Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy nő ha 50 felett szül,...

Egy nő ha 50 felett szül, milyen gyermekkora lehet a gyerekének?

Figyelt kérdés
2017. nov. 1. 12:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
56%
Pont ma agyaltam hasonlón. Áltsulis osztálytársam két hete szült, egy másik meg tegnap lett nagymama...
2017. nov. 1. 14:38
 22/37 anonim ***** válasza:
79%

Exem öccse pl. nagyon szigorúan van fogva, sehová nem mehet, hatalmas a szakadék közöttük, anyjának nincsen hozzá türelme, kiabál vele, ha fáradt, nem járnak sehová, mert hétvégén pihen.

Barátnőm anyja ellenben jófej volt, kedves, bár néha ők is vitáztak, de nem sokat.

2017. nov. 1. 17:37
 23/37 anonim ***** válasza:
45%
Hát nem túl egészséges, de legalább a pelenkán megosztozhatnak..:(((
2017. nov. 1. 19:21
 24/37 anonim ***** válasza:
39%

Nem a legideálisabb, persze a felgyorsult világunkban a szülés is kitolódik az egzisztenciateremtés és a karrier miatt.

Egy 45-50 éves nőnek kevesebb a türelme egy kisebb gyerekhez és ott a hatalmas kockázat hogy beteg kisbaba születik az anya kora miatt. Van egy szomszédom, Húszonévesen évesen szülte a két nagyobb gyerekét akik ma már 40-44 évesek. 40 évesen becsúszott a harmadik baba aki down kórosan született. A szomszédasszony kb. 65 éves a srác aki magatehetetlen és egy 5 éves színtjén van 25. Az utóbbi 25 év nagyon megtörte az asszonyt mindenkivel ellenszenves és láthatóan depressziós az ápolás nehézségei miatt. Ha nem lenne ez a harmadik gyerekük teljesen kiegyensúlyozott életük lehetne a felnőtt gyerekeik mellett, mert tehetősek.

Ha gondolod írhatsz nekem is.

2017. nov. 1. 20:51
 25/37 anonim ***** válasza:
63%

Hozhatnánk példákat pro és kontra, nem lesz egyetértés, mert mindenkinek mások a tapasztalatai. Szerintem ezt egyénileg kell mérlegelni, mert minden ember más, minden eset más, egy jó orvos meg sokat tud segíteni, akármi is a döntés.

Nem hiszem, hogy a volt osztálytársnőmet el kellett volna vetetnie az anyjának, csak mert későn jött a két nagyobb tesó mellé, ráadásul az orvostudomány bár nem tökéletes, azért egyre tökéletesebb, egyre több betegségre van gyógymód vagy hatékony kezelési mód, egyre több és pontosabb szűrési lehetőségek vannak.

Anyai nagyanyám fiatalon is türelmetlen volt, fiatalon szült, és anyámban rengeteg sérelem felgyülemlett emiatt a gyerekkorából. Maradjunk a családomnál, anyám egy idő után, 30 fölött, valamivel öcsém születése után tervezte a művi meddővé tételt, az orvos nem ajánlotta neki, mert még fiatal és ha meggondolják apámmal magukat, lehet még gyereke 30 fölött is. Nem gondolták meg magukat, tesóm után nem is lett több gyerek, most már nem is lehetne, a klimaxnak ezen a részén már túl van, minden esetre a beavatkozást nem végezték el, mert az orvosa úgy ítélte meg, hogy 30-as nőként 2 gyerek után még nyugodtan szülhetett volna, ha úgy alakul.

2017. nov. 1. 21:09
 26/37 Keresztes Bence ***** válasza:
0%
Nekem írhatsz
2017. nov. 1. 21:48
 27/37 anonim ***** válasza:
62%
Előrebocsátom, hogy nem tartom jó ötletnek az 50 fölött szülést (bár a 48 még belefér, annyi volt már a családunkban, és mindenki fitt, dolgos ember volt nyolcvanévesen is, de az 50 valahogy lélektani határ a szülővé váláshoz). De eléggé ledöbbent ez a "ne, mert csúfolni fogják" érv. Ha nekem bármiben csúfolták volna a szüleimet az osztálytársaim, nem a szüleimet szégyelltem volna, hanem az osztálytársaimat. Így is lehet nevelni valakit.
2017. nov. 1. 21:50
 28/37 anonim ***** válasza:
87%
Ha jól tartja magát, nem fogják cseszegetni a gyereket az oviban,hogy "jött érted a nagyanyád". Na meg ha rugalmas,fiatalos, és önállóságra szoktatja, akkor lehet jó szülő.
2017. nov. 1. 22:25
 29/37 anonim válasza:
65%
Lehet jó gyerekkora a gyereknek, ez csak a szülőktől függ! Addigra már érettebb és bölcsebb az ember, csak a türelem kell! Engem hülyének néznek 46 évesen gyereket szeretnék, de nem adom fel, és ha te is akarsz, te se ad fel!
2017. nov. 2. 13:38
 30/37 anonim ***** válasza:
81%

46 évesen nem vagy idős,....gondolom az 55 körüliekre értik inkább:)..utolsó, én sok sikert kívánok /jómagam is 43 vagyok és kéne még egy../...

De amúgy az örökbefogadás is lehet szuper, végső soron, ..most csak hangosan gondolkodom.:) Pláne annak a gyermeknek aki intézetből kerülne szerető kezekbe.

2017. nov. 2. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!