüleim. Kapcsolatunk elején mindig tervezgettük a barátommal, hogy szép nagy családunk lesz. De ez nagyon az elején volt. Azóta eléggé megváltozott a véleményem mindenről. Ő viszont szeretne gyereket. Én elmondtam neki sokszor, hogy nem szeretnék és el is mondtam, hogy miért. És mondtam neki, hogyha neki ez a nagy álma nem szeretnék az útjába állni,de ezt mással kéne megvalósítania. Sokszor mondtam neki, azt mondta, nem baj, ha nem szeretnék nem lesz. De érzem rajta a csalódottságot. Szüleim nem tudják, de szerintem ők is csalódottak lennének. A kedvükért megéri bevállalnom? Igen, erről szól az egész kérdés, hogy nem szeretnék, de ha lenne, nyilván a legnagyobb szeretettel, oda figyeléssel és gondoskodással nevelném fel.
2017. nov. 2. 20:32
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%
Nem természetes, de az sokkal rosszabb, ha úgy szülnél, hogy nem akartad. Tönkretennéd a gyerek életét, a sajátodról nem is beszélve. Csak azért tényleg ne szülj, mert "társadalmi elvárás", ha nincs meg benned a vágy, hogy anya legyél, akkor nem kell erőltetni.
2017. nov. 2. 21:24
 12/33 anonim ***** válasza:
27%

"Feltételezem a középkorban nem volt kérdés, hogy valaki akar e gyereket vagy sem, szült ha tudott haláláig. "

Rosszul feltételezed.:-) Indokot pedig mindig lehet találni, az emberiség egész történelme tele van borzalmakkal. Meg sok minden mással is, attól függően, hogy valaki félig üresnek vagy félig telinek látja azt a bizonyos poharat.:-)

2017. nov. 2. 21:38
 13/33 anonim ***** válasza:
45%

Nem feltételezem rosszul, te vagy tudatlan.

Ha egyéb nem is, de a vallás tiltotta a csupán örömszerzésből létrejövő szexet, a teherbeesés elleni védekezést, a terhesség még gondolatban való megszakítását is. És ezzel a történelemórának vége részemről.

De javasolnám, hogy ne győzködjük egymást, mert akármilyen frappánsnak tartod is, ez komolyabb dolog, mint a Móricka esete a pohárral.

Egyébként felőlem mindenki annyit szül amennyit akar, az ő élete, az ő gondja, az enyém meg az enyém.

2017. nov. 2. 21:49
 14/33 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező!

Az, hogy nem szeretnél gyermeket, a fiatal korod miatt természetes. Ez változni fog az idővel, mivel minden kitolódik, beleértve a gyerekvállalást is, lehet hogy 40 éves korodra érzed úgy, hogy eljött az idő. És bár volt néhány érdekes hozzászólás a 3. világháborúról és egyéb filozofikus magasságokról, a lényeget az a hozzászóló írta le, aki nem akar gyereket, mert csak egy nyűg. A kulcsszó a KÉNYELEM. Az én-kultusz. Ma a fiatalok jelentős része remekül elvan a mamahotelban, más része meg, mégha külön is él, inkább szórakozna, utazgatna, bulizgatna...kell a fenének a gyereksírás. Viszont ez az életforma egy idő után üres lesz ám. 1 év, 5 év, 10 év után. Unalmas lesz. Tudod, a gyerekesek ritkán unatkoznak, mindig van program és minden érdekesebb, ha a gyereked szemével nézed. Mindig tanulok, fejlesztem magam, hogy tudjak segíteni pl. a gyerekeimnek a tanulásban, ezért ez sem nyűg, több leszek általa.

Tényleg van, akinek egyszerűen nem való a gyereknevelés. És olyan is van, aki annyira jelentős az élet más területein (mondjuk rákkutató tudós), hogy nem fér bele a család a mindennapjaiba. De ez csak egy nagyon pici hányad, a többség alkalmas lenne rá, de a kényelem miatt nem vállal gyereket. Hidd el nekem, mert én viszont Veled ellentétben nem vagyok már fiatal és láttam már sok ilyen kapcsolatot, szinte kivétel nélkül mindannyian megbánták, hogy nincs gyerekük.Mert ez a természetes, akkor is, ha néha bolond a világ körülöttünk, de akkor is szép és gyerekkel teljes.

