Hogyan titkoljam el otthon, hogy havi 150. 000 forintot keresek?
Nem teljesen legális (nem adózok), de nem prosti vagyok vagy ilyesmi.
Kártyára jön, nem veszik észre.
De szeretnék venni ezt-azt, de tesómat nem tudom átverni, tudja mennyibe kerülnek a dolgaim.
Ha évente 270 ropit kéne adóznia, és nem teszi, azt észre fogják venni, de nem a szülők, hanem a NAV.
De kedves kérdező, ha tisztán keresel 150 ropit, és otthonra nem akarsz adni belőle, akkor miért is laksz még otthon? Ennyiből már találsz albérletet.
Vagy ekkora mocsok sz**házi vagy, hogy a nyakukon élsz, eltartatod magad, ingyen zabálsz, netezel stb, megvetetsz magadnak mindent, sőt talán zsebpénzt is kérsz, és mellette dugdosod magadnak az illegális lóvédat?
20-21.
Ha üzletszerűen csinálja, nincs 600e-s határ, akkor azonnal adóköteles. Pár éve hozták ezt a szabályt. Tehát ha vki bizonyíthatóan pl. Aliexpresses dolgokat ad el úgy, hogy olcsóbban megrendeli, drágábban adja, akkor évi 600e alatt is büntethető, ha nem adózik utána. Az más kérdés, hogy az adóhatóság valszeg nem ezekkel az ebayező 15 éves kislányokkal van elsősorban elfoglalva, csak ha vki sunyi módon bemártja.
lépj már túl ezen hogy üzletszerű, nem az
nem ad számlát, nem adózik, senki meg nem fogja
rugózol ezen a marhaságon, mi vagy te? egy meg nem értett könyvelő?
a saját adóddal foglalkozz ne a máséval
#25:
Jól van öcsi, majd küldünk neked virágot a sittre. :D
Huu, köszönöm a válaszokat.
Szósincs ilyenről, hogy viszont eladnék dolgokat drágábban. Külföldről jön a pénz Pay Palan. Tudom, hogy be kellene vallamon az SZJA-ban, mint egyéb jövedelem. De mivel tanuló vagyok, nem kell adóbevallást csinálnom, biztosítva is vagyok.
Tudom, hogy adóköteles, ha ÜZLETSZERŰEN végzed. Volt egy előadás is, hogy egy faszi íjakat adott el a jófogáson drágábban. Hirdette magát, úgy találtak rá, valamint a vevők is bepanaszolták. Ez már üzletszerű tevékenység volt. Nem hiszem, hogy a gyakori alapján nyomoznának le, főleg, hogy még pénzt sem kaptam eddig.
Rajta vagyok a költözésen, pont ezért. Múltkor nyertem 20 ezret Tippmixen és egyből levették, miközben magamra nem is költök soha.
Vennék pár új dolgot, meg velük el is hitethetnem, hogy ócska kínai, de a testvéremet nem. Ráadásul kollégista sem vagyok, hogy nem hoznám haza. Ha meg megneszelnék, el is búcsúzhatnék az egésztől.
Pénzt még nem kaptál, csak havi 150-ről álmodozol, mert voltál egy előadáson, ahol azt mondták, ha pp-ra jön a pénz, nem kapnak el adócsalásért. Ez addig igaz, amíg a pénz a pp számlán ül - abból viszont albérletet nem lehet fizetni. Ha átrakod a számládra, idővel ki fogják szúrni.
Ez valami klikkelgetős kamu meló?
Folyt:
1: Az USA jogszabály a FATCA, ami 2010-ben lépett életbe, 2014. július 16-án lépett életbe, azóta minden bankszámlanyitásnál/módosításnál itthon is nyilatkozni kell, hogy van-e USA érdekeltséged. de pl. a Paypal számlák adatait lazán jelentik ez alapján a NAVnak.
Ezek az országok jelentenek a FATCA alapján: [link]
2: A FATCA megtetszett az OECD-nek és CRS név alatt 2014-ben létrehoztak egy másik jelentési rendszert, amit az alábbi országok nem írtak csak alá, mindenki más igen: Liberia, Kenya, Armenia, Kingdom of Lesotho, Azerbaijan, Maldives, Mauritania, Botswana, Moldova, Burkina Faso, Morocco, Cameroon, Chad, Niger, Nigeria, Côte d’Ivoire, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Philippines, Djibouti, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Republic of Macedonia, Senegal, Gabon, Georgia, Guatemala, Tanzania, Guyana, Thailand, Togo, Tunisia, Uganda, Ukraine, Jamaica, United States.
3. Magyarország mindkét megállapodásnak aláírója, tehát a magyar NAV gyakorlatilag majdnem mindenhonnan kap adatot. Lehet kezdeni izzadni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!