2017. nov. 2. 22:23
 15/33 anonim ***** válasza:
91%

Teknikailag nem természetes, ahogy az iphone, az internet, a ruhák, a hamburger vagy úgy kb semmi sem az életünkben. De teljesen oké ha így gondolod. Fogsz kapni hideget meleget, leszel önző dög, buta liba akinek értelmetlen az élete, értéktelen kiszáradt méh, mert a gyerek a nő egyedüli értelme, anélkül ember se vagy egyesek szemében, de szerencsére manapság egyre többen vállalják fel. Viszont CSAK magadnak szülj, ne anyádnak, ne a párodnak, ne a világnak ,akkor szülj ha te úgy érzed ezt akarod, máskülönben lehet meg fogod bánni.

Szerintem ne erőltessük senkire, ha valaki úgy érzi hogy nem neki való ne lökjük bele. Én is tudom magamról hogy egyszerűen nincs bennem türelem egy gyerekhez, mindenféle hisztitől maximumra megy bennem a pumpa, simán el tudom képzelni hogy annyira elveszítem az önuralmam hogy ártok neki ezért egyenlőre biztos hogy nem vállalnék gyereket, párom szeretne szóval megegyeztünk hogy ha majd olyan helyzetben leszünk visszatérünk rá, lehet addigra nekem is beüt a jujbabáznom kell. Vagy ha nem majd elárvult kiskutyákat nevelünk :D

2017. nov. 2. 22:48
 16/33 anonim ***** válasza:
61%

" De ez csak egy nagyon pici hányad, a többség alkalmas lenne rá, de a kényelem miatt nem vállal gyereket. "

Rendben, cseréljünk, gyere a 28 m2 lakásunkba, ahol most kéne felújítani a padlót, mert mindent lehall az alsó szomszéd és alsó hangon több mint félmilla lesz a dolog, szülj gyereket és etesd szeretettel, aztán tanítsad meg repülni, vagy lebegni a padló felett. Old meg, ketten egy légtérben plusz ordító csecsemő.

Kényelem b_szod...hogy az ilyen álszent dumásoknak is a szüleik tolnak a seggük alá az is biztos és el sem tudják képzelni a valóságot.

2017. nov. 2. 23:02
 17/33 anonim ***** válasza:
66%

14-es, konkrétan kimondtad azt, amit mindig gondoltam: hogy a többség azért szül gyereket, mert "uncsizik".

Mellesleg mi nagyobb egoizmus annál, hogy "igen, akkora arc vagyok, hogy legyártok magamból még párat".

2017. nov. 2. 23:13
 18/33 anonim ***** válasza:
55%

"Nem feltételezem rosszul, te vagy tudatlan.

Ha egyéb nem is, de a vallás tiltotta a csupán örömszerzésből létrejövő szexet, a teherbeesés elleni védekezést, a terhesség még gondolatban való megszakítását is. És ezzel a történelemórának vége részemről. "

Csillagom, ha nem lennél ennyire korlátolt, ahogy a hozzászólásodból kitűnik, akkor tudnád, hogy a gyerekszülés elkerülésének nem a fogamzásgátlás az egyetlen módja.:-) A középkor egyben a (női és férfi) szerzetesrendek virágkora is volt, sokféle ember megtalálta bennük a boldogságát, többek között azok is, akik valamilyen okból nem óhajtottak gyermeket. Nincs új a nap alatt.:D

2017. nov. 2. 23:31
 19/33 anonim ***** válasza:
46%

"14-es, konkrétan kimondtad azt, amit mindig gondoltam: hogy a többség azért szül gyereket, mert "uncsizik". "

Elég buta vagy.

2017. nov. 2. 23:32
 20/33 anonim ***** válasza:
59%
"Viszont ez az életforma egy idő után üres lesz ám. 1 év, 5 év, 10 év után. Unalmas lesz."
2017. nov. 2. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